تاریخ انتشار : یکشنبه 14 دی 1399 - 6:40
کد خبر : 81433

کارتن‌هایی که حاج قاسم به نویسنده‌های جنگ داد

کارتن‌هایی که حاج قاسم به نویسنده‌های جنگ داد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مرتضی سرهنگی در خاطره‌ای از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که در کتاب «مالک زمان» با عنوان «با شهدا» درج شده نقل می‌‌کند: چند ماهی از پایان جنگ گذشته بود. یک روز تلفن دفتر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مرتضی سرهنگی در خاطره‌ای از سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که در کتاب «مالک زمان» با عنوان «با شهدا» درج شده نقل می‌‌کند:

چند ماهی از پایان جنگ گذشته بود. یک روز تلفن دفتر ادبیات حوزه هنری زنگ خورد. گوشی را برداشتم و با آقایی که آن سوی خط بود، صحبت کردم. خودش را به عنوان یکی از فرماندهان سپاه معرفی کرد. خیلی از کتاب‌هایی که در مورد شهدا انجام داده بودیم، تشکر کرد و گفت: خاطرات چند شهید را جمع‌آوری کرده‌ایم. آیا امکان دارد که نویسنده‌هایی را معرفی کنید تا این خاطرات را به کتاب تبدیل کنند؟ تمام هزینه‌ها را هم پرداخت می‌کنیم. گفتم: بله. در خدمت هستیم.

شاید اولین بار بود که یک فرمانده جنگی از ما می‌خواست که خاطرات برخی شهدا را کتاب کنیم و همه گونه همکاری هم می‌کرد.

روز بعد دوباره تماس گرفت و پیگیری کرد. گفتم ۱۰ نفر از نویسندگان را برای این کار آماده کرده‌ام. خیلی خوشحال شد. گفت: برای فردا بلیط هواپیما می‌گیرم تا همگی با هم تشریف بیاورید کرمان. برایتان هتل رزرو می‌کنم. خودم هم برنامه فردا صبح را جلسه با نویسندگان قرار می‌دهم. صبح فردا هواپیما در فرودگاه کرمان به زمین نشست. نمی‌دانستیم کجا برویم. آن زمان موبایل و… نبود.

یکباره دیدیم چند پاسدار به استقبال آمدند. نفر جلویی با همه سلام و روبوسی کرد و گفت: خوش آمدید، ماشین‌ها آماده‌اند.

همگی به دفتر فرماندهی لشکر ثارالله کرمان رفتیم. آنجا فهمیدیم که ما مهمان حاج قاسم هستیم و او خودش کتاب‌های سوره را خوانده و با من تماس گرفته. بساط صبحانه را زودتر برای ما آماده کرده بود. بعد از شروع جلسه به هرکدام از نویسندگان یک کارتن داد و شروع به صحبت کرد: داخل این کارتن‌‌ها کاغذهایی است که هرکدام مربوط به خاطرات یک شهید است. بعد یک یک در مورد آن شهدا که از فرماندهان لشکر ثارالله بودند با بغض در گلو توضیح داد.

صحبت‌هایش تمام شد. رفقای ما مطالعات را شروع کردند. با اینکه مسئولیت او پس از پایان جنگ سنگین‌تر شده بود، اما در تمام آن مدت در کنار ما بود.

کارها به خوبی انجام شد و در کم‌ترین زمان، اولین کتاب های خاطرات سرداران شهید با حمایت فرماندهی لشکر ثارالله منتشر شد.

در سال بعد نیز خاطرات بقیه فرماندهان و با پیگیری‌های ایشان، انتشارات ستاد کنگره شهدای کرمان فعال شد. دیگر فرماندهان و لشکرها نیز کار کتاب برای شهدا را شروع کردند، اما هیچ وقت ارادتی که حاج قاسم به شهدا داشت را فراموش نمی‌کنم.

امیرالمؤمنین علیه‌السلام در خطبه ۱۲۳ از نهج البلاغه در توصیف مقام شهید می‌فرماید: إن الموت طالب حثیث، لا یفوته المقیم ولا یعجزه الهارب. إن أکرم الموت القثل، والذی نفس ابن أبی طالب بیده لألف ضربه بالسیف أهون على من میته على الفراش فی غیر طاعه الله.

همانا مرگ به سرعت در جست‌وجوی شماست. آنها که در نبرد مقاومت دارند و آنها که فرار می‌کنند، هیچ‌کدام را از چنگال مرگ رهایی نیست و همانا گرامی‌ترین مرگ‌ها کشته شدن در راه خداست. سوگند به آن کس که جان پسر ابوطالب در دست اوست، هزار ضربت شمشیر بر من آسان‌تر است از مرگ در بستر استراحت، در مخالفت با خداست.

ویژه‌نامه مرد میدان را همزمان با ایام سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در خبرگزاری فارس بخوانید.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد