وقتی آیتالله خامنهای نماز جمعه را با وجود انفجار بمب ترک نکرد+فیلم
خبرگزاری فارس – گروه حماسه و مقاومت: تقریباً سه سال و نیم از آغاز جنگ تحمیلی گذشته بود. صدام حسین بارها تهدید کرده بود که صفوف نماز جمعه را در شهرهای تهران، اصفهان و تبریز مورد هدف قرار میدهد. اما مردم خداجو و مؤمن ایران مصمتر در این آیین عبادی شرکت کردند. حضرت آیتالله خامنهای
خبرگزاری فارس – گروه حماسه و مقاومت: تقریباً سه سال و نیم از آغاز جنگ تحمیلی گذشته بود. صدام حسین بارها تهدید کرده بود که صفوف نماز جمعه را در شهرهای تهران، اصفهان و تبریز مورد هدف قرار میدهد. اما مردم خداجو و مؤمن ایران مصمتر در این آیین عبادی شرکت کردند. حضرت آیتالله خامنهای با علم به این خطر، امامت نماز جمعه را بر عهده گرفتند، در حالی که در شکل عادی هیچ وقت ایشان ۲ هفته پیاپی برای اقامه نماز جمعه حاضر نمیشدند.
ما به این جا آمدیم، بهر شهادت
روز ۲۴ اسفندماه سال ۶۳ همزمان با ایام ولادت حضرت زهرا (س)، نماز جمعه تهران به امامت ایشان در حال برگزاری بود. خیابانهای اطراف دانشگاه تهران مملو از جمعیت نمازگزار بود که ناگهان صدای انفجار وقفهای کوتاه در انجام مراسم ایجاد کرد. در این حین، شعار «مرگ بر آمریکا»، «جنگ جنگ تا پیروزی»، «منافق مسلح اعدام باید گردد» در فضای دانشگاه تهران طنینانداز شد و شعار «ما به این جا آمدیم، بهر شهادت» را با صدایی رساتر فریاد زدند.
هنوز یک دقیقه از شنیده شدن صدای انفجار نگذشته بود که حضرت آیتالله خامنهای که ریاست جمهوری آن زمان را بر عهده داشتند، تریبون را ترک نکرد و مجدد پشت بلندگو آمد و گفت: چقدر خباثت میخواهد و چقدر نامردی میخواهد که یک عده انسان نمازگزار را این گونه در معرض تهدید قرار دهند، البته این طوری که برادران اینجا به من گفتند، ظاهراً خسارات و تلفات زیاد وجود نداشته و إن شاء الله که اینجور باشد و یقین بدانند که هر چه خسارت هم به وجود بیاید، مردم در مقابله با استکبار جهانی، با صدام، با منافقین، با ایادی مزدور استکبار داخلی، دشمنتر و دشمنی آنها آشتی ناپذیرتر میشود.
فیلم/ لحظه انفجار بمب در نماز جمعه ۲۳ اسفند ماه سال ۶۳ در تهران
ایشان افزودند: این را همه ملت ایران با همه وجودشان و از اعماق قلبشان باور میکنند و پیداست که امت حزب الله و آن کسانی که این همه در خدمت انقلاب و در مواقع حساس انقلاب حضور داشتند، از این چیزها هم هیچ گونه واهمهای ندارند … همان طور که از شعارهای شما برادران عزیز هم فهمیده میشود، این صدای انفجاری که رخ داد، مربوط به یک حرکت منافقانه رذالتآمیزی بود که در بحبوحه جنگ این مردم، عوامل و مزدوران خائن استکبار جهانی، در نماز جمعه این بمبدستی را گذارده بودند.
در این حادثه تروریستی یک بمب ۱۵ پوندی میان صفوف نمازگزاران منفجر شد که منجر به شهادت ۱۴ نفر و زخمی شدن ۸۸ نفر شد.
این در حالی بود که حکومت بغداد گفته بود احتمالا به دلیل هوشیار بودن سیستم پدافند نمیتواند به نماز جمعه حمله کند. نیروهای هوایی هم حضور فعال داشت، با همکاری حزب بعث و منافقین چنین جنایتی را رقم شد.
شهدای جمعه خونین تهران
۱- محمد غفاری؛ معلم امور تربیتی
۲- عباسعلی رایگان؛ کارمند بانک ملت
۳- ذکریا قورچی بیگی؛ کارمند بانک ملت
۴- محمد برجسته؛ کارگر چاپخانه
۵- سیدمهدی رضوی؛ بازنشسته آموزش و پرورش
۶- مهدی ابراهیمی؛ معلم حق التدریس
۷- محسن حاجی هاشم؛ همافر نیروی هوایی
۸- محسن ظهیری؛ کارمند بانک
۹- غلامعلی حاجی هاشم؛ خیاط
۱۰- رجبعلی تلیکانی؛ شغل آزاد
۱۱-علی احمد پور؛ کارمند بانک
۱۲-پرویز شعبانی؛ دانشجو
۱۳-مجتبی توانگر دهقان؛ شغل آزاد
۱۴- شهید گمنام
واکنش امام خمینی (ره) به جمعه خونین تهران
چند روز بعد از این حادثه ترویستی، امام خمینی (ره) بیان داشتند: من فراموش نمیکنم قصه روز جمعه را که آنطور با شکوه، با نورانیت و با استقامت گذشت. آنطور مردم با طمأنینه با آن صداهایی که میآمد، با آن رگبارهایی که میآمد. من ملاحظه میکردم. من نگاه میکردم و مخصوصاً نگاه میکردم ببینم که در بین مردم چه وضعی است، اما ندیدم حتی یک نفر را که یک تزلزلی در آن پیدا باشد و آن وقت امام جمعه آنطور با آن طنین قوی صحبت کرد و مردم آنطور گوش کردند و آن طور فریاد زدند که برای شهادت آمدیم.
خاطره رهبر انقلاب از جمعه خونین تهران
تا اینکه سالها گذشت. رهبر انقلاب در هزارمین نماز جمعه تهران در هشتم آبانماه سال ۷۷ با یادآوری آن روز اظهار داشتند: بنده نماز جمعههایی را به یاد دارم که در اثنای آن، صدای انفجار موشکها از اطراف همین محل نماز جمعه میآمد. در همین نماز جمعه، دشمن انفجار خونینی را به راه انداخت و جلو چشم مردم در همین نقطه عدهای به شهادت رسیدند؛ اما این مردم مثل کوه استوار ایستادند و تکان نخوردند. بنده آن روز در همین جا ایستاده بودم که آن انفجار اتفاق افتاد.
ایشان بیان داشتند: اول خیال کردیم موشک یا بمباران هوایی است؛ نگران شدم که نماز جمعه به هم خواهد خورد. خدا میداند که این صفها تکان نخورد. یک گُله جا این انفجار واقع شد و چند لحظه همان جا یک هیاهویی شد، بعد شهدا و مجروحان را بردند؛ اما مردم همان جا نشستند و نماز جمعه و خطبهها ادامه پیدا کرد! این نماز جمعه، چنین مناظری را شاهد بوده است. نماز جمعه تهران، به خاطر همان آثار و برکاتی که عرض شد، در این بیست سال مرکز و آماج سختترین حملات دشمن قرار گرفت.
برای آشنایی بیشتر درباره شهدای ترور جمعه خونین تهران از لینکهای زیر اقدام کنید.
آشنایی با برخی از شهدای جمعه خونین تهران
آشنایی با برخی از شهدای جمعه خونین تهران
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰