تاریخ انتشار : سه شنبه 30 دی 1399 - 7:23
کد خبر : 87099

داستان صف‌های تکراری این بار برای روغن در لرستان / این بی‌تدبیری مسئولان شایسته مردم نیست + فیلم

داستان صف‌های تکراری این بار برای روغن در لرستان / این بی‌تدبیری مسئولان شایسته مردم نیست + فیلم

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، با گذشت بیش از دو ماه از ماجرای کمبود روغن در استان لرستان این کالای اساسی همچنان در لیست اقلام کمیاب جا خوش کرده و سبب  تشکیل صف‌های طولانی شده است و

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، با گذشت بیش از دو ماه از ماجرای کمبود روغن در استان لرستان این کالای اساسی همچنان در لیست اقلام کمیاب جا خوش کرده و سبب  تشکیل صف‌های طولانی شده است و این در حالی است که ستاد ملی  مقابله با کرونا به دلیل افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹محدودیت‌هایی را در سطح  شهرهای کشور اعمال کرده است اما در استان لرستان صف‌ ها یکی پس از دیگری برای خرید کالا اساسی با قیمت دولتی تشکیل می‌شود و این بار نوبت به صف خرید روغن رسیده است تا این صف‌ زنجیره جدید انتقال بیماری کرونا باشد.

گرانی، تورم و نبود نظارت در استان لرستان موضوع مستمری است که در غفلت مسئولان بر استان حاکم است و امروز تشکیل صف‌های طولانی که در این شرایط کرونایی عمر مردم را کوتاه می‌کند نمونه دیگری از این غفلت‌هاست.

این روزها تداوم صف‌های طولانی و عدم برنامه‌ریزی مناسب برای توزیع روغن خوراکی درگوشه و کنار استان لرستان و به صورت گسترده‌تر در شهرستان دورود سبب شده است تامین این نیاز معیشتی بر ترس ابتلا به کرونا و شیوه‌نامه‌های بهداشتی مقابله با آن غلبه کند و منجر به شلوغی و ازدحام مردم در شرایط کرونایی شود برای پیگیری موضوع به سراغ مسئولان مربوطه رفتیم که در ادامه گزارش بخشی از صحبت‌های آنها آمده است.

حکایت صف‌های طولانی در روزهای شکننده کرونا/ صف دریافت روغن جامد در زیرکوه + تصاویرسازمان صنعت و معدن آذربایجان‌غربی پیگیر افزایش سهمیه روغن جامد باشدسودجویان دست از سر بازار روغن در کهگیلویه و بویراحمد بر نمی‌دارند

 علیرضا لرستانی رئیس اداره صمت شهرستان دورود در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به صف‌های طولانی روغن در این شهرستان اظهار داشت: در سراسر کشور کمبود روغن داریم و این امر مختص به شهرستان دورود نیست چرا که ۵۵ درصد مواد اولیه روغن وارداتی است در همین راستا با توجه به کمبود  منابع ارزی شاهد کمبود روغن در سراسر کشور هستیم.

وی افزود: در سهمیه‌بندی توزیع روغن ۳۰ تا ۴۰ درصد این سهمیه مربوط به روغن جامد است ولی  در شهرستان دورود  باتوجه به ذائقه مردم جهت استفاده از روغن جامد و تفاوت قیمت با روغن مایع  منجر به ایجاد صف‌های طولانی می‌شود  این در حالی است که  در توزیع روغن مایع هیچ گونه  مشکلی نداریم.

۲۰ درصد افراد صف‌های روغن دلال هستند

رئیس اداره صمت دورود عنوان کرد: ۲۰ درصد افراد صف‌های روغن دلال هستند و چون اهرم شناسایی برای شناخت سرپرست خانوارها وجود ندارد و اینگونه نیست که فروشگاه‌ها با شناسایی سرپرست خانوارها به آنها روغن  تحویل دهند همین امر سبب شده دلال‌ها به صورت چند نفری اقدام به تهیه روغن کنند و حتی ممکن است در این میان روغن به فرد نیازمند هم نرسد.

وی با بیان اینکه راهکار اصلی کاهش صف‌های طولانی اضافه شدن سهمیه روغن و همچنین مردم اقدام به احتکار خانگی نکنند بیان کرد: متاسفانه در صف‌های روغن دلال بازار است و دلالان چند روز پشت سرهم در صف‌ها اقدام به تهیه  روغن  و فروش روغن می‌کنند و ما قابلیت شناسایی این افراد را نداریم در همین راستا باید در وزارتخانه صمت سازوکاری تعریف شود  که روغن تنها  به سرپرست‌های خانوار تحویل داده شود.

لرستانی گفت: جهت شناسایی سرپرستان خانوار در روستاها از طریق بخشداری‌ها لیست خانوارها تهیه شده و براساس خانوارها روغن به دهیاران و تعاونی‌های روستایی تحویل داده شده که در اختیار سرپرست خانوارها قرار بگیرد ولی در شهر به دلیل گستردگی این امکان وجود ندارد و روغن سهمیه شهرستان در سطح ۲۰ یا ۳۰ فروشگاه با حضور ناظران بسیج، اتاق اصناف و سازمان صمت  تحویل داده می‌شود.

وی در رابطه با کلیپ صف‌های طولانی روغن در شهرستان دورود تصریح کرد: در یک  کلیپ گفته شده  مردم از ساعت ۶ صبح در صف روغن هستند در حالی که توزیع روغن از ساعت ۸ و نیم صبح  شروع می‌شود و دلیلی ندارد مردم ساعت‌ها قبل از توزیع صف تشکیل بدهند ۲۵ تن روغن  توزیع شده و عمده تجمع مردم به خاطر روغن جامد بوده  است و پس از توزیع روغن جامد صف روغن مایع بسیار روان بود.

رئیس اداره صمت دورود با بیان اینکه در کالاهای اساسی باید عرضه به میزان تقاضا باشد خاطرنشان کرد: مصرف روغن در شهرستان دورود ۱۵۰ تن در ماه و سرانه هر نفر ۲۰ کیلو است و با توجه به مشکلات ارزی و مشکل کمبود روغن در کشور سهمیه روغن شهرستان دورود نیز کمتر شده و همین امر سبب کمبود شده  ولی این کمبود در حد تشکیل صف‌های طولانی نیست بلکه متاسفانه دلالان از این کمبود سوء استفاده می‌کنند و ۲۰ درصد صف های روغن را تشکیل می‌دهند.

بختیار رازانی نیز در این رابطه با بیان اینکه از ابتدای آبان ماه کمبود روغن در سطح  روستاها و شهرهای کشور احساس شد اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد مواد اولیه روغن وارداتی است و در واقع کالای روغن به ارز وصل است در همین راستا افزایش قیمت ارز سبب افزایش روغن می‌شود و همچنین به دلیل محدودیتی که در واردات داریم این محصول کاهش یافته است.

دو هزار و ۳۵۰ تن روغن در لرستان توزیع شد

وی با بیان اینکه توزیع روغن در استان بر اساس ضریب جمعیتی است افزود: طی سه ماهه آبان، آذر و دی ماه دو هزار و ۳۵۰ تن روغن تنظیم بازار سهم استان لرستان بود که از این میزان حدود ۴۰۰  تن سهمیه صنف و صنعت و هزار و ۹۵۰ تن  سهم خانوارها بوده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: سهمیه روغن استان لرستان در دی ماه بین ۶۸۰ تا ۶۹۰ تن بوده که با توجه به جمعیت استان و در نظر گرفتن میانگین هر خانوار ۵ نفر سهم هر خانوار لرستانی به طور میانگین ماهانه حدود ۲.۲تا ۲.۳ دهم لیتر سهم هر خانوار است و از لحاظ تامین روغن مشکلی نداریم.

وی بیان کرد: فرآیند توزیع کالاهای  تنظیم بازار در استان لرستان به صورت تامین، توزیع و نظارت است و اگر در هر کدام از مراحل اشکال وجود داشته باشد سبب افزایش قیمت و کمبود کالا می‌شود.

در شبکه توزیع روغن مشکل داریم

رازانی  با بیان اینکه در شبکه توزیع روغن مشکل داریم گفت : با توجه به میزان روغن ورودی به استان و توزیع در سطح استان  از لحاظ تناژ مشکلی نداریم  ولی اینکه درحاشیه شهرها مشکل داریم به این معنی است که در روند توزیع مشکل وجود دارد و دلیل آن هم این است که مباشر تمایل  دارد روغن را در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای تخلیه کند.

وی تصریح کرد: اینکه مباشر یا توزیع کننده در ازای توزیع روغن به سوپر مارکت یا مغازه‌دار خرد کالای  اضافه تحمیل می‌کند خلاف قانون است در همین راستا  سوپرمارکت‌ها و مغازه‌داران بلافاصله با سامانه ۱۲۴ تماس گرفته و موارد تخلف را گزارش بدهند بر همین اساس  مباشر و توزیع کننده از فرآیند توزیع حذف می‌شوند.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان  با بیان اینکه  ذائقه و تمایل فرهنگ  لرستان به مصرف روغن  جامد زیاد است خاطر نشان کرد: طی هفته گذشته در۷۰ نقطه  شهر خرم آباد ۵۶  تن روغن  جامد توزیع شد ه است و همچنین طی ۴۸ ساعت گذشته ۸۰ تن روغن خوراکی در سطح استان توزیع شده که از این میزان ۳۰ تن سهم شهرستان خرم آباد بوده است که در ۵۰ نقطه  شهر،۲۰ تن  در شهرستان دورود ۱۰تن  کوهدشت ۱۰ تن چگنی و ۱۰ تن نیز در معمولان توزیع شده است.

احتکار خانگی از جمله دلایل کمبود کالاهای مصرفی است

وی  با بیان اینکه قیمت درج شده بر روی کالا ملاک است  اظهار داشت:روغن مایع ۸۰۰ گرمی ۱۰ هزار و ۳۵۰ تومان، ۹۰۰گرمی ۱۱ هزار و۷۵۰ تومان و همچنین هزار و۳۵۰ گرمی ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان است و روغن‌های جامد حلب‌های چهار و نیم کیلو گرمی ۵۷ هزار تومان، حلب ۵ کیلو گرمی ۶۴ هزار تومان، حلب ۱۶ کیلو گرمی ۱۷۱ هزار تومان است.

رازانی افزود: همشهریان فروش اجباری، احتکار هر نوع کالا از جمله روغن را به سازمان صمت اطلاع بدهند و همچنین هیجان بازار را کنار گذاشته و به اندازه میزان مصرف کالا خریداری کنند چرا که احتکار خانگی از جمله دلایل کمبود کالاهای مصرفی است.

سرپرست سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان  با بیان اینکه متاسفانه التهابات اخیر و جو روانی باعث شده به محض تخلیه هرنوع کالای اساسی مردم اقدام به خرید بیش از نیاز و احتکار خانگی کنند عنوان کرد: با توجه به محدویتی که در تعداد نفرات بازرس که در سازمان صمت استان و اتاق اصناف وجود دارد از همه هم استانی‌های عزیز  تقاضا داریم هرگونه تخلف خصوصا اخفا و احتکار کالاهای اساسی را با شماره تلفن ۱۲۴ در میان بگذارند.

حال از مسئولان  دولت تدبیر و امید در استان لرستان سوال داریم آیا کرونا تنها مختص دورهمی‌های خانوادگی و تردد در ساعات پایانی شب است؟ آیا  نباید در این شرایط کرونایی بیشتر از گذشته به فکر تامین معیشت مردم و اقلام ضروری آنها باشند تا شاهد چنین تجمعاتی نباشیم؟

گزارش از پگاه دالوند

فیلم از هانیه حقیقی

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد