تاریخ انتشار : دوشنبه 9 دی 1398 - 9:51
کد خبر : 70605

حفاری ۱۲ حلقه چاه نفت جدید به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان

حفاری ۱۲ حلقه چاه نفت جدید به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا سلمان زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: هم اکنون طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در میادین منطقه عملیاتی سیری واقع در خلیج فارس با عقد قراردادی به ارزش ۱۲۰۰

حفاری ۱۲ حلقه چاه نفت جدید به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومانبه گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا سلمان زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: هم اکنون طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در میادین منطقه عملیاتی سیری واقع در خلیج فارس با عقد قراردادی به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان با شرکتی ایرانی به منظور حفاری ۱۲ حلقه چاه جدید، تعمیری و تزریقی در دو میدان سیوند و اسفند در حال اجرا است.

به گفته این مقام مسوول هم اکنون با استقرار یک دستگاه دکل حفاری دریایی داخلی، حفاری دو حلقه چاه در میدان نفتی سیوند در حال انجام است.

وی افزود: از نکات حائز اهمیت این قرارداد، تأمین حداقل ۶۰ درصد کالای حفاری مورد نیاز مطابق با استاندارد‌های بین المللی از سازندگان داخل کشور است که قدمی موثر در مسیر توانمند سازی سازندگان داخلی کالای حفاری در توسعه میادین دریایی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: حفاری بیش از ۱۱۰ حلقه چاه نفت و گاز در خوزستان 

سلمان زاده با بیان اینکه در این پروژه، در کلیه مراحل عملیات اجرایی و در بخش مهندسی، راهبری شناورها، ترابری و خدمات ویژه حفاری دریایی از نیرو‌های متخصص داخلی استفاده می‌شود که نقطه عطفی در نمایش توان متخصصان و سازندگان خواهد بود، گفت: با اتمام این پروژه و بر اساس برنامه پیش بینی شده در میدان سیوند ۷۲۰۰ بشکه در روز و در میدان اسفند حدود ۸۸۰۰ بشکه در روز و در مجموع نزدیک به ۱۶ هزار بشکه در روز به تولید نفت منطقه سیری افزوده خواهد داد که افزایش گاز خوراک کارخانه گاز و گاز مایع را نیز به همراه خواهد داشت.

شایان ذکر است اجرای این قرارداد در قالب شکل جدید قرارداد‌های نفتی طرح و ساخت با تأمین مالی غیر از منابع داخلی شرکت ملی نفت و بخشی از آن توسط پیمانکار در حال انجام است.

افزایش توان مدیریت یکپارچه پروژه‌های دریایی بزرگ

سلمان زاده افزود: با توجه به شرایط خاص این میادین از لحاظ ساختار زمین شناسی و در نتیجه پیچیدگی حفاری در این منطقه، اجرای این پروژه علی رغم مشکلات عملیاتی باعث افزایش توان مدیریت یکپارچه پروژه‌های دریایی بزرگ در شرکت ملی نفت ایران و پیمانکاران ایرانی می‌شود و زمینه حضور آن‌ها در عرصه‌های بین المللی را فراهم می‌سازد.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ادامه داد: با توجه به تجربه‌های کسب شده از اجرای قرارداد‌های اولیه طرح و ساخت با ساختار جدید، طی جلسات متعدد با حضور نمایندگان شرکت‌های تولیدی و معاونت توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و بررسی نحوه پیشرفت طرح ها، راهکار‌هایی با هدف ایجاد تحرک بیشتر، ارتقای نظام اجرایی از حالت امانی کاری به ساختار نظام‌مند با قابلیت کنترل کیفیت و هزینه ها، ایجاد معیار‌های قابل سنجش و بهینه سازی در نحوه پرداخت با حفظ ماهیت و اهداف کارفرما در اتمام زیر پروژه‌ها و تامین مالی حداقل ۲۰ درصد هر یک از بسته‌های کاری (زیر پروژه ها) توسط پیمانکار در سه مناقصه دیگر توسعه میادین رسالت، رشادت و فروزان این شرکت با اعتباری بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان اعمال شد.

سلمان زاده اظهار کرد: با اجرای این پروژه‌ها مشتمل بر حفاری، تعمیر و تکمیل ۴۰ حلقه چاه، ساخت ونصب ۲ سکوی سرچاهی، تکمیل و نصب ۵ سکوی دریایی، احداث خطوط لوله و کابل دریایی و ایجاد تسهیلات گازرانی در حدود ۷۰ هزار بشکه در روز به توان تولید نفت شرکت فلات قاره ایران افزوده خواهد شد که علاوه بر ایجاد اشتغال متخصصین داخلی صنعت نفت دریایی، پویایی و تحرک در پیمانکاران و سازندگان را در پی دارد.

وی همچنین افزود: با بهینه سازی در روش پرداخت‌ها در طرح توسعه میادین رسالت و فروزان (در مرحله برگزاری فرآیند مناقصه) و رشادت (در مرحله تهیه اسناد مناقصه)، ضمن اصلاح نظام اجرا، بهبود روش تامین مالی در نظر است که با حفظ کلیت شرایط پرداخت در هر یک از بسته‌های کاری هر طرح تا تحویل موقت تدوین شود.

سلمان زاده با بیان اینکه در شرایط قبلی نحوه پرداخت‌های طرح، تامین مالی از طریق پیمانکار تا ۲۰ درصد و تا زمان تحویل موقت صورت می‌گرفت و باقیمانده از منابع پیش بینی شده تامین می‌شد، افزود: در روش جدید ۲۰ درصد کالای طرح توسط پیمانکار تهیه و علیرغم تامین و پرداخت ۱۰۰ درصد برای آن توسط پیمانکار تا اتمام اجرای هر بسته کاری قابل پرداخت نخواهد بود.

وی تصریح کرد: بنابراین لازم است پیمانکار حداقل در بخش تامین کالا توان مالی ۲۰ درصدی را تا پس از راه اندازی و تحویل موقت داشته باشد؛ همچنین در بخش حفاری ۲۰ درصد هزینه عملیات حفاری پس از راه اندازی و به تولید رسیدن چاه قابل پرداخت است و برای ساختمان و نصب ۲۰ درصد باقی مانده فعالیت‌ها پس از راه اندازی و تحویل موقت پرداخت خواهد شد و این تمهیدات به منظور کمک به پیشرفت طرح‌ها و بازنگری در جریان نقدینگی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: تدوین بسته‌های جدید برای فاز دوم در سایر میادین دریایی شرکت نفت فلات قاره نیز در حال تدوین و به روز رسانی شرح کار است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد