دولت به تنهایی قادر به حل مشکل معضل قاچاق در کشور نیست
علی خداویسی در نشست هماندیشی دبیران انجمنها و موسسات مردم نهاد در سنندج، اظهار کرد: استان کردستان به هیچ وجه جزء استانهای قاچاقخیز کشور نیست و مردم کردستان قاچاق را صرفا برای امرار معاش و از سرناچاری انجام میدهند. وی با اشاره به اینکه دولت به تنهایی قادر به حل مشکل معضل قاچاق در کشور نیست، افزود:
علی خداویسی در نشست هماندیشی دبیران انجمنها و موسسات مردم نهاد در سنندج، اظهار کرد: استان کردستان به هیچ وجه جزء استانهای قاچاقخیز کشور نیست و مردم کردستان قاچاق را صرفا برای امرار معاش و از سرناچاری انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه دولت به تنهایی قادر به حل مشکل معضل قاچاق در کشور نیست، افزود: باید سازمانها و ارگانهای فرهنگی “نه به خرید کالای قاچاق” را در جامعه نهادینه کنند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، بیان کرد: سرمایههای اجتماعی ما هر اندازه بیشتر باشد با مشکلات و معضلات اجتماعی کمتری در جامعه مواجه خواهیم بود.
خداویسی با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد، سازمانهایی خود جوش و عامالمنفعه هستند، ذکر کرد: این سازمانها به سفیران فرهنگی جامعه باید درصدد نهادینه ساختن آن در سطح جامعه باشند.
وی عنوان کرد: مردم استان کردستان در طول هشت سال دفاع مقدس با رشادتهای پی در پی خود نشان داد که تا چه میزان برای حفظ منافع ملی کشور ارزش قائل است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، در خصوص بحث کولبرها، اذعان کرد: بارها این موضوع را مطرح کردهایم که کولبری در نوع خود قاچاق نیست بلکه هدف صاحبان اصلی کالاها است که باید با آنها برخورد شود، کولبرها صرفا برای تامین معاش خود و خانواده تن به همچین کار سخت و طاقت فرسایی میدهند.
به گفته وی در بحث اقلام سلامت محور و اقلام آرایشی مبارزه کار ساز نیست و تنها راه بیداری مردم برای عدم استفاده از این کالاهای قاچاق بحث نهادینه شدن آن و آگاهی مردم در خصوص مضرات استفاده از این اقلام آرایشی است.
به گفته طاهامی مدیر عامل نماینده استانی خانه تعاونگران ایرانی، آموزش و پرورش را عنصر اصلی آگاهی سازی جامعه به ویژه دانشآموزان در بحث مبارزه با قاچاق دانست.
در ادامه جلالی دبیر سمن راه آفتاب نیز گفت: مسئله قاچاق مسئلهای فرهنگی است و در این مهم همه افراد یک جامعه سهیم هستند و نمیتوان تنها دولت را مقصر دانست.
جلالی تصریح کرد: مسئله کولبری در اصل نباید به عنوان قاچاق مدنظر قراربگیرد زیرا کولبری در کردستان به معنی زندگی و امرار معاش کسانی است که این کار را در پیش گرفتهاند.
وی یکی از راههای پیشگیری از قاچاق را جلب اعتماد مردم به سازمانها و نهادها دانست و عنوان کرد: عبارت مبارزه با قاچاق عبارت صحیحی نیست و دولت باید با نشان دادن ظرفیتهای اشتغال و نهادینه کردن آن در میان مردم از قاچاق در سطح جامعه جلوگیری کند و این امر اماکانپذیر نیست جز با جلب اعتماد مردم به دولت نباشد.
کاوه قادری مدیر عامل سازمان ساڕێژ نیشتمان در ادامه افزود: عدم اعتماد به مسئولان و نهادها را مهمترین مانع در بحث پیشگیری از قاچاق است.
به گفته قادری عدم رعایت ضوابط ملی کالاهای داخلی، صادراتی و وارداتی را قاچاق کالا گویند.
وی سازمانهای مردم نهاد را پل ارتباطی مردم با مسئولان دانست و تاکید کرد: در حال حاضر مردم اعتماد خود به مسئولان را از دست دادهاند و عمل نکردن مسئولان به وعده های خود عامل اصلی عدم اعتماد مردم به مسئولان است.
به گفته قادری نبود مدیریت واحد در بحث پیشگیری از قاچاق عامل اصلی به نتیجه رسیدن اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از قاچاق است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰