آبرسانی پایدار به ۱۴۲ روستای اصفهان زمینهساز رفاه و رونق تولید
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، توسعه مناطق محروم و رسیدگی به روستاها از جمله برنامههای دولت یازدهم و دوازدهم بود که در این حدود هشت سال با برنامه ریزی، اقدامات و طرح های مختلف پیش رفت. بهبود و افزایش زیرساختهای موردنیاز، ارائه خدمات و سر و سامان دادن
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، توسعه مناطق محروم و رسیدگی به روستاها از جمله برنامههای دولت یازدهم و دوازدهم بود که در این حدود هشت سال با برنامه ریزی، اقدامات و طرح های مختلف پیش رفت.
بهبود و افزایش زیرساختهای موردنیاز، ارائه خدمات و سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی مناطق محروم و روستاها از جمله فعالیتهایی بود که دولت یازدهم و دوازدهم در سالهای گذشته انجام داده است.
بهبود زیرساخت های مختلف عمرانی و مهندسی از جمله راهها، مخابرات، برق و گاز از جمله مواردی بود که در سالهای اخیر با افزایش روبرو شده و تامین آب به عنوان اصلیترین نیاز با قوت بیشتری ادامه یافته است.
حفظ سلامت روستانشینان با تامین آب سالم
به ویژه اینکه شیوع ویروس کرونا و همه گیری بیماری کووید-۱۹ و لزوم هرچه بیشتر رعایت موارد بهداشتی، اهمیت برخورداری از آب سالم، پایدار و بهداشتی را نشان داد و ثابت کرد که باید برای حفظ سلامتی زیرساخت های تامین آب در تمامی مناطق مهیا شود.
فعالیت چشمگیر دولت تدبیر و امید در امور مرتبط با آب و فاضلاب مشهود بود و در این ارتباط به موفقیتهای بسیاری دست یافت، تامین آب سالم برای هشت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور، از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون محقق شده که درصد قابل توجهی از آن سهم دولت دوازدهم است.
طبق برنامهریزی انجام شده، وزارت نیرو از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون توانسته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را از نعمت آب سالم و پایدار بهرهمند سازد عملکرد مقایسهای نشان میدهد ابتدای دولت یازدهم ۹۰۰ هزار نفر زیر پوشش آبرسانی بهداشتی و پایدار قرار داشتند و بعد از دولت یازدهم با اضافه شدن چهار میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سال ۹۶، این عدد به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور رسیده است.
همچنین از زمان آغاز بهکار دولت دوازدهم تا نیمه ۱۴۰۰ نیز با آبرسانی به چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دیگر قرار است تعداد افراد زیر پوشش آبرسانی بهداشتی و پایدار به رقم ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد.
دولت تدبیر و امید در مجموع از سال آغاز فعالیت خود تا نیمه ۱۴۰۰ تعداد ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را از نعمت آب سالم و پایدار بهرهمند خواهد کرد.
علاوه براین بر اساس عملکرد هشت ساله دولت تدبیر و امید بطور متوسط هر سال یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر جمعیت روستایی از آب سالم و پایدار بهرهمند شدهاند.
تامین آب برای ۱۲۴۰۰ روستا در دولت تدبیر و امید
تاکنون در دولت تدبیر و امید بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ روستا از شبکه آب سالم و پایدار بهرهمند شدهاند، بر این اساس بطور متوسط هر هفته ۳۳ روستا به شبکه آب سالم و پایدار متصل شده است.
علاوه بر فعالیتهای فوق، پویش «هر هفته_الف_ب_ایران» برای افتتاح هفتگی طرحهای زیربنایی آب و برق در کشور تا پایان دوره فعالیت دولت دوازدهم از سال گذشته با محوریت وزارت نیرو کار خود را آغاز کرد.
وزارت نیرو برای اجرای این پویش سراسری که از شهریور پارسال از استان تهران کلید خورده و قرار بود با افتتاح یا آغاز بهکار ۲۲۷ پروژه مهم آب و برق در ۳۱ استان کشور با محوریت امیدآفرینی و رفع محرومیت از نقاط مختلف کشور تا پایان امسال ادامه پیدا کند، برنامه بلندمدتتری تدوین کرده و قصد دارد روند افتتاح طرحهای مهم آب و برق بهعنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت نیرو را در سال ۱۳۹۹ و تا پایان دوره دولت تدبیر و امید ادامه دهد.
عملکرد مثبت آب و فاضلاب اصفهان در رفع نیاز روستاییان
در همین ارتباط استان اصفهان برغم منطقه خشک و کم بارش در توزیع و شبکه آب شهری و روستایی موفق عمل کرده و در مناطق مختلف دور و نزدیک توانسته این مایه حیات را به ساکنان بویژه نواحی محروم برساند.
تامین آب مناطق روستایی بخصوص در یکی دو سال اخیر به شدت افزایش داد یافت و به یکی از راهبردهای اصلی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تبدیل شد و بی تردید باید آن را فعالیتی ماندگار با نتایج مثبت و سودمند برای حال و آینده تلقی کرد.
مطابق نتایج سرشماری سال ۹۵، جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر متشکل از یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است که از این تعداد ۱۹۶ هزار خانوار روستایی هستند و از سوی دیگر شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان متولی تامین و توزیع آب آشامیدنی و بهداشت اکنون بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار مشترک دارد.
ناگفته نماند که جامعه روستایی و فعالان کشاورزی استان نقش بسزایی در صنعت کشاورزی کشور دارند و آمار و ارقام بخش مذکور مبین این موضوع است.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تُن(رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تُن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تُن در سال(رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید ۷۰ هزار تُن در سال(رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال(رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تُن(رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تُن در سال(رتبه دوم) در سال اشاره کرد.
همچنین در بخش ماهیان زینتی با تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال(رتبه اول)، محصولات گلخانهای با تولید سالیانه ۳۰۲ هزار تُن(رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزار تُن(رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه ۵۲۸ هزار تُن(رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه ۲۷۷ هزار تُن(رتبه چهارم کشور) و قارچ با تولید سالیانه ۱۳ هزار تُن(رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.
مشاهده این آمار و ارقام ظرفیت بالای جامعه روستایی استان اصفهان و لزوم توجه هرچه بیشتر به آنان را نشان میدهد.
نعمت تامین آب پایدار برای ۱۴۲ روستای اصفهان
بر پایه اعلام شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در یک سال اخیر ۱۴۲ روستا با اتصال به آب شهری از نعمت آب آشامیدنی و بهداشت سالم و دائم بهرهمند شدند.
در یکی از مهمترین پروژههای مرتبط با این موضوع به تازگی، آبرسانی پایدار به ۱۱۰ روستا در ۱۵ شهرستان این استان با هدف تامین آب آشامیدنی و بهداشت سالم و دائم، اسفند امسال در قالب پویش «هر هفته_الف_ب_ایران» بصورت وبینار با حضور وزیر نیرو آغاز شد.
اعتبار این طرح که عملیات اجرایی از سال ۹۷ آغاز شد ۲۵.۵ میلیارد تومان گزارش شد، حدود ۹۳ هزار نفر در قالب ۳۰ هزار خانوار روستایی از این پروژه بهرهمند شدند و اشتغالزایی طرح در این مدت افزون بر یکصد نفر بود.
لوله گذاری، اصلاح شبکه و ساخت مخزن، اقداماتی برای تامین آب روستانشینان
۵۵ لیتر بر ثانیه ظرفیت جدید تامین آب است که ۴۰ لیتر آن از اتصال به شبکه آب شهری و ۱۵ لیتر از شبکه محلی تامین میشود، هفت مخزن با گنجایش در مجموع یک هزار و ۲۵۰ متر مکعب، ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۶ لیتر بر ثانیه، ۱۵۰کیلومتر لوله گذاری شامل اصلاح و توسعه از دیگر بخشهای این طرح به شمار میرود.
در طرحی دیگر بهرهبرداری از طرح تامین آب پایدار و اتصال ۳۲ روستا به شبکه آب شهری در استان اصفهان شهریور امسال با دستور رضا اردکانیان وزیر نیرو بصورت ویدئو کنفرانس آغاز و در قالب آن هشت هزار و ۲۰۰ نفر از ساکنان روستاهای استان که پیش از این بصورت غیر پایدار از آب آشامیدنی برخوردار بودند بصورت پایدار و دائم تامین شد.
اعتبار آن طرح در شهرستانهای اصفهان، اردستان، نجف آباد، گلپایگان و چادگان ۲.۵ میلیارد تومان بود.
بهسازی، تعویض پمپ و شیرآلات در راستای بهینه سازی تاسیسات شبکه آب
در قالب طرح فوق پروژههای اصلاح و توسعه خطوط انتقال و شبکه توزیع آب به طول ۱۰ کیلومتر، احداث، بهسازی و ارتقای پنج باب حوضچه شیرآلات و شیرخانه تاسیسات مربوط به انشعابگیری، بهسازی، تعویض پمپ و شیرآلات افزایش ظرفیت، افزایش توان برق و اصلاح در ۲ ایستگاه پمپاژ انجام گرفت.
در ارتباط با این موضوع مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: پس از اجرای موفق یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی، این شرکت آبرسانی به روستاها و خدمات به مناطق محروم را در اولویت برنامه ریزیهای سال ۹۹ قرار داد تا با همتی مضاعف و کار جهادی در راستای تحقق شعار جهش تولید پیش برود.
هاشم امینی در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در نخستین گام برای تامین آب آشامیدنی پایدار بیش از ۷۰ روستا که در حاشیه شهرها قرار و امکان اتصال به شبکه شهری را دارند برنامه ریزی شد و این رقم رفته رفته افزایش یافت.
اصلاح ۳۰۰ کیلومتر شبکه آب روستایی در ۱۰۰ روز
وی اضافه کرد: از سوی دیگر در قالب یک فعالیت جهادی و خدمت رسانی بیشتر اصلاح ۳۰۰ کیلومتر شبکه آب روستایی این استان در بازه زمانی ۱۰۰ روزه در قالب طرحی با عنوان “۱۰۰-۳۰۰” در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان افزود: در اقدامی دیگر تمامی خدمات ۲۳ گانه غیرحضوری این شرکت برای جامعه روستایی استان مهیا شد تا هیچگونه تفاوتی بین مناطق روستایی و شهری نباشد.
امینی با اشاره به اینکه خدمات غیرحضوری در تکریم و رفاه هموطنان روستایی نقش شایانی دارد گفت: اکنون برای حدود ۱۰۰ درصد از ۲۵۰ هزار مشترک روستایی پرونده الکترونیکی ایجاد شده است و سامانه خدمات تلفنی “۱۵۲۲” برای آنان قابلیت استفاده دارد.
ضرورت بهبود رفاه برای جامعه روستایی
در این پیوند مدیر سازمان تعاون روستایی اصفهان معتقد است که حمایت همه جانبه و ارائه خدمات رفاهی و زیرساختی به جامعه روستایی نقش شایانی در افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات مختلف دارد.
محسن حاج عابدی در گفت و گو با ایرنا افزود: جامعه روستایی و تمام بخشهای آن از جمعه فعالان کشاورزی نقش اساسی در اقتصاد استان و کشور اهمیت زیادی دارند از همین رو باید خدماترسانی به آنان را بیش از گذشته افزایش داد.
وی اضافه کرد: هر چه فعالیت بخش روستایی و کشاورزی منطقه بیشتر شود به دنبال آن جهش تولید، درآمدزایی، توسعه روستایی و اشتغالزایی را مشاهده خواهیم کرد.
مدیر سازمان تعاون روستایی اصفهان گفت: بر همین مبنا پیشرفت و ارتقای جامعه مولد روستایی را باید بیش از قبل در تمامی حوزهها در دستور کار قرار داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰