تاریخ انتشار : سه شنبه 21 فروردین 1397 - 3:55
کد خبر : 28595

متناسب سازی آموزشهای کاردانش با بازارکار درتعامل بابخش صنعت ومعدن

متناسب سازی آموزشهای کاردانش با بازارکار درتعامل بابخش صنعت ومعدن

سید مصطفی آذرکیش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به امضای تفاهم نامه مشترک بین وزیر آموزش و پرورش و وزیر صنعت، معدن و تجارت و ابلاغ مصوبات همکاری بین حوزه های ذی ربط در استان ها، گفت: از زمانی که این تفاهم نامه امضا شده است و مصوبات همکاری ابلاغ شده است، آنچه

سید مصطفی آذرکیش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به امضای تفاهم نامه مشترک بین وزیر آموزش و پرورش و وزیر صنعت، معدن و تجارت و ابلاغ مصوبات همکاری بین حوزه های ذی ربط در استان ها، گفت: از زمانی که این تفاهم نامه امضا شده است و مصوبات همکاری ابلاغ شده است، آنچه در اولویت قرار گرفته است متناسب سازی آموزش ها با نیاز بازار کار در حوزه کاردانش و فنی حرفه ای است.

وی ادامه داد: آموزش های شاخه کاردانش مشارکتی هستند و ماهیت رشته های کاردانش بر محور تولید و خدمات است. وزارت صنعت نیز در حال حاضر یکی از مهمترین وزارتخانه های بزرگ در به کارگیری نیروی انسانی ماهر است. بر اساس گزارش ما و همچنین دوستان در وزارت صنعت و معدن، احساس نیاز برای تامین نیروی ماهر از طریق تعامل گسترده تر میان دو وزارتخانه عملی است.

مدیرکل دفتر کاردانش با تاکید بر اینکه نیروهای بخش های فنی حرفه ای در کشورهای مترقی در محیط های واقعی آموزش می بینند با اشاره به ۴۴۰۰ هنرستانی که در شاخه کاردانش در کشور فعال است و ۱۶۰ رشته شاخه کاردانش، بیان کرد: ما از ۱۶۰ شاخه کاردانشی که داریم، ۶۵ رشته در زمینه صنعت، ۳۳ رشته در زمینه کشاورزی، ۵۰ رشته در زمینه رشته های هنری و ۱۲ رشته در زمینه خدمات، هنرجو می گیرد و بر اساس این آمار بیشترین رشته های ما در زمینه صنعت است.

آذرکیش در پاسخ به این پرسش که در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است، چه میزان این تفاهم نامه می تواند در تحقق شعار، کارایی داشته باشد و اداره کل کاردانش برای تحقق خدمت به رونق در بخش تولید و تربیت نیروی ماهرتر در این بخش گام بردارد، گفت: در برنامه ها و اقداماتی که مورد بحث قرار گرفته است دقیقا موضوع تحقق این اهداف در سال حمایت از کالای ایرانی در هنرستان ها به عنوان یکی از مکان های شاخص برای تحقق این شعار مورد توجه قرار گرفته است. به جهت اینکه آموزش در هنرستان های ما منجر به کاهش نرخ بیکاری و تقویت تولید داخلی با تربیت نیروی ماهر خواهد شد.

وی اضافه کرد: عمده فعالیت ما در حوزه صنعت این است که دانش آموزان ما با ظرفیت هایی که در وزارت صنعت وجود دارد آشنا شوند و گسترش نیروهای مهارتی بر اساس نیاز وزارت صنعت و تجارت صورت بگیرد که نیاز واقعی جامعه محسوب می شود. با وجود این توافق نامه در استان ها با توجه به شرایطی که هر استان دارد عملیاتی کردن مفاد تفاهم نامه در دستور کار است و آنطور که گزارش ها می رسد به استناد این تفاهم نامه استفاده از ظرفیت های مشترک دو وزارتخانه در استان ها آغاز شده است. به طور مثال در استان های یزد، مازندران، کرمان، سمنان دانش آموزان در محیط های واقعی آموزش های خود را می بینند. در حال حاضر حدود ۱۶۰ نفر به طور مثال در شهرک صنعتی یزد مشغول آموزش دیدن هستند.

آذرکیش اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که این موارد را توسعه دهیم چرا که وقتی فرد در محیط واقعی آموزش می بیند هم آموزش واقعی تر است و هم اشتغال زودتر اتفاق می افتد. سال گذشته بیش از ۵۵ هزار دانشجوی کاردانش ما خارج از آموزش و پرورش در رشته های مختلف آموزش دیدند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چه میزان کیفیت آموزش در شاخه کاردانش و همچنین کتب آموزشی و مفاد آموزشی و رشته ها بر اساس نیاز واقعی بازار کار تعریف شده است نیز به تفکیک بیان کرد: دانشجوهای ما در استان های ساحلی مانند شیلات هرمزگان و یا چابهار در پرورش میگو صد در صد جذب بازار کار شده اند. در برخی رشته ها مانند معرق و یا تعمیر و نصب آسانسور نیز اشتغال بالاست اما در برخی رشته ها برای اشتغال بالا پس از تربیت نیروی ماهر نیاز به اهرم های بیرونی وجود دارد. زمانی تولید رونق دارد، اشتغال نیز بالا می رود. ما بیش از ۶۴ درصد به صورت متناوب جذب فارغ التحصیلانمان در بازار کار را داریم.

وی ادامه داد: در زمینه محتوای آموزشی در این ۲۴ سالی که شاخه کاردانش اضافه شده است، مجموعه های آموزشی ۸ بار با توجه به پیشرفت تکنولوژی به روز شده است و این یک اصل برای ماست. در حال حاضر هم در حال تهیه مجموعه نهم و ارائه به شورای عالی آموزش و پرورش برای تصویب و ابلاغ آن هستیم. حتی خارج شدن برخی رشته ها و گنجاندن رشته های جدید نیز در این سال ها در همین راستا بوده است.

آذرکیش همچنین درباه کافی بودن اعتبارات این بخش برای تربیت نیروی ماهر کار نیز گفت: برای تجهیز هنرستان ها ۵۲ میلیارد تومان به هنرستان ها تخصیص پیدا کرد و ابلاغ شد. امیدواریم از محل فروش ۲ درصد گاز نیز بتوانیم برای تجهیز هنرستان ها اعتباری داشته باشیم و البته کمک خیرین هم در این زمینه کمک حال ماست. ما قطعا نیاز به تجهیزات به روز تر و بهتر و فضا و نیروی انسانی برای توسعه بیشتر فعالیت های خود هستیم.

گفتنی است در نشست هم اندیشی مشترک فی مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت آموزش و پرورش که با حضور  معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش،  مدیرکل آموزش و پژوهش وزارت صنعت و  مدیرکل کاردانش وزارت آموزش و پرورش، صورت گرفت موضوع پی گیری اقدامات انجام شده در خصوص تفاهم نامه مشترک که با امضای مقام عالی دو وزارت در ابتدای دولت یازدهم امضا شده است در موارد زیر بررسی شد: 

 نحوه همکاری  شهرک های صنعتی و صنایع کوچک بامداد کاردانش و فنی حرفه ای، همکاری های دوجانبه با اتاق اصناف، همکاری در خصوص طرح کارآموزی دانش آموزان در مراکز صنعتی، همکاری آموزش و پرورش در طرح تاپ، همکاری وزارت صنعت در تجهیز هنرستانها، برگزاری دوره های آموزشی فی ما بین دانش آموزان و صنعتگران، پیگیری موضوع هنرستانهای جوار صنعت، تسهیل در فراید حضور دانش آموزان در رشته های مهارتی در صنایع، اعلام نیازهای صنایع جدید از طرف صنعت جهت ارائه آموزش های نوین جهت مشاغل جدید و آینده پژوهی مشاغل جدید، استفاده از برترین های جشنواره های مهارتی جهت حضور در صنایع کشور.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد