تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 مرداد 1398 - 10:00
کد خبر : 60880

درخواست رئیس شبکه امید از مدیران صداوسیما: آنتِن شبکه فراگیرتر شود

درخواست رئیس شبکه امید از مدیران صداوسیما: آنتِن شبکه فراگیرتر شود

– اخبار فرهنگی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیشترین آسیب رسانه‌ای و نفوذ شبکه‌های آلوده ماهواره‌ای به کودکان و نوجوانان وارد می‌شود اما کنار پرداخت‌های هرچند کم‌وبیش برای کودکان خبر آن‌چنانی از سهم رسانه‌ای مناسب و جذاب نوجوانانه نیست. مشکل ذائقه‌سنجی

– اخبار فرهنگی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیشترین آسیب رسانه‌ای و نفوذ شبکه‌های آلوده ماهواره‌ای به کودکان و نوجوانان وارد می‌شود اما کنار پرداخت‌های هرچند کم‌وبیش برای کودکان خبر آن‌چنانی از سهم رسانه‌ای مناسب و جذاب نوجوانانه نیست. مشکل ذائقه‌سنجی و مخاطب‌شناسی موج می‌زند و کمترین برنامه‌ای برای نوجوانان ساخته می‌شود. نکته‌ای که البته مهدی سالم رئیس شبکه امید هم به آن اعتقاد دارد و در جریان بازدید از خبرگزاری تسنیم گفتگویی با او انجام دادیم که مشروح آن به زودی منتشر خواهد شد. 

شبکه امید دو سالی است که با عنایت به ضرورت‌های موجود در سازمان صداوسیما راه‌اندازی شده تا در سایه‌سار پاسخگویی به نیازهای مخاطبان نوجوان در کنار نهادهای خانواده و مدرسه مسیر روشنی را برای آینده‌سازان فردای ایران اسلامی رقم زند. ساخت، تولید و پخش برنامه‌های تفریحی و سرگرم کننده، آموزشی و علمی که بتواند نیازهای متنوع و مختلف این گروه سنی را پاسخ دهد از مهمترین اهداف این شبکه به شمار می‌رود. حالا پس از گذشت دو سالاز دستور مقام معظم رهبری که به رئیس رسانه ملی ابلاغ کردند تا به قشر نوجوان و نیازمندی‌های اختصاصی‌اش توجه ویژه‌ای شود. 

مهدی سالم مدیر شبکه امید با اشاره به اینکه باشگاه امید فصلی نو جلوی روی مخاطب می‌گذارد به خبرنگار فرهنگی تسنیم، گفت: از همان ابتدا کار در سه بخش آنتن، فضای مجازی و عملیات میدانی تعریف شد. در قسمت اول، آنتن همچون شبکه‌های دیگر اداره می‌شود و در دو بخش دیگر با راه‌اندازی باشگاه امید فصلی نو در زمینه جذب و بهره‌برداری از نیروی نوجوان رقم خورد. ۸۷ درصد از این جمعیت مخاطب شبکه‌های مختلف تلویزیون هستند پس باید تولید محتوا به سمتی هدایت می‌شد که ۱۲ تا ۱۹ ساله‌ها پای برنامه‌های شبکه امید بنشینند.

وی توجه به سبک زندگی نوجوان تراز انقلاب اسلامی را از مهمترین اهداف برنامه‌سازی در این شبکه دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به چنین هدفی تولیدات شبکه براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با عنوان حیات طیبه بازتعریف شد و از برنامه‌سازان این حوزه خواسته شد تا طرح‌هایی با محوریت این رویکرد ارائه شود. راستگویی، فداکاری، پاکدامنی، شجاعت، پرهیزگاری، آزاداندیشی، مسئولیت‌پذیری و بلندهمتی از ویژگی‌هایی است که یک نوجوان تراز انقلاب اسلامی از آن برخوردار است. این را بدانید که آینده از آن نوجوانان امروز است و رسانه به عنوان دانشگاهی عمومی سهم عمده‌ای در تربیت آیندگان دارد.

شناسایی و جذب استعدادهای نو از دیگر اهداف راه اندازی شبکه امید بود که پیشتر نیز رئیس شبکه امید به آن اشاره کرده بود؛ وی در توضیح بیشتر، تأکید کرد: از همان ابتدا تعداد زیادی از جوانان توانمند و با استعداد تازه فارغ التحصیل شده دانشگاه صداوسیما شناسایی و برای کار در مشاغل مختلف همچون تهیه‌کنندگی، نویسندگی، کارگردانی و اجرا دعوت شدند. ارتباط با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، بسیج دانش‌آموزی و سایر نهادهای مرتبط در راستای تبدیل شبکه به عنوان فرهنگسرایی بزرگ حائز اهمیت است. برای رسیدن به این اهداف امکاناتی فراهم شده تا تردد نوجوانان به شبکه بیشتر شود.

وی در خصوص شبکه امید برای جذب مخاطبان نوجوانان با توجه به حضور این شبکه‌ها چه کاری انجام داده، گفت: شاید با اینکه بخواهیم خود را مقابل شبکه‌های ماهواره‌ای قرار دهیم، موافق نباشم. روحیه و سرشت پاک نوجوانان در جهت حیات طیبه کمک‌کننده است و اگر برنامه ای با ذائقه نوجوانی تعریف کنیم، این اتفاق نمی‌افتد که نوجوانان به سمت برنامه‌های مغایر با فرهنگ خود گرایش پیدا کنند. ما آموزش‌های دیگر را در برنامه «رسانش» و «کاربرانه» به نوجوانان می‌دهیم و مضرات را می‌گوییم. برنامه‌های مناسب خارجی را در اختیار نوجوانان قرار می‌دهیم و هرکس در انتخاب آزاد است.

خبرهای کوتاه رادیو و تلویزیون| روشن‌پژوه مجری ویژه برنامه دو سالگی شبکه امید شد/ پخش سریال «اولین شب آرامش» با زبانِ عربیحضور سلبریتی‌ها در شبکه امید ممنوع شدرئیس شبکه امید: نیاز نیست آنقدر تلویزیون به سلبریتی‌ها بها بدهد

سالم در خصوص آنتن‌دهی و عدم فراگیری شبکه امید، گفت: اینکه سطح پوشش ما کم است را قبول دارم. اینکه برای نوجوانان کار می‌سازیم این عدالت باید اتفاق بیفتد، چرا که خیلی از مراکز استانداری مخصوصاً در برخی از شهرستان‌های کوچک‌تر این پوشش وجود ندارد و این هم مشکل سیگنال‌رسانی ماست و باید اصلاح بشود.

او در پاسخ به این سوال که در ایام سالگرد دو سالگی شبکه امید چه هدیه‌ای را از مدیران رسانه‌ملی انتظار دارید تأکید کرد: واقعیت این است مدیران رسانه‌ملی چه رئیس سازمان صداوسیما و چه معاون سیما در دو سال لطف‌شان بر ما کامل بوده و هیچ چیز فروگذار نکردند. من فکر می‌کنم برای نوجوانان ما هدیه‌ای داشته باشند جا به جایی TS شبکه و میزان پوشش و فراگیری شبکه اتفاق بیفتد در جشن دو سالگی جذابیت دارد و نوجوانان بیشتری از برکت محتواهای تولیدی شبکه امید استفاده کنند برای ما جذاب است.

رئیس شبکه امید در پاسخ به این سوال که شبکه امید در بحث خانواده و جامعه چه هدف‌گذاری دارد، گفت:  یک مصداق عینی در معضلات اجتماعی که بسیار هم تأثیرگذار است به موضوع طلاق برمی‌گردد. وقتی در رسانه می‌خواهید به یک معضل اجتماعی مثل طلاق بپردازید نباید همواره به خود معضل اشاره کنیم باید ببینیم ریشه طلاق در کجاست. به‌خلاف نظر و باوری که برخی از مدیران ما داشته‌اند و در جلسه شورای اجتماعی هم مطرح می‌کنند رسانه زمانی در جلوگیری از معضلی تأثیرگذار خواهد بود که به‌صورت مستقیم به آن معضل نپردازد. ما الآن درباره خانواده و معضلات اجتماعی به‌طور جد در شبکه امید کار می‌کنیم، مثلاً ما به یکی از زیرشاخه‌های آن که بسیار هم مؤثر است، پرداخته‌ایم که هویت جنسی است.

او با اشاره به اینکه هویت جنسی یعنی پسرها مردانگی بیاموزند و دختران زنانگی، تأکید کرد: هویت جنسی نوجوان در دوره نوجوانی شکل نگیرد در آینده منجر به طلاق می‌شود. حالا شاید بپرسید؛ هویت جنسی اصلاً یعنی چه؟ هویت جنسی یعنی مردانگی در یک پسر این جامعه شکل بگیرد و فرزندان دختر هم زنانه پرورش پیدا کنند. این هویت جنسی با آموزش جنسی متفاوت است و خلط مبحث نشود. پس ما باید هویت زنانه به دخترها و مردانه را به پسرها بدهیم. مسابقه «آماده باش» شاید سرآغاز این راه باشد که نوجوانان پسر ما حالاتی را که باید یک مرد داشته باشد همچون جوانمردی، بزرگمردی، ازخودگذشتگی، محکم بودن و متکی به خود بودن را بیاموزند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد