روحانی: از کسی که اختیار ندارد چه مسئولیتی میخواهید| با بگیر و ببند فساد برطرف نمیشود|تا زمانی که رانت وجود دارد فساد هم وجود دارد| نمی خواهم بگویم چه حوادثی رخ داده است| نظارت به معنای دخالت نیست
آفتابنیوز : «حجت الاسلام و السلمین حسن روحانی» عصر امروز چهارشنبه در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی گفت: این جشنواره برای این است که دولت و کارمندان به خلق و خوی و صبر شهید رجایی نزدیک شوند. شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان مدیران ارشد خدوم، متواضع پرتلاش ومخلص بودند. هرکجا اخلاص و خدمت در
آفتابنیوز :
«حجت الاسلام و السلمین حسن روحانی» عصر امروز چهارشنبه در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی گفت: این جشنواره برای این است که دولت و کارمندان به خلق و خوی و صبر شهید رجایی نزدیک شوند. شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان مدیران ارشد خدوم، متواضع پرتلاش ومخلص بودند. هرکجا اخلاص و خدمت در کنار هم قرار بگیرد موجب فخر و افتخار است.
رئیس جمهوری ادامه داد: شرایط امروز کشور توام با سختی و مشکلاتی است که از سوی بدخواهان و دشمنان این ملت به ملت بزرگ ما تحمیل شده است. اما در عین حال در دوران شهید رجایی و شهید باهنر هم شرایط بسیار سختی داشتیم.
روحانی با بیان این که تفاوتهایی بین دوران کنونی و آن دوران وجود دارد، یادآور شد: در آن شرایط که دشمن تجاوز کرده بود به سرزمین ما جنگی را بر ما تحمیل کرده بود و مزدوران و منافقان به جان مردم افتاده بودند و مردم بیگناه و مدیران خدوم را به شهادت میرساندند. روزهای سختی در زندگی مردم بود و توطئههای فراوان یعلیه مردم تحمیل شده بود.
وی اضافه کرد: سال ۵۸ سال سختی برای استقرار نظام بود و سال ۵۹ که خدمات این بزرگواران عمدتا در سال ۵۹ و اوایل ۶۰ بود، شرایطی بود که انواع توطئهها از حمله هوایی و تجاوز آمریکا به طبس گرفته تا کودتایی که دشمنان ما طراحی کرده بودند و تا تجاوز عراق به ایران همه در کنار هم قرار گرفته بود. علاوه بر این فاصله و شکافی هم در میان مسئولین اجرایی، مقننه و قضایی آن زمان هم به وجود آمده بود.
روحانی گفت: فاصله ای که بین رئیس جمهور آن زمان با نخست وزیر با وزرا با دولت با دستگاه قضایی با مردم به وجود آمده بود و مشکلات فراوانی را پیش روی مردم قرار داده بود که علیرغم همه این مشکلات مردم مقاومت کردند و صبر پیشه کردند و امام و نظام را تنها نگذاشتند. مردم در جبهه دفاع مقدس حضور پیدا کردند و ما از آن مشکلات عبور کردیم.
وی با بیان این که امروز نوع مشکلات ما متفاوت است، گفت: امروز عمدتا مشکل ما مشکل اقتصادی است البته جنگی که امروز بر ما تحمیل شده است جنگ اقتصادی، روانی و تا حدی سیاسی است و این جنگ را ما باید با پیروزی و فتح ملت ایران در برابر متجاوزین تمام کنیم.
رئیس جمهوری اظهارداشت: این کار نه تنها شدنی است، بلکه از دیدگاه سابقه تاریخی مردم ما حتمی است. ما میتوانیم با وحدت و اتحاد و صبر و مقاومت و البته با ابتکارات جدید شاید اداره کشور امروز با سبک و سیاق سالهای قبل کمی متفاوت باشد.
روحانی گفت: نامهای را از وزیر نیرو دریافت کردم که طرحی را برای برگزاری کنفرانسها و جلسات و ارتباطات وزارتخانهاش از طریق ویدئو کنفرانس طراحی کرده بو و این کار صرفهجویی هایی که در یکسال اخیر به وجود آورده را در این نامه نوشته بود که من آن را ابلاغ کردم که همه وزارتخانه و دستگاه ها از این شیوه استفاده کنند.
مهم این است هزینهها را پایین بیاوریم
وی گفت: مهم است که ما در شرایط فعلی هزینهها را پایین بیاوریم، به خدمت خود نسبت به مردم سرعت ببخشیم. حالا که مردم ما از نظر زندگی و معیشت در فشار هستند لااقل وقتی به یک ادارهای مراجعه میکنند با روی گشاده مواجه شوند و این نمی شود مگر اینکه همه ما باور کنیم که خادم مردم هستیم.
رئیس جمهوری افزود: تا این باور در ما بهوجود نیاید و تا خودمان را رئیس میدانیم نمیتوانیم با مردم با چهره گشاده و متواضعانه برخورد کنیم. ما رئیس نیستیم ما خادم مردم هستیم مردم ما را انتخاب کرده اند و رای داده اند برای اینکه به آنها خدمت کنیم هرچه خدمت ما بالاتر برود مشروعیت ما بالاتر میرود و خدای ناکرده هر چه خدمت ما پایین بیاید مشروعیت ما پایین می آید.
روحانی بیان کرد: مردم به ما رای نداده اند که ما چند سال رئیس باشیم و بعد هم با آنها خداحافظی کنیم مردم به ما رای داده اند که خدمات بهتری را به آنها ارائه کنیم. مردم انتظار دارند در هر انتخاباتی که شرکت میکنند شاهد شرایط بهتر و خدمت آسانتر برای آنها باشد وگرنه مردم برای چه با این همه سختی ها پای صندوق رای بیایند و حالا هر انتخاباتی که هست، مجلس باشد شوراها و یا خبرگان باشد برای این است که افراد سالمتر، قویتر. و بهتر با هنر بیشتر و با امید بیشتر بیایند.
دولت باید در صحنه مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد
رئیس جمهوری گفت: دولت اگر قدرتمند نباشد، مردم زندگی خوشی را تجربه نخواهند داشت. قدرت و توان دولت به معنای آن است که دولت بتواند در صحنه سخت مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد و گرنه از کسی که اختیار ندارد چه مسئولیتی می خواهید. مسئولیت ها منطبق با اختیارات است.
روحانی تاکید کرد: دولت باید صاحب قدرت و اختیار داشته باشد. این به معنی دیکتاتوری و خودرایی نیست. این به معنی این است که تمام دستگاهها باید دولت را حمایت کنند چند روز پیش که خدمت مقام معظم رهبری بودیم بر همین نکته تاکید داشتند.
وی با بیان اینکه در میدان اکنون بار بر دوش دولت است و همه باید دولت را کمک کنند، افزود: دستگاه نظارتی در کشور دچار خطا شده است و ان شاء الله به دست مسئولان ارشد دستگاههای نظارتی اصلاح شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: امام علی(ع) می فرماید من را با نظارت، خیرخواهی و نصحیت خودتان کمک کنید اما نصحیت و انتقاد و سخن و حرفی که خالی از فریب باشد خالی از خیانت باشد. برخی انتقاد و نصحیت می کنند میخواهند در قالب نصحیت و انتقاد نیش بزنند و تخریب بکنند. اصل انتقاد و نصحیت و اصل نظارت باید موجب کمک بشود. شما بیایید نصحیت کنید دلسوزی کنید. نقد کنید پییشنهاد بدهید. اما خالصانه که خالی از فریب باشد.
نظارت به معنی دخالت نیست
وی با بیان این که دستگاههای نظارتی باید موجب کمک به دولت باشند، تصریح کرد:دستگاه نظارت به معنای دخالت نیست بزرگترین ضربه به نظام کشور اشتباه دخالت و نظارت است. اگر روزی به جای نظارت دخالت آمد، ضرر آن را مردم می بینند.
روحانی خاطرنشان کرد: وقتی دخالت زیاد شد مدیر کار نمی کند. مدیر می ایستد و به قول نظامیها کپ میکند. نظارت برای این نیست که مانع و سرعتگیر درست کنیم. نظارت برای این نیست که دل مدیر را بلرزانیم. نظارت برای کمک است. دستگاه های نظارتی باید به دولت کمک کنند.
وی گفت: اگر ما فکر اساسی برای آن نکنیم البته من از روز اول این حرف ها را نگفتم وقتی دارم این حرفها می گویم که از عمر دولت دوسال بیشتر نمانده است. اگر سال اول می گفتم میگفتند آنها می خواهند که نظارت برسرشان نباشد. من دارم می گویم که هرکس در این کشور رئیس جمهور باشد، هر فردی در این کشور وزیر، معاون و مدیر باشد اگر دستگاه نظارتی در کار آن مداخله کند آن دولت ناموفق است و به جایی نمیرسد و تمام مدیران ابتکارات و خلاقیت را کنار می گذارند. این گونه نمیشود کار کرد ما به جایی نمیرسیم.
با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمیتواند به مقصد برسد
روحانی گفت: من از مقامات ارشد دستگاههای نظارتی خواهش می کنم مقداری تجدیدنظر کنند. از مجلس شورای اسلامی میخواهم در مقررات و قوانین ما تجدیدنظر کنند. نباید بگذاریم فسادی رخ دهد. نباید بگذاریم نظارت تعطیل شود اما خواهش من این است که دخالت تعطیل شود، با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمیتواند به مقصد و مقصود خود برسد. در بیان اظهارنظرشان آزادند میتوانند اظهار نظر کنند. روزنامه ها آزادند.
رئیس جمهوری افزود: دستگاه قضایی ما مستقل است و میتواند فردی را به علت تخلف طبق قانون محاکمه کند. اما خواهش میکنم نگذاریم شائبه سیاسی به کار ما وارد شود که در آن صورت قضاوت میمیرد. کاری نکنیم مردم بگویند این شخصی که دستگیر شده به دلیل وابستگی به آن و این جریان بوده است. اگر این شبهه در ذهن مردم قرار گیرد، دستگاه قضایی و قضاوت مشروعیت خود را از دست میدهد.
وی اضافه کرد: مردم باید حس کنند هر فردی در این کشور از هر قوم، مذهب، قبیله و جناح وقتی به دادگاه مراجعه کرد، قاضی آنها را یکسان میبیند و به قیافه، سوابق سیاسی، قومیت، مذهب و جناح سیاسی او نگاه نمی کند. قاضی، وجدان، قانون و پرونده باید ملاک باشد، اگر این شد ما پیشرفت میکنیم.
روحانی با بیان اینکه یکی از وظایف بزرگ ما مبارزه با فساد و رانت در کشور است، خاطرنشان کرد: رانت چگونه ایجاد میشود؟ شما فکر میکنید با دادگاه و دستگاه قضایی فساد از بین میرود؟ هر کس این فکر را میکند اشتباه کرده است. دستگاه قضایی آخرین مرحله است. البته اگر کسی تخلف کرده است باید محاکمه شود، اما در مرحله آخر.
با بگیر و ببند فساد برطرف نمیشود/تا زمانی که رانت وجود دارد فساد هم وجود دارد
رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: با بگیر و ببند و دادگاه، فساد برطرف نمیشود. نمی خواهم بگویم چه حوادثی رخ داده است. بار مبارزه با فساد اول بر دوش دولت است، مدیران ما باید جلوی فساد را بگیرند. از چه طریق؟ از طریق توسعه دولت الکترونیک و شفافیت اداری.
رئیس جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اگر شفافیت نباشد در ابهام و تاریکی، فساد رخ میدهد. خورشید شفافیت را روشن کنیم ۹۰ درصد فساد از بین میرود. خورشید شفافیت خاموش شود، شب ظلمانی شود، فساد رخ میدهد و مشکلات پیش میآید. تا زمانی که در این کشور رانت وجود دارد، فساد هم وجود دارد.
وی یادآور شد: رانت چگونه ایجاد می شود؟ باید در کشور رقابت سالم به وجود بیاید. آنجایی که دولت مسئولیت دارد میتواند به مردم واگذار کند، نیازی نیست مقاومت کند. دولت در رقابت با مردم ورود نکند. ما که دارای قدرت هستیم اگر در رقابت وارد شویم بخش خصوصی میترسد و کنار می کشد.
روحانی افزود: اگر قرار است بخشی از بنگاههای اقتصادی ما دولتی، بخشی از آن نظامی و شبه نظامی و بخشی از آن خصوصی باشد، بخش خصوصی چکار می تواند انجام دهد؟ نمی تواند وارد رقابت شود.
با دولت الکترونیک فساد در سیستم اداری از بین میرود
رئیس جمهوری با بیان اینکه تا دولت الکترونیکی درست نشود به نظر کار ما آب در هاون کوبیدن است، اضافه کرد: بدون دولت الکترونیک به جایی نمیرسیم. با دولت الکترونیک باید شفافیت به وجود بیاوریم البته برای دولت و دستگاههای اداری ما سخت است چون قدرت دخالت شان کم می شود.
روحانی گفت: امسال قدم خوبی در دولت الکترونیک برداشته شد و آن الکترونیک در بخش سلامت بود. با پیشرفت این حرکت مخارج دولت و مردم کاسته میشود و فساد در سیستم اداری از بین میرود. الان در شرایطی هستیم که زمینه سوء استفاده وجود دارد اما در حوزه سلامت الکترونیک این مفاسد به حداقل ممکن کاهش پیدا میکند. در انتخابات نیز همینطور است. اگر انتخابات الکترونیک بشود، مشکلات انتخابات به حداقل کاهش پیدا میکند.
رئیس جمهوری با بیان این که برخی از مشکلات مربوط به عدم شفافیت است، گفت: مسئول دستگاه سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد که دولت الکترونیک تا پایان سال ۹۹ به اتمام میرسد که البته به عقیده من کمی دیر است. پایان سال ۹۹ یعنی اواخر کار و فعالیت این دولت یعنی ۶ ماه مانده به پایان این دولت، هر تاریخی را هم که ما قول میدهیم معمولا چند ماه بالا یا پایین میشود. بعد هم میگویند الان که روزهای آخر است بگذاریم برای دولت بعد در حالی که این کار بزرگ در دولت دوازدهم باید انجام بگیرد.
وی یادآور شد: البته وزیر ارتباطات به جای آخر سال، به من گفتند ۱۳۹۹/۹/۹که البته میتوان این تاریخ را به ۷/۷ یا ۶/۶ هم تغییر داد. شاید خواستهاند که همه ۹ها با هم ردیف شود، اشکالی هم ندارد که با تلاش کمی زودتر این کار انجام شود.
رئیس جمهوری تاکید کرد: از همه مدیران، استانداران، فرمانداران و وزیران خواهش می کنم بیشتر در میان مردم بروند. در ماههای اخیر مسئولین خوب در میان مردم ظاهر می شوند، آخر و وسط هفته این کار باید ادامه پیدا کند.
جمع مردم فکرشان از ما بالاتر است
وی با بیان این که حضور در میان مردم، برای بیان خدماتی است که انجام گرفته، گفت: اگر خدمت را به مردم نگوییم، دشمنان این آب و خاک شبهه در ذهن مردم ایجاد می کنند. اگر خدمتی انجام میدهیم باید متواضعانه برای مردم بیان کنیم تا مردم بدانند و اگر نقدی دارند ما کاملا آماده باشیم که انتقاد را بشنویم. ما بهترینها نیستیم. افکار ما بالاترینها نیست جمع مردم، فکرشان از ما بالاتر است.
روحانی افزود: وقتی اجتماعی یا جمعی، نظری دارند باید به نظرات آنها توجه شود و بتوانیم در این شرایط آنچه میتواند نظام را نگه دارد انجام دهیم. بنابراین راه این است که مردم احساس کنند با آنها یکی هستیم، اگر این شد دولت و ملت این فاصله کم میشود.
رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: همین که میگویند دولت- مردم، حرف درستی است که دولت برخاسته از ملت باشد، از درون ملت باشد و با نظر ملت باشد، با نقد دولت باشد. در این شرایط ما مستحکمتر هستیم و میتوانیم بایستیم. در این شرایطی که قرار داریم شرایط وحدت، اتحاد ما است وگرنه فشاری که دشمن بر ما آورده است اگر احساس ضعف در ما کند این فشار را بیشتر خواهد کرد.
وی یادآورشد: به عقیده من دولت الکترونیک یک قدم بسیار مهم برای خدمت رسانی راحت به مردم، جلوگیری از فساد و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی مردم است و این کار بزرگی است که ما باید انجام دهیم.
از همه توانمان برای رفع مشکلات مردم استفاده میکنیم
رئیس جمهوری گفت: از همه توان و شیوه هایمان برای رفع مشکلات مردم استفاده میکنیم از شیوه سیاسی، دیپلماتیک، مذاکره و از همه شیوه ها استفاده می کنیم. اساس قدرت ما و توان ما حتی در مذاکرات مردم هستند اگر مردم و دولت یکی باشند این دولت توانمند است و می تواند حرف بزند و مذاکره کند اگر دولت جدا از مردم باشد آن دولت نمی تواند مذاکره کند و حرف بزند. در جامعه بین المللی هم پیروز نیست. این راه را باید ادامه بدهیم برای قدرت دولت و قدرت ملی ما و این تنها در سایه فعالیت و همه افزایی و کنار هم بودن امکان پذیر است.
روحانی با تاکید بر این که باید جوانان کشور را وارد مدیریت کنیم، خاطرنشان کرد: در این دولت هدف گذاری کردیم که هشت سال سن مدیریت را کاهش بدهیم. برای حضور بانوان در مدیریت کشور هم هدف گذاری این است که ۳۰ درصد مدیران ما از بانوان باشند که در این راه موفقیتهایی داشتیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: تعداد مدیران زن از ۹ هزار و ۳۴ نفر در سال ۹۶ امروز به ۱۲ هزار و ۲۰۹ نفر رسیده است و ما یک رشد ۲۵ درصدی را مشاهده میکنیم. در زمینه مدیریت بانوان و افزایش مدیران بانوان از ۱۳/۶درصد در سال ۹۶ در سال ۹۸ به ۱۸/۷درصد رسیدیم و تعداد مدیران عالی از بانوان از ۳۱ نفر به ۶۷ نفر رسیده است. در سطح مدیران استانی، فرمانداریها، بخشداری ها و شوراها هم زنان حضور فعال پیدا کردند
وی با بیان این که باید از جوانان و از بانوان برای مدیریت و اداره کشور بهره برداری و استفاده کنیم، گفت: کشور به نسل جوان ما تعلق دارد. ما نسل اول و دوم انقلاب هستیم باید زمینه را برای حضور نسل سوم و چهارم انقلاب آماده کنیم تا از طریق آنها کشور را بهتر و با نیروی پرنشاطتر و پرتوانتر اداره کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰