تاریخ انتشار : دوشنبه 11 تیر 1397 - 5:02
کد خبر : 35567

چابهار بر مدار حمایت از کالای ایرانی؛ مجهزترین مجتمع پلاستیک‌سازی شرق ایران آماده تولید+تصاویر

چابهار بر مدار حمایت از کالای ایرانی؛ مجهزترین مجتمع پلاستیک‌سازی شرق ایران آماده تولید+تصاویر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از چابهار، در سالی که مزین به حمایت از تولید و کالای ایرانی شده؛ سرمایه‌گذاران و کارگران بومی چابهاری آماده می‌شوند تا مجهزترین مجتمع پلاستیک‌سازی شرق ایران را وارد مدار تولید ایرانی کنند. این مجتمع که با همت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از چابهار، در سالی که مزین به حمایت از تولید و کالای ایرانی شده؛ سرمایه‌گذاران و کارگران بومی چابهاری آماده می‌شوند تا مجهزترین مجتمع پلاستیک‌سازی شرق ایران را وارد مدار تولید ایرانی کنند. این مجتمع که با همت یک جوان بومی ۳۰ ساله و کارآفرین چابهاری و جذب سرمایه‌گذاری یک پاکستانی ساخته شده؛ قراراست در فاز اول برای حدود ۵۰ نفر و در فاز دوم برای ۱۰۰ نفر از جوانان بومی و عمدتا کم بضاعت چابهاری اشتغال‌زایی کند.

اصغر بلوچ کارآفرین بومی و جوان این مجتمع می‌گوید: از ابتدایی که برای ساخت مجتمع دست‌ به ‎‌‌کار شدیم عمدتا همکاران و یا دوستان ما می‌گفتند که بهتر این مجتمع برای بازاریابی بهتر در شهرهایی مانند یزد و یا تهران بسازیم اما من چون بومی اینجا هستم تصمیم گرفتم حداقل اگر قرار باشد برای کسی اشتغال‌زایی کنم حالا خارج از سود با اشتغال‌ برای جوانان بومی اینجا کاری کرده باشم.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: خداروشکر مزد اعتماد به جوانان بومی را هم گرفتم؛ بعد از شروع به کار ساخت مجتمع یک سرمایه‌گذار بلوچ پاکستانی که به چابهار آمده بود برای شریک شدن در این مجتمع راغب شد و نصف سرمایه‌گذاری آن را برعهده گرفت؛ در مجموع ۲۰ میلیارد تومان برای ساخت فاز اول این مجتمع به‌صورت نصف، نصف سرمایه‌گذاری کردیم.

بلوچ تصریح می‌کند: ما از سال ۹۵ ساخت این مجتمع را شروع کردیم؛ شریک پاکستانی ما ارتباط خوبی با تجار پاکستان، عمان و افغانستان داشت و گویا آن‌ها راغب بودند محصولات مجتمع را خریداری کنند؛ ما هم هرچند از ابتدا عمدتا بازار داخل را هدف گرفته بودیم با پیدا شدن شرکا و بازاریان پاکستانی، افغانی و عمانی، عمدتا با نگاه صادراتی مجتمع را ادامه دادیم.

این کارآفرین بومی تاکید می‌کند: چون نگاه ما صادرات محور شد؛ تجهیزات تولید را هم با همین نگاه خریداری کردیم؛ همه تجهیزات تولیدی که ما از تایوان خریداری کردیم تمام اتوماتیک هستند و برای تولید نایلون‌هاو نایلکس‌های پلاستیکی عمدتا صادراتی نصب و تعبیه شده‌اند؛ البته چون نگاه تولید ایرانی بود و انتظار داشتیم از ما حمایت شود تاآنجایی هم که می‌شد از تجهیزات داخلی از کارخانه‌های تبریز و یا تهران تجهیزات خود را خریداری کردیم.

وی می‌گوید: در فاز اول این مجتمع حدود ۵۰ نفر به‌صورت مستقیم مشغول به‌کار می‌شوند؛ برای ساخت این واحد تولیدی از هیچ تسهیلات بانکی تولیدی استفاده نکردیم، تنها تسهیلاتی که از آن استفاده کردیم ساخت مجتمع در محدوده منطقه آزاد چابهار بود تا معافیت‌ها استفاده کنیم اما باز هم دوستان و یا همکاران از همان ابتدا تاکید داشتند که ما مجتمع مثلا در یکی‌های شهرهای مرکزی و یا یکی‌ دیگر از مناطق آزاد که بازاریابی راحت‌تر است ساخته شود.

بلوچ تاکید می‌کند: عمده کارگرانی که در مجتمع مشغول به‌کار شدند از بی‌بضاعت‌ها هستند، ما چون خودمان بومی چابهار هستیم بی‌ضاعت‌ها و کم بضاعت‌های شهرمان را می‌شناسیم و سعی کردیم تا آنجایی که می‌شود از آن‌ها استفاده کنیم که خداوند هم مزد اعتماد به آن‌ها را به ما داده است و از همین حالا مشتریان ما در کشورهای پاکستان، افغانستان و عمان آماده دادن سفارش‌های خرید خود هستند.

 

تولیدی‌ها به حمایت بیشتر احتیاج دارند

این کارآفرین با انتقاد از کم‌لطفی‌ها به حمایت از تولید ایرانی می‌گوید: مجتمع‌ ما حدود ۶ ماه است که کامل شده اما به‌دلیل آنکه مواد اولیه را به ما اختصاص نداده‌اند هنوز متاسفانه نتوانستیم وارد تولید شویم؛ مواد اولیه پلاستیک‌سازی مواد پتروشیمی است که باید به‌صورت سهمیه به واحد‌های تولیدی در بورس کالاداده شود، ما ۶ ماه است که مجتمع را تمام کرده؛ دستگاه‌ها را خریده، وارد مدار کرده و منتظر مواد اولیه هستیم. در آخرین قولی که از ظریق پیگیری مدیران منطقه آزاد چابهار از بورس کالا به ما داده‌اند، اعلام کردند تا یک ماه دیگر مواد اولیه را می‌دهند.

این کارآفرین خاطرنشان می‌کند: به‌نظرم باید از حمایت واحد‌های تولیدی که نگاهشان تولید و اشتغال ایرانی و در آن‌هم سالی که همه‌ی نهادها و دستگاه برای این امر بسیج شده‌اند بیشتر شود؛ سرمایه‌گذاری که ما اینجا کردیم می‌توانستیم در جاهای زودبازه دیگر سرمایه‌گذاری کنیم و یا مثلا پول خود را در بانک گذاشته و سودش را بگیریم، نه فقط من، شرکا و همکاران بومی ما نگاهشان همیشه این بوده که برای این مردم یک کاری کرده باشیم و یک بیکار به‌جای آن‌که به فساد کشیده شود مشغول به‌کار کنیم و خانواده‌اش را خوشحال اما متاسفانه عزم لازم را علی‌رقم عزم راسخ خود برای حمایت از کالا، اشتغال و کارگر ایرانی ندیدیم.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد