تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 دی 1399 - 3:57
کد خبر : 85052

حجم قاچاق طلا در خراسان رضوی اندک است

حجم قاچاق طلا در خراسان رضوی اندک است

رسول فرزادفر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبدا ورود طلای قاچاق ساخته شده به ایران کشورهای ترکیه و امارات متحده عربی هستند که هم تولیدکنندگان قویتر و بیشتری در عرصه ساخت زیورآلات طلا دارند و هم  رفت و آمد تجار و بازرگانان از آنها به ایران راحت است اما تشدید شیوع ویروس کرونا و رکود تولید در

رسول فرزادفر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبدا ورود طلای قاچاق ساخته شده به ایران کشورهای ترکیه و امارات متحده عربی هستند که هم تولیدکنندگان قویتر و بیشتری در عرصه ساخت زیورآلات طلا دارند و هم  رفت و آمد تجار و بازرگانان از آنها به ایران راحت است اما تشدید شیوع ویروس کرونا و رکود تولید در بازارهای جهانی به ویژه ترکیه که مبتنی بر اقتصاد گردشگری است باعث شده که تولید در بسیاری از کارگاه‌های طلاسازی ترکیه به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: از سوی دیگر به سبب شیوع کرونا رفت و آمدها به ترکیه سخت تر شده و نظارتها بر این بخش نیز در کشورهای ایران و ترکیه بیشتر شده است.

فرزادفر افزود: از دیگر سو هزینه و اجرت طلاسازی در خارج از کشور به میزان قابل توجهی تا ۵۰ درصد ارزش طلا افزایش یافته است به این معنا که به ازای ارزش هر گرم طلای ساخته شده،۵۰ درصد از آن بابت اجرت کار دریافت می‌شود و اگر قیمت هر گرم طلا ۱۲ میلیون ریال باشد ۵۰ درصد از اجرت آن ۶ میلیون ریال می‌شود که با احتساب هفت درصد سود فروشنده و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، در مجموع قیمت هر گرم طلا ۶۵ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی داخل ایران و کاهش قدرت خرید مردم، افزایش ۶۵ درصدی قیمت طلای ساخته شده خارجی نسبت به طلای تولید داخل کشور برای قاچاق آن توجیه اقتصادی ندارد لذا در مجموع این که گفته شود قاچاق طلا زیاد شده، در شرایط اقتصادی کنونی هیچ توجیه منطقی ندارد.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: در شرایط حاکم شدن رکود بر وضعیت اقتصادی کشور، کاهش تولید داخلی زیورآلات طلا در کشور بیشتر متاثر از کاهش قدرت خرید مردم و رکود اقتصادی تحمیلی بوده است تا این که قاچاق طلا باعث به وجود آمدن این شرایط شده باشد.

فرزادفر افزود: خیلی از کارگاه‌های تولیدی ضعیف بر اثر رکود اقتصادی در سراسر کشور تعطیل شده‌اند و قاچاقیان با خرید کدهای شناسه این کارگاه‌ها و حک آن بر روی زیورآلات طلای قاچاق به نام تولید کارگاه‌های داخلی اقدام به عرضه این زیورآلات در بازار می‌کنند که باعث گمراه شدن کارشناسان در تشخیص طلای ایرانی از خارجی می شود لذا تنها راهکار جلوگیری از این سوء استفاده ایجاد سامانه جامع شناسه گذاری زیورآلات طلا براساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

وی اضافه کرد: در مجموع هنوز کسانی وجود دارند که به دنبال خرید کالای لوکس خارجی هستند لذا در هر ردیف کالایی، قاچاق نیز وجود دارد و فقط می‌توان با افزایش نظارتها، ساماندهی کردن خرید و فروش، نگهداری و حمل کالاهای مختلف میزان قاچاق را تا سطح قابل توجهی کاهش داد.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: هم‌اینک در حال پیگیری و رصد کالاهای مختلف در سطوح ورود، مسیر و عرضه کالای قاچاق هستیم تا میزان آن را به حداقل برسانیم.

روز گذشته برخی از رسانه‌های خراسان رضوی از وجود حجم قابل توجهی طلای قاچاق و تاثیر آن بر روند تولید زیورآلات طلا در بازار مشهد گزارشهایی منتشر کرده بودند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد