تاریخ انتشار : یکشنبه 21 مهر 1398 - 20:19
کد خبر : 65988

باید در فرآیند مجازات و شناسایی اموال قاچاقچیان کالا بازنگری جدی شود

باید در فرآیند مجازات و شناسایی اموال قاچاقچیان کالا بازنگری جدی شود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از میزان، غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع بی‌سامانی سامانه‌های مبارزه با قاچاق کالا، با ‌اشاره به بازدیدی که در جریان سفر رئیس ‌قوه قضائیه از گمرک شهید رجایی هرمزگان صورت گرفت، گفت: در بررسی وضعیت گمرک شهید رجایی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از میزان، غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع بی‌سامانی سامانه‌های مبارزه با قاچاق کالا، با ‌اشاره به بازدیدی که در جریان سفر رئیس ‌قوه قضائیه از گمرک شهید رجایی هرمزگان صورت گرفت، گفت: در بررسی وضعیت گمرک شهید رجایی متوجه شدیم که مسئولان مربوطه از انبارهای متعدد موجود در گمرک اطلاعی ندارند که چه نوع کالایی و با چه مشخصاتی و با چه میزانی در گمرک وجود دارد.
اسماعیلی افزود: وقتی هنوز در امر شناسایی واردات و‌ صادرات از برنامه‌های پیش‌بینی شده در قانون عقب هستیم، چگونه می‌توانیم ادعا کنیم که در مبارزه با قاچاق بتوانیم به مرز مطلوب برسیم و جلوی قاچاق کالا گرفته شود؟
وی ادامه داد: در گمرک، هم در انبارهای سرپوشیده و هم در انبارهای روباز شاهد بودیم خودروهای فراوانی بیش از یک‌سال و‌ دو ‌سال قبل وارد گمرک شده و در محوطه گمرک زیر آفتاب دچار استهلاک شده بودند، اما هیچ اقدامی در ارتباط با ساماندهی آنها انجام نشده بود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در مرحله رسیدگی و‌ صدور حکم و در فرآیند اجرای مجازات و‌ قانون و همچنین شناسایی اموال کسانی‌که از قاچاق کالا دچار افزایش سرمایه شده‌اند، باید بازنگری جدی صورت گیرد.
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضا نمی‌خواهد با کسانی‌که اخلال در کار سامانه جامع تجارت ایجاد می‌کنند برخورد نماید، بیان داشت: قطعا نیازمند ورود به این‌ حوزه هستیم، خصوصا اینکه در دستورات ریاست قوه قضائیه مکررا تاکید شده که علاوه ‌بر افعال مجرمانه، باید به سراغ ترک ‌فعل‌هایی که متولیان امور موظف به انجام آن بودند و از انجام این افعال خودداری کردند و باید پاسخگوی ترک فعل‌های خود باشند، برویم. در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر فعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز شود جرم دانسته شده است.
وی در پاسخ به اینکه چه زمانی اختلاف بین گمرک و سامانه جامع تجارت حل می‌شود، افزود: حل موضوع با ما نیست بلکه برخورد با متخلف با قوه قضائیه است. وظیفه داریم از طریق نهادهای نظارتی به ویژه سازمان بازرسی کل کشور، متخلف را شناسایی کرده و برخورد کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: یکی از تاکیداتمان این است که باید با گلوگاه‌های فسادزا و جاهایی که زمینه بروز فساد وجود دارد برخورد کنیم؛ اما ایجاد شفافیت و ‌سامانه وظیفه قوه قضائیه نیست. ممکن است هرکدام از متولیان دستگاه‌ها را اگر وظایف خودشان را انجام ندهند تحت تعقیب قرار دهیم و توسط نهادهای ذی‌ربط مجازات کنیم؛ اما وظیفه مدیریت کلان اجرایی کشور است که در این قبیل موارد ورود پیدا کند و سامانه‌ها را ایجاد نماید و ارتباط بین آنها را برقرار کند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد