خرید تضمینی ۷۵۰۰ تن گندم در استان یزد/ هیچ کمبود و مشکلی در تامین گندم وجود ندارد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید پایدار در گفتگو با یزدرسا، گفت: از ۱۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سراسر استان یزد حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که این میزان نسبت به سال گذشته بسیار
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید پایدار در گفتگو با یزدرسا، گفت: از ۱۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سراسر استان یزد حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که این میزان نسبت به سال گذشته بسیار کاهش داشته است.
وی در خصوص پرداخت مطالبات کشاورزان اظهار داشت: ۵۰ درصد از مطالبات کشاورزان پرداخت شده و ما بقی آن نیز به ترتیب پرداخت خواهد شد. به این صورت که هر کشاورزی که زودتر گندم خود را در سایت مربوطه ثبت کرده باشد زودتر به مطالبات خود می رسد. البته با توجه به تجربه سال های قبل بین پرداخت اول و دوم به کشاورزان حدود دو الی سه ماه فاصله است اما همه این ها به تامین اعتبار لازم از سوی دولت وابسته است.
پایدار تاکید کرد: هر چند خرید تضمینی گندم در استان رو به پایان است و بسیاری از مراکز خرید گندم استان غیرفعال هستند اما آمادگی لازم برای خرید گندم همچنان وجود دارد و تا پایان مهرماه ادامه خواد یافت.
وی با بیان این که بیشترین میزان خرید تضمینی گندم مروبط به شهرستان ابرکوه است گفت: حدود ۴ هزار تن گندم در شهرستان ابرکوه و ۳ هزار تن نیز در شهرستان خاتم گندم خریداری شده و میزان خرید گندم در شهرستان های دیگر استان نزدیک به صفر بوده است.
پایدار در خصوص دلایل کاهش خرید تضمینی گندم در استان اظهار داشت: یکی از دلایل این کاهش خشکسالی هایی است که در استان وجود دارد علاوه بر این در سال گذشته مقادیر قابل توجهی گندم از سایر استان های همجوار به یزد وارد می شد چرا که کشاورزان تصور می کردند که به دلیل آن که در یزد میزان تولید گندم کمتر است زودتر به پولشان می رسند از این رو حاضر بودند کرایه حمل را پرداخت کنند و گندم خود را در یزد تحویل بدهند.
وی ادامه داد: اما در سال جدید سامانه پهنه بندی اجرا شده است به این صورت که در این نرم افزار محل استقرار کشاورز، میزان سطح زیر کشت و میزان گندمی که می تواند تحویل دهد مشخص شده است از اینرو هر کشاورز باید گندمش را در استان خودش تحویل دهد و نمی تواند به استان دیگر برای تحویل ببرد.
مدیرکل شرکت غله استان یزد اذعان داشت: به دلیل شرایط اقلیمی همواره میزان مصرف گندم در استان بیشتر از تولید داخل استان بوده و این مابه التفاوت از استان های دیگر و یا گندم های وارداتی تامین می شده است امسال نیزهر چند از نظر عددی میزان برداشت گندم کاهش داشته اما با اقداماتی که انجام شده کیفیت گندم استان بهبود یافته است.
پایدار افزود: امسال بیش از ۹.۵ میلیون تن گندم از سطح کل کشور برداشت شده است و مقدار زیادی از این گندم ها به استان یزد از طریق ریلی و حمل با کامیون وارد شده است و علی رغم کاهش تولید گندم در استان هیچ گونه کمبود و یا مشکلی در خصوص تامین گندم وجود ندارد.
وی در خصوص احتکار گندم نیز گفت: به هیچ عنوان موضوع احتکار گندم به ویژه در استان یزد وجود ندارد چرا که بالاترین نرخ خرید گندم ، نرخ تضمینی است که توسط دولت انجام می شود همچنین دولت گندم را به قیمت ۶۶۵ تومان و ۹۰۰ تومان برای مصارفی چون صنعت می فروشد از این رو دلیلی برای احتکار وجود ندارد؛ از سویی دیگر کشاورزان ما توان انجام احتکار را ندارند چرا که وضعیت مالی آن ها به گونه ای است که مجبورند گندم های خود را پیش فروش کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰