تاریخ انتشار : دوشنبه 11 آذر 1398 - 13:03
کد خبر : 69036

دولت همراهی لازم برای مبارزه با قاچاق کالا را ندارد

دولت همراهی لازم برای مبارزه با قاچاق کالا را ندارد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانیال یادگاری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در  میزگرد «بررسی وضعیت مبارزه با قاچاق و لایحه افزایش مناطق آزاد و ویژه تجاری» که در این خبرگزاری برگزار شد، گفت: ما باید درباره نواقصی که باعث ایجاد مشکلاتی برای جمهوری

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانیال یادگاری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در  میزگرد «بررسی وضعیت مبارزه با قاچاق و لایحه افزایش مناطق آزاد و ویژه تجاری» که در این خبرگزاری برگزار شد، گفت: ما باید درباره نواقصی که باعث ایجاد مشکلاتی برای جمهوری اسلامی شده بازگشت به عقب داشته باشیم و این مسائل را بررسی کنیم. 

وی افزود: متاسفانه چه در ساختار حاکمیتی و چه در مسئله جریان دانشجویی، مطالبه گری تخصصی برای جلوگیری از وقوع نواقص وجود ندارد و این مسئله سبب شده در اکثر مواقع زمانی ما در مورد یک مسئله صحبت می‌کنیم که این مسئله به صورت گسترده در فضای کشور منتشر شده است.

یادگاری گفت: ما شدیدا نیازمند مطالبه گری تخصصی و یک نوع عدالتخواهی تخصصی در موضوعات مختلف کشور هستیم. اگر امروز در مورد قاچاق صحبت می کنیم درباره مسئله‌ای صحبت می‌کنیم که باید در مورد درمان آن فکر شود یعنی از زمان پیشگیری آن گذشته است. در اینجا قطعاً جریان دانشجویی نقش داشته و نتوانسته پیگیری درست و تخصصی‌ای را در موضوعات مختلف و اولویت های مختلف داشته باشد.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: بدون شک مبارزه با مفاسد مختلف نیازمند یک نوع پیگیری تخصصی، ارائه راهکار و و ارائه نظر از سوی جریان دانشجویی است. نگاه ما هم به این جریان این است که نباید اینگونه باشد که صرف نقد به این مسئله کفایت کند.

وی افزود: ما قائل به این هستیم که انقلاب اسلامی در مسیر پیشرفت قرار دارد و پیشرفت نیازمند توسعه و ایجاد ظرفیت های مختلف اقتصادی است اما این ظرفیت های اقتصادی نیازمند یک نوع ساختار تخصصی است.

دبیر جنبش عدالتخواه یادآور شد: اینکه اینگونه القا شود که ساختار تصمیم گیری قرار است با ساختار کارشناسی جلو برود اشتباه است این تحلیل ایجاد می‌شود که بسیاری از موضوعاتی که در ساختار تصمیم گیری در دولت جلو برده می‌شود نسبتی با ساختار کارشناسی ندارد.

یادگاری یادآور شد:‌ از آنجایی که متاسفانه دولت حاضر به هیچگونه گفت‌وگویی چه در سطح دانشجویی چه در سطح مردم و چه در سطح کارشناسی و حتی در سطح مسئولان نظام نیست این تحلیل داده می‌شود که یک نوع نظر کارشناسی که معطوف به یک نوع نگاه خاص اقتصادی است در دولت جلو می‌رود. این در صورتی که می‌بینیم نگاهی که در انقلاب اسلامی جلو رفته واقعاً معطوف به این بوده که بر اساس کارشناسی جلو برود.

وی گفت: نگاه کارشناسی یعنی اینکه اگر در حوزه قاچاق به یک جمع‌بندی رسیده شده باید به آن عمل شود. حال چه کسانی جدیت لازم را برای اجرا کردن قانون مبارزه با قاچاق کالا را ندارند؟ این باید مشخص شود. دستگاه قضایی و دیوان محاسبات اداری هم باید این موضوعات را پیگیری کنند. 

یادگاری تاکید کرد: این موضوع مسئله ای است که به صورت مشخص درباره آن بحث شده و کارشناسی صورت گرفته و به یک آیین‌نامه و قانون تبدیل شده است اما در مرحله اجرا باقی مانده است، باید مشخص شود چرا اجرا نمی‌شود.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه  دولت در روند تصمیم‌گیری‌هایش جایی برای مباحث کارشناسی  ندارد، گفت: متاسفانه امروز می‌بینیم به دلیل مدیریت نادرست برخی افراد در ساختار نظام چه مشکلاتی ایجاد می شود. باید ببینیم چه اتفاقی رخ داده که ما نتوانستیم وضعیت سفره مردم را با بحث کارشناسی انقلاب اسلامی جلو ببریم. ما نتوانستیم آرمان‌های انقلاب اسلامی را که معطوف به مقاومت است در مقابل استکبار است را با نگاه کارشناسی جلو ببریم.

وی گفت: متاسفانه تنها نگاه کارشناسی مسئولان ما به مذاکره ختم شده یا اینکه تمام مباحث اقتصادی به خصوصی سازی معطوف شده است. این نگاه، نگاه اشتباهی است و باید در اولین فرصت به این پرسش پاسخ داده شود که علت عملیاتی نشدن برخی از مباحث کارشناسی از سوی دولت چیست؟ آیا قرار است دولت در روند تصمیم‌گیری‌هایش جایی برای مباحث کارشناسی بگذارد یا خیر.  ما هنوز تصمیم کارشناسی برجام اف ای تی اف و این مسائل را نفهمیدیم و متاسفانه این مباحث یک سویه جلو برده می شود. 

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در بخش دیگری از سخنانش اشاره‌ای به صحبت‌های دانشجویان دیگر داشت و با بیان اینکه باید هر نوع آزادسازی اقتصادی همراه با ظرفیت مردمی باشد، اظهار داشت: اگر ما در مورد مناطق آزاد و مسئله‌ای تحت عنوان ایجاد ظرفیت برای واردات صحبت می کنیم، باید ببینیم همراه بودن ظرفیت مردمی به چه میزان در این مسئله دخیل است.

وی افزود: متاسفانه ما این را نمی بینیم و آن چیزی که وجود دارد این است که یا نگاه دولت به مردم معطوف به طبقه اقتصادی مشخص است و یا نگاه ما به مردم همان مردمی‌است که کف خیابان هستند. تصمیم‌هایی که دنبال و مسائلی که طرح بحث می شود چه در حوزه مناطق آزاد و چه در مسئله قاچاق با سفره مردم نسبتی ندارد.

یادگاری با بیان اینکه وقتی در مورد قاچاق صحبت می‌کنیم به این می‌رسیم که یا دولت توانایی مبارزه با قاچاق را ندارد و یا با قاچاقچیان همراه است، تصریح کرد: یا طبق قوانین و مباحث موجود دولت می‌تواند مدیریت کند و یا اینکه می‌خواهد همراهی کند و این نسبت را باید دولت مشخص کند. 

وی ادامه داد: ما به عنوان جریان دانشجویی قائل به این هستیم که دولت همراهی لازم جهت مبارزه با قاچاق را ندارد، همراهی لازم برای مدیریت اقتصادی با استفاده از ظرفیت مردم را ندارد، شفافیت لازم جهت تصمیم گیری ها و فواید آن ها حتی با نخبگان ندارد و در همین مسئله بنزین هم همین اتفاق افتاد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد