تاریخ انتشار : پنجشنبه 5 مرداد 1396 - 5:05
کد خبر : 9742

معرفی۱۴ ائمه جمعه تویسرکان از قاجاریه تاکنون/چرایی نامگذاری روز ملی تویسرکان+تصاویر

معرفی۱۴ ائمه جمعه تویسرکان از قاجاریه تاکنون/چرایی نامگذاری روز ملی تویسرکان+تصاویر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور، امروز پنجم مرداد ماه مصادف با  اقامه اولین نماز جمعه در کشور است،  در واقع روز جمعه پنجم مرداد سال ۱۳۵۸ بود و سوم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۹قمری، که بعد از پیروزی انقلاب

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور، امروز پنجم مرداد ماه مصادف با  اقامه اولین نماز جمعه در کشور است،  در واقع روز جمعه پنجم مرداد سال ۱۳۵۸ بود و سوم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۹قمری، که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نخستین نماز جمعه به امامت مرحوم آیت‏ اللَّه سیدمحمود طالقانی در دانشگاه تهران برگزارمی شود.

و اما برگزاری نماز جمعه در دارالمؤمنین تویسرکان به بیش از ۱۵۰ سال پیش می رسد و با توجه به تحقیق صورت گرفته و مطابق با اسناد موجود می توان گفت در این مدت ۱۴ ائمه جمعه مسئولیت اقامه نماز جمعه این شهرستان را بر عهده داشتند.

آن روزها یعنی در حدود ۱۵۰ سال پیش نماز جمعه تویسرکان توسط "آیت الله محمد علی تویسرکانی" و در مصلای مسجد زرهان واقع در تویسرکان  اقامه می شود و سرآغازی برای خط دهی به مبارزات مردم این شهر در راستای مبارزه با ظلم و ستم حکومت طاغوتی و شاهنشاهی.

مفتح: روز ملی تویسرکان فرصتی مناسبی برای معرفی این شهرستان به دیگر نقاط کشور

ناگفته نماند با توجه به پیگیری های مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان ارشد این شهرستان این سابقه و قدمت طولانی اقامه نماز جمعه و غرورآفرینی تویسرکانی ها در عملیات مرصاد( تقدیم ۳۸ شهید در این عملیات در مرداد ماه سال۶۷) سبب شد تا پنجم مرداد ماه به نام "روز ملی تویسرکان" نامگذاری شود و به گفته مفتح روزی شود برای معرفی ظرفیت های شهرستان به دیگر نقاط کشور.

مفتح معتقد است، تویسرکان با برخورداری از بیش از ۲۲۱ اثر تاریخی، گردشگری و جاذبه های طبیعی می تواند شهرستانی مناسبی برای حضور گردشگران در تمامی فصول باشد و علاوه بر این وجود هنرمندان صنایع دستی در حوزه مبل و منبت که سرآمد این عرصه هنری در کشور است، هم توانایی ارتقاء و پویایی ظرفیت اقتصاد شهرستان را سبب ساز می شود.

نماینده مردم تویسرکان می گوید که نامگذاری یک روز تنها برای تویسرکانی ها با عنوان "روز ملی تویسرکان" به طور قطع زمینه شناساندن پایتخت طلای سبز ایران و این شهرستان خوش آب و هوا را فراهم می سازد.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از رودآور، با توجه به کشفیات باستانی در تپه رودآور و نیز باباکمال درباره سفالینه ها یافت شده، باستان شناسان قدمت تویسرکان را ۶ هزار سال اعلام کرده اند، شهرستانی تاریخی، فرهنگی، مذهبی با بیش از ۲۲۱ اثر گردشگری و تاریخی و باستانی و با طبیعتی بکر و زیبا همراه با درختان سر به فلک کشیده گردو.

این شهرستان در سال های نه چندان دور ۱۰ مجتهد مسلم به جامعه معرفی کرده و تنها پرورش بیش از ۴۰۰ معلم در یک روستا به نام کهنوش و نیز ساخت نخستین کتابخانه استان همدان در این شهر، همه و همه نشانی از قدمت فرهنگی و علمی آن دارد.

مدرسه‌ علمیه‌ شیخ علیخان زنگنه مربوط به ۴۰۰ سال پیش و وجود آرامگاه مطهر حضرت حیقوق نبی(ع) با سابقه ای بیش از دو هزار و ۷۰۰ ساله و نیز تقدیم ۷۵۵ شهید گلگون کفن، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۸۰ آزاده نمادی از تدین و اعتقادات عمیق مردم این دیار نیز است.

به موضوع ابتدایی باز می گردیم یعنی سابقه ۱۵۰ ساله برگزاری نماز جمعه در تویسرکان، نماز جمعه ای که در سوره مبارک جمعه و آیه ۹ این سوره به برپایی آن تأکید بسیار شده است.

و اما می پردازیم به معرفی ۱۴ ائمه جمعهاین شهرستان از قاجاریه تاکنون

«مرحوم آیت الله میرزا محمد علی تویسرکانی» نخستین امام جمعه ای است که در این شهرستان و در دوره قاجاریه عهده دار اقامه نمازجمعه بود، گفته می شود آیت الله خوانساری نزد وی تلمذ کرده اند.

متأسفانه عکسی از وی یافت نشد.

دومین امام جمعه تویسرکان از زمان قاجاریه به بعد «مرحوم حجت الاسلام میرزا همایون امامی(ره)» بوده و به گفته بزرگان شهر مسجد جامع تویسرکان توسط وی در سال ۱۲۷۴ بنا شده و به همین دلیل توسط شاعری یک تک بیتی برای حجت الاسلام امامی(ره) سروده شده که "به یادگار نوشتم خطی به گلدسته/ امام جمعه عجب دسته ی گلی بسته".

 

و اما «مرحوم آیت الله شیخ محمد خالصی زاده(ره)» سومین امام جمعه تویسرکان بوده، وی که در سال ۱۲۷۰ در شهر کاظمین عراق متولد شده، فعالیت های سیاسی و ضد استکباری علیه انگلیس داشت تا آنکه در سال ۱۳۱۰ پس از تبعید به تویسرکان، اقامه نماز جمعه این شهر را برای ۱۱ سال عهده دار می شود.

 

چهارمین امام جمعه تویسرکان «مرحوم آیت الله شیخ محمد مدرس سبزواری(ره)» است، وی از سال ۱۳۲۱ به سفارش و توصیه  آیت الله بروجردی مسئولیت امام جمعه شهرستان را برای ۶ سال عهده دار می شود.

 

همچنین «مرحوم حجت الاسلام حاج شیخ قاسم رفیعی(ره)»، پنجمین امام جمعه شهرستان بوده، وی که در سال ۱۳۳۳ دار فانی را وداع می گوید به مدت ۶ سال نماز جمعه تویسرکان را اقامه داشته است. 

 

«حجت الاسلام والمسلمین حاج ولی الله فوزی» نیز ششمین امام جمعه تویسرکان است، وی متولد سال ۱۳۰۹ بوده و اکنون در قید حیات هست و ۱۹ سال امام جمعه تویسرکان بوده است.

 

و اما «آیت الله شیخ احمد محسنی گرکانی» که هفتمین امام جمعه تویسرکان بوده و احتمال می رود او فردا سخنران مراسمی در مسجد جامع تویسرکان به مناسبت سالروز اقامه اولین نماز جمعه در کشور باشد، وی به مدت پنج سال امام جمعه تویسرکان بوده است.

 

«مرحوم حجت الاسلام شیخ عبدالحسین سبزواری(ره)»، هشتمین امام جمعه تویسرکان بوده، وی ۶ سال سمت امام جمعه شهرستان را عهده دار بوده است.

 

«حجت الاسلام حاج غلامحسین هدایتی نژاد» نیز به عنوان نهمین امام جمعه تویسرکان بود وی که هم اینک در قم زندگی می کنند ۹ سال امام جمعه تویسرکان بوده است.

 

پس از وی «حجت الاسلام شیخ حسینعلی محمدی نژاد» امام جمعه تویسرکان می شود، پیگیری ساختمان مصلی نماز جمعه تویسرکان و نیز، تأسیس مکتب الزهراء و مرمت مسجد جامع را می توان از فعالیت های حضور وی در تویسرکان نام برد.

 

یازدهمین امام جمعه تویسرکان «حجت الاسلام حاج شیخ محمود میرزایی نسب» نام داشت، تأسیس حوزه علمیه خواهران شهرستان به نام حوزه علمیه کوثر از فعالیت های وی و همسر مرحومشان در مدت چهار سال حضورشان در تویسرکان بود.

 

«حجت الاسلام حاج شیخ اسدالله حیدری» داوزدهمین امام جمعه تویسرکان نیز به مدت چهار سال عهده دار این سمت در شهرستان بود.

 

و اما سیزدهمین امام جمعه تویسرکان فردی نیست جز «حجت الاسلام  حاج شیخ محمد علی ارزنده» که به گفته بسیاری از مردم وی از ائمه جمعه محبوب در طول سال ها فعالیتشان در تویسرکان بوده است، به طوری که مردم تویسرکان در نماز عید فطر سال ۹۲ طوماری در حمایت و برای جلوگیری از رفتن وی امضاء و به مسئولان کشوری ارسال کردند، وی هم همانند دو امام جمعه پیش از خود به مدت چهار سال در تویسرکان فعالیت داشت و اکنون نیز به عنوان امام جمعه الیگودرز شناخته می شود، گفته می شود حجت الاسلام ارزنده در دوران دفاع مقدس در تیپ طلاب به عنوان یک رزمنده فعالیتی اثربخش داشته است.

 

و اما چهاردهمین امام جمعه تویسرکان که از سال ۹۲ تاکنون در این سمت باقی مانده «حجت الاسلام مرتضی موحدی» نام دارد.

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد