تاریخ انتشار : شنبه 12 تیر 1400 - 20:43
کد خبر : 119847

همپیمانان قدس۳؛ جزئیات جدید از جنگ ۳۳ روزه؛ ارتش سوریه آماده ورود به جنگ بود

همپیمانان قدس۳؛ جزئیات جدید از جنگ ۳۳ روزه؛ ارتش سوریه آماده ورود به جنگ بود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری المیادین در سومین ویژه‌برنامه «همپیمانان قدس» (حلف القدس) به مناسبت سالروز پیروزی مقاومت در جنگ سی‌وسه روزه سال ۲۰۰۶، مانند دو روز گذشته میزبان تحلیلگرانی از لبنان، ایران، غزه، سوریه، عراق و یمن بود. 

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری المیادین در سومین ویژه‌برنامه «همپیمانان قدس» (حلف القدس) به مناسبت سالروز پیروزی مقاومت در جنگ سی‌وسه روزه سال ۲۰۰۶، مانند دو روز گذشته میزبان تحلیلگرانی از لبنان، ایران، غزه، سوریه، عراق و یمن بود. 

 

ملیتا – جنوب لبنان؛  جنگ جدید علیه لبنان؟ بعید است

«محمد عباس» پژوهشگر امور سیاسی و نظامی لبنانی در این برنامه گفت،‌ مقاومت از ۲۰۰۶ به بعد معادلات را تغییر داد. تا آن زمان می‌گفتند که ارتش اسرائیل شکست‌ناپذیر است. این امر ذهنیت همه بود تا اینکه مقاومت با شکست دشمن در جنگ ۲۰۰۶ این ذهنیت را تغییر داد. 

 

محمد عباس گفت، پیروزی در جنگ تموز [۲۰۰۶] تجسم پیروزی‌های قبل بود چرا که امنیت و راهبرد دشمن صهیونیستی را هدف قرار داد. قبل از رسیدن به جنگ تموز [۳۳ روزه] چهار مرحله دیگر وجود دارد. اول عقب‌نشینی دشمن در سال ۱۹۸۵ به خط مرزی بود. در این مرحله بود که دشمن از خیلی از خاک لبنان خارج شد و در خط مرزی مستقر شد. مرحله دوم مرحله تسویه حساب در سال ۱۹۹۳ و مرحله سوم خوشه‌های خشم در ۱۹۹۶ بود. در این دو معادله مقاومت در پاسخ به کشتارهایی که ارتش دشمن انجام داد، فلسطین اشغالی را راکت‌باران کرد. این اقدام بیان این معادله بود که اگر دشمن هرگونه آزاری برای مردم داشته باشد، مقاومت با موشک و راکت پاسخ می‌دهد. مرحله سوم آزادسازی [جنوب] در سال ۲۰۰۰ بود که دنیای عرب و اسلام شاهد بر باد رفتن رؤیای دشمن از حیث جغرافیایی بود. 

محمد عباس در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال مقاومت از راهبرد دفاع به راهبرد هجوم که نمونه‌های آن در جنگ کنونی در یمن و همچنین در نبرد سیف القدس در فلسطین دیده شد، و اینکه آیا این امر در هر جنگ احتمالی آتی رژیم صهیونیستی با لبنان دیده خواهد شد، توضیح داد: اولا من هر جنگی را علیه لبنان بعید می‌دانم. چون دشمن که در سال ۲۰۰۶ شکست خورد، مقاومت یک دهم آنچه الان دارد را آن زمان در اختیار نداشت. این مقاومت که آن زمان دشمن را شکست داد، امروز هم می‌تواند شکست دهد. شیوه نبرد نزد مقاومت تا حد زیادی تفاوت کرده است. اگر مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۰ جنگ چریکی می‌کرد در سال ۲۰۰۶ جنگ ترکیبی چریکی و کلاسیک را انجام داد و اگر دشمن جرأت کند و جنگ تازه آغاز و در آن نیروی زمینی وارد کند نه تنها نیروهایش نابود خواهند شد بلکه مقاومت الجلیل را تصرف خواهد کرد. راهبرد اسرائیل در ۲۰۰۶ جنگ برق‌آسا بود به این صورت که مراکز فرماندهی و لجستیک، فرودگاه‌ها و مسیرهای ارتباطی را بزند اما کاملا غافلگیر شد چرا که مقاومت ذهنیت دشمن را به صورت خوبی خوانده بود.

غــزه ؛ عقب‌نشینی اسرائیل از استفاده از برخی تجهیزات به دلیل ترس از مقاومت

«محمد ابو هربید» کارشناس فلسطینی در امور نظامی و سیاسی، درباره انعکاس پیروزی جنگ ۳۳ روزه در فلسطین گفت،‌ پیروزی در جنگ تموز [۳۳ روزه] در حال توسعه است لذاست که ما امروز از پیروزی در نبرد «سیف القدس» ۲۰۲۱ [جنگ ۱۲ روزه اخیر] صحبت می‌کنیم. از آن زمان تاکنون چهار مسئله رخ داده است. مسئله اول عنصر شوک و غافلگیری دشمن است. به این معنا که هم ابزار جدید رو کرده و هم اهداف جدید را هدف گرفته است. مسئله دوم، قدرت بازدارندگی است که محقق شده است. به این معنا که دشمن قبل از اقدام از این پس به شلیک هزاران موشک به اهداف خود می‌اندیشد. مسئله سوم بازگشت به عقب در استفاده از برخی ابزارهاست. شما الان ببینید که دشمن برای استفاده از تانک‌ها یا استفاده از حمله زمینی خوب تأمل می‌کند لذا می‌بینید که در نبرد سیف القدس صرفا به استفاده آتشبار سنگین و جنگنده بسنده کرد [و روی به اعزام تانک و نیروی زمینی نیاورد به دلیل ترس از مقاومت]. این امر امسال رخ داد. مسئله چهارم هیبت نظامی است. آوازه ارتش دشمن نه فقط در مقابل فلسطین بلکه در کل جامعه بین‌الملل تضعیف شده است. این بدون شک بذر تردید و دودلی را در درون نهاد نظامی دشمن می‌کارد. دشمن اطلاعات کافی هم ندارد و در این حوزه نیز با قدرت آتشباری فشرده و سنگین آن را سرپوش می‌گذارد. این تاکتیک است تا بتواند قدرت بازدارندگی در مقابل مقاومت فلسطین را حفظ کند. 

 

ابو هربید درباره جبهه داخلی دشمن اسرائیلی و شناخت مقاومت از آن گفت، یکی از مسائل در این خصوص، هدف گرفتن جبهه داخلی با صدها موشک است. نکته دیگر ادبیات مورد استفاده مقاومت خطاب به جبهه داخلی دشمن است. شما دیدید که فرودگاه‌ها چطور بر اساس اعلام مقاومت بسته می‌شد… اگر بین جنگ ۲۰۰۶ و ۲۰۲۱ بخواهیم مقایسه کنیم باید بگوییم که فعالیت نظامی دشمن متوقف نشده بلکه بیشتر هم شده برای همین دشمن دنبال اطلاعات دقیق از مقاومت بود اما دشمن موفق نشد اطلاعات مناسب را به دست آورد… اقدامات اطلاعاتی و نظامی مقاومت بر اساس کار اجتماعی است… .

تهران ؛ مرتبط کردن میادین مقاومت با هم دستاورد حاج قاسم بود

«مسعود اسداللهی» کارشناس امور سیاسی و نظامی ایرانی نیز در خصوص جنگ سی‌وسه روزه و انعکاس آن تا سال‌های اخیر گفت، ارتباط سپاه پاسداران با جنبش‌های مقاومت از دهه هشتاد قرن گذشته وجود داشته است… بعد از جنگ هشت ساله علیه ایران ارتباط ایران با جنبش‌های مقاومت از لبنان شروع شده و سایر همه گروههای دیگر شد… در جنگ تموز [۳۳ روزه] اسرائیلی‌ها گفتند که حزب‌اللهی که ما در سال ۲۰۰۶ دیدیم متفاوت از سال‌های قبل بود و این اثر حاج قاسم سلیمانی بود. مثلا در سال ۲۰۰۰ حملات مقاومت هجوم و بازگشت به موقعیت بود اما در جنگ سی‌وسه‌روزه حمله به ناوچه و تانک‌های مرکاوا و غیره بود و ارتش اسرائیل شکست خورد. این جنگ نتیجه تلاش‌های شهید سلیمانی بود تا حزب‌الله از جنگ چریکی به جنگی چند بُعدی برسد. 

 

اسداللهی ادامه داد، حاج قاسم تلاش داشت که عنصر غافلگیری را حفظ کند. مثلا زمانیکه مقاومت ناوچه [ساعر دشمن] را زد، اسرائیلی‌ها غافلگیر شدند و اصلا نمی‌دانستند که مقاومت چنین سلاحی و موش سطح به دریا دارد پس آنان در جنگ اطلاعاتی شکست خوردند. موضوع دیگر شبکه ارتباطی حزب‌الله بود. آمریکا وقتی به عراق حمله کرد اولین کار، زدن شبکه ارتباطی عراق بود. اینجا هم اسرائیلی‌ها می‌خواستند همین کار را در لبنان انجام بدهند اما تا روز آخر جنگ، ارتباط رهبر حزب‌الله با رزمندگان وجود داشت.

اسداللهی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره وحدت میدان مقاومت توضیح داد: در گذشته جنبش‌های مقاومت ارتباط‌های دوجانبه داشتند و میدان واحدی میان همه مشترک نبود. اما یکی از دستاوردهای سردار سلیمانی ایجاد ارتباط میان همه میادین و همه گروه‌های مقاومت بود. برای همین در نبرد سیف القدس فلسطین ما شاهد حمایت مردم یمن از آن بودیم… در همه جنگ‌های اسرائیل بعد از ۲۰۰۶ مثلا در جنگ ۲۰۰۸ و همچنین در ۲۰۱۴ که سقوط موصل به دست داعش بود ما شاهد بودیم که ارتش اسرائیل به غزه حمله و از ضعف در یک نقطه سوءاستفاده کرد. یا مثلا وقتی گروههای مسلح به دمشق حمله کردند و دمشق در معرض سقوط بود، یک ماه بعد اسرائیل به غزه حمله کرد… اما نکته قوت ما در محور مقاومت که مردم طرفدار مقاومت هستند، نقطه ضعف دشمن اسرائیلی است که جبهه داخلی آن نقطه ضعف اسرائیل است. این جبهه اصلا آماده دریافت ضربات بیشتر نیست بخصوص پس از جنگ سیف القدس.

دمشق؛  در جنگ ۳۳روزه، ارتش سوریه آماده ورود به جنگ بود

«ترکی حسن» کارشناس امور سیاسی و نظامی در سوریه نیز در پاسخ به سوالی درباره ارتباط سوریه و مقاومت گفت، ارتباط سوریه از زمان قدیم و آنگاه که گروه‌های مقاومت از جمله حزب‌الله، گروه‌های کوچک با امکانات اندک بودند، وجود داشته است… قبل از جنگ تموز [۳۳ روزه] ما در سالن اجلاس‌ها جلسه‌ای با رئیس جمهور بشار اسد داشتیم. حدود یک سال و یک ماه قبل از آغاز جنگ. آقای اسد در آن جلسه با توجه به خروج نیروهای سوریه از لبنان، گفت من می‌دانم که شما دغدغه حمایت از مقاومت را دارید و می‌پرسید چه خواهد شد اگر به مقاومت حمله شود. او گفت، قطعا وارد نبرد خواهیم شد. آن زمان در سال ۲۰۰۶ اگر سید حسن درخواست می‌کرد، ارتش سوریه آماده ورود به نبرد بود. نکته بعدی که آقای اسد گفت این بود که نگران مقاومت نباشید. زمانیکه ارتش سوریه از لبنان خارج شد، همه چیزی را که مقاومت می‌خواست به آن داد. حتی من به شما بگویم برخی یگان‌های ارتش سوریه بدون سلاح به سوریه بازگشتند و همه امکانات تحویل مقاومت لبنان شد. تحولی که این جنگ رخ داد، موشک‌های کورنت بود که دیگر بر کسی پوشیده نیست که سوریه این سلاح را به مقاومت لبنان داد. 

 

ترکی حسن در ادامه درباره دستاوردهای مقاومت گفت، این دستاوردها فقط نظامی نیست… حزب‌الله بخوبی دشمن اسرائیلی را مطالعه کرد و شناخت و فهمید که چطور فکر می‌کند و زیرساخت تسلیحاتی و تشکیلاتی‌اش چطور است و بر همین اساس امکاناتش را فراهم کرد. امروز هم برخی می‌گویند که توان حزب‌الله ده برابر سال ۲۰۰۶ است اما آنکس که می‌تواند این رقم را بیان کند، سید حسن نصرالله است. اما با این حال گفته می‌شود که حزب‌الله توانش را بر اساس شناختش از دشمن افزایش داده است. در نتیجه آنچه مقاومت در جنگ‌هایش نیاز دارد، توسعه و پیشرفت و در اختیار گرفتن سلاح‌های جدید است. 

بغداد؛ مقاومت عراق امکاناتی دارد که هنوز علیه آمریکا استفاده نکرده است

«امیر الساعدی» کارشناس امور سیاسی و نظامی در عراق، نیز در خصوص ارتباط عراق و مقاومت و جنگ سی‌وسه‌ روزه گفت، در زمان جنگ ۲۰۰۶ عراق در اشغال آمریکا بود اما مقاومت در عراق با مقاومت در لبنان در ارتباط بود. به شما بگویم فقط موشک کورنت نبود که در اختیار مقاومت لبنان قرار گرفت بلکه مقاومت عراق هم آن را گرفت و بهینه‌سازی کرد و تانک‌های پیشرفته‌تر یعنی آبرامز آمریکایی را منهدم کرد. لذا این امر سبب افزایش روحیه مقاومت عراقی برای ایستادگی بیشتر مقابل اشغالگران آمریکایی شد. 

 

الساعدی درباره سوالی مرتبط با اعلام آمادگی برخی گروه‌های عراقی برای حمایت از فلسطین، گفت، گروه‌های عراقی بخشی جداناپذیر از مقاومت منطقه هستند. لذا نتایج نبرد سیف القدس را می‌توان بزرگتر دید و گفت که دشمن از مقاومتی روبه‌روست که از لبنان تا عراق امتداد یافته است… نکته دیگر تبادل امکانات و توانمندی‌ها بین مقاومت عراق و دیگر اعضاست نه فقط بین ایران و عراق بلکه دیگر گروه‌های مقاومت. عراق امکانات زیادی دارد و توسعه داخلی را هم ادامه می‌دهد. مقاومت عراق تا الان موشک‌های گراد و دیگر راکت‌ها و برخی پهپادهای ساده را که مواد منفجره حمل می‌کند نشان داده اما در زرادخانه خود امکاناتی دارد که تاکنون آن را علیه اشغالگران آمریکایی به نمایش نگذاشته است. 

صنعـاء؛ یمن سلاحی دارد که به دشمن اسرائیلی برسد

«عبدالغنی زبیدی» کارشناس امور سیاسی و نظامی در یمن در پاسخ به سوالی در خصوص ارتباط یمن با مقاومت و نگرانی رژیم صهیونیستی گفت، مساحت گسترده و ۵۵۵ هزار کیلومتر مربعی یمن که تا باب‌المندب می‌رسد طبیعی است که دشمن صهیونیستی را نگران کند. موضوع دیگر رشد روزافزون توانمندی نظامی یمن و الحاق آن به محور مقاومت است. این امر نه فقط رژیم صهیونیستی بلکه برخی رژیم‌های عربی را متأسفانه ناراحت کرده است. 

 

زبیدی در پاسخ به سوالی درباره اثر جنگ ۳۳ روزه بر مقاومت یمن و مقاومت مقابل جنگ سعودی-آمریکایی گفت،‌ اولین نقطه مشترک هر دو جنگ این است که آنجا یک قدرت سلطه‌جو بود اینجا هم یک قدرت سلطه‌جوست لذا یمن از تجربه مقاومت لبنان استفاده کرده و اولین نکته هم مهار عنصر شوک و غافلگیری و مرعوب نشدن مقابل دشمن است. شما نگاه کنید که مقاومت یمن چطور از ابتدای جنگ از دفاع منفی به دفاع مثبت منتقل شد و از آنجا که عملیات‌های ما راهبردی است می‌بینید که امروز به موازنه وحشت با دشمن رسیده‌ایم. می‌توانم بگویم ما نه تنها از تجربه مقاومت لبنان در یمن استفاده کردیم بلکه امروز ما نظریات نظامی جدیدی را در یمن به عرصه عمل و ظهور آورده‌ایم و داریم در میدان نبرد آن را اجرا می‌کنیم. 

زبیدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اسرائیلی‌ها امروز دارند از خطر یمن برای خود صحبت می‌کنند، یمن چطور به خطری برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است، گفت، درست است که توانمندی نظامی یمن اکنون بالا رفته است اما کشورهای عربی دیگر هم تجهیزات نظامی زیادی دارند اما نکته در این است که اراده باشد و اینکه نوک پیکان هدف رو به کدام سمت باشد. علاوه بر این قدرت موشک یمن و همچنین توانمندی دریایی یمن دشمن را نگران کرده است. 

الزبیدی در پاسخ به این سوال که چرا اسرائیل در جنوب خود سامانه ضدموشکی استقرار می‌کند و از یمن صحبت می‌کند، گفت، توانمندی روبه‌رشد یمن در شش سال اخیر جنگ قابل توجه بوده لذا می‌بینید که پهپادهای که حامل ۵۰کیلو مواد منفجره یمن وقتی به نقاط مختلف عربستان سعودی می‌رسد خب دیگر این مسافت‌ها دیگر برای یمن نزدیک قلمداد می‌شود. فرماندهی سلاح‌هایی دارد که اگر تصمیم بگیرد به دشمن اسرائیلی هم می‌رسد. 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد