دانشگاهها محور حل مسئله استانها می شوند
محمد سعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت شناسایی ظرفیتها و مزیتهای استانها و برنامه ریزی و همکاری مناسب با استانداریها و ادارات استان اظهار کرد: در طرح مزیت استانی و جهش تولید که توسط دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم کلید خورده، دانشگاهها مزیتهای منطقه خود را تشخیص
محمد سعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت شناسایی ظرفیتها و مزیتهای استانها و برنامه ریزی و همکاری مناسب با استانداریها و ادارات استان اظهار کرد: در طرح مزیت استانی و جهش تولید که توسط دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم کلید خورده، دانشگاهها مزیتهای منطقه خود را تشخیص میدهند و با همکاری استانداری به جامعه اطراف خود کمک کنند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با بیان این مطلب که با هم افزایی و شناسایی طرح مزیت استانی، هر دانشگاه و مؤسسه آموزشی به یک قطب تخصصی تبدیل خواهد شد، افزود: در این شرایط حتی اشتغال بیشتری در سطح استانها ایجاد میشود.
سیف در ادامه رویکرد وزارت علوم را توجه دانشگاهها به توانمندسازی خود در جهت اثربخشی در جامعه اطراف عنوان کرد و گفت: در طرح مزیت استانی، بیشتر بحث این است که دانشگاهها محوریتی پیدا کنند و مسائل و موضوعات پر اهمیت استان را با تعریف پروژههای تحقیقاتی و علمی در دستور کار قرار دهند و در ادامه با استفاده از امکاناتشان مشکلات استان خود را رفع کنند.
وی خاطرنشان کرد: در واقع هدف این است که دانشگاهها به یک موتور محرکه در استان خود تبدیل شوند و با شناسایی مشکلات استان، اقدامات اجرایی مرتبط با آن صورت گیرد. بالطبع در هر استان مزیتهایی وجود دارد که ممکن است خیلی از لحاظ فناوری و علمی در سطح بالایی قرار نداشته باشد، اما فناوریهای جدید میتواند منجر به افزایش اشتغال و ارزش افزوده آن مزیت شود.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۲۶ طرح مزیت استانی از سوی دانشگاهها مورد تأیید قرار گرفته است، گفت: به طور مثال مزیت استانی ارومیه محصولات باغی و کشاورزی آن است اما پسماندهای کارخانجات آبمیوه گیری از معضلهای این استان به شمار میرود، در این خصوص دانشگاه ارومیه طرحی ارائه کرده است.
سیف ادامه داد: بحث چرم و کفش در آذربایجان شرقی یک مزیت محسوب میشود که در راستای رفع معضلات موجود در این صنعت، دانشگاه سهند آذربایجان شرقی طرحی ارائه داده است. و یا مثلاً عسل در اردبیل و یا شیلات در استانهای ساحلی یک مزیت استانی است و میتواند منجر به اشتغال بسیاری در این استانها شود.
این مقام مسئول وزارت علوم با بیان اینکه طرح مزیت استانی ۶ نهاد حامی دارد، اظهار داشت: وزارت کشور، بنیاد مستضعفان، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد ملی نخبگان و دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم از نهادهای حامی طرح مزیت استانی و جهش تولید به شمار میروند.
وی اضافه کرد: بسیاری از طرحهای ارائه شده توسط دانشگاهها را به وزارت کشور و استانداریها اعلام کردیم و بسیاری از آنها حمایتهایی را جذب کرده اند و قراردادهایی هم منعقد شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰