از برداشت دو برابری گندم نسبت به سال گذشته تا ورود دلالان گندم به خوزستان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، جلسه مبارزه با قاچاق کالا و ارز عصر امروز با حضور استاندار و دیگر مدیران دستگاههای مختلف در استانداری خوزستان برگزار شد. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص تولیدات
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، جلسه مبارزه با قاچاق کالا و ارز عصر امروز با حضور استاندار و دیگر مدیران دستگاههای مختلف در استانداری خوزستان برگزار شد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص تولیدات کشاورزی، اظهار کرد: گندم امنیت غذایی است به همین دلیل مرزبانان و گمرک در خصوص انتقال گندم از مرزها دقت کافی را داشته باشند و به دلیل اینکه ممکن است که از طریق استانهای دیگر به خارج از کشور منتقل شود ورودی و خروجی استان خوزستان حفاظت شود.
وی افزود: تدابیر لازم اندیشیده شود که گندم در نزدیکترین مکان ممکن خریداری شود و در خصوص کمبود ماشینآلات برای جابهجایی گندم از مراکز خرید به سیلوهای استاندارد در صورت نیاز از ماشینآلات ارتش و سپاه پاسداران استفاده میشود تا مشکل مرتفع شود.
استاندار خوزستان با اشاره به ورود کالاهای زیاد از بنادر خوزستان، عنوان کرد: کشتیهای زیادی به بنادر خوزستان وارد شد و کالاهای اساسی، خوراک دام و طیور وارد استان شد و دغدغهها در این خصوص مرتفع شد تا شرایط آینده را راحتتر سپری کنیم.
وی گفت: ۱۳ هزار رأس دام که از طریق مرزهای خوزستان وارد شده بود در روزهای گذشته در استان توزیع شد و لازم است که سازمان صنعت معدن نظارت بیشتری بر قیمتها داشته باشند تا مردم کمتر تحت فشار قرار بگیرند.
شریعتی با اشاره به خسارت سیل به مردم خوزستان، اظهار کرد: بهزودی با جبران خسارتهای وارد شده تلخی سیل برای مردم شیرین میشود و همه از بارش باران راضی خواهند بود؛ همچنین امسال کشت برنج کاملاً آزاد است و هیچ محدودیتی در الگوی کشت نیز وجود ندارد.
برداشت دو برابری گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته
خدارحم امیری زاده مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴، اظهار کرد: خوزستان انبار غله کشور و دریچه ورود کالاهای اساسی به کشور است و شاید به دلیل امکانات ناکافی و عدم برنامهریزی مناسب است که دلالان و افراد سودجو فرصت سوءاستفاده پیدا میکنند.
وی افزود: تاکنون ۵۱۰ هزار تن گندم خریداری شده که ۳۹۴ هزار تن آن در سامانه شرکت غله ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ با اشاره به پیشبینی خرید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم در خوزستان، عنوان کرد: عدم پراکندگی مناسب سیلوهای استاندارد در خوزستان مشکل جدی است و در ۱۵ شهر استان خوزستان سیلو استاندار وجود ندارد و ناچار به استفاده از مراکز سنتی و غیراستاندارد هستیم.
وی گفت: برای جابهجایی گندم از مراکز خرید به سیلوهای استاندارد به شدت با کمبود کامیون روبرو هستیم در حالیکه بهطور متوسط روزانه به ۴۰۰ کامیون نیاز است اما اکنون حدود ۲۰۰ کامیون برای انتقال گندم در حال کار هستند؛ سیلاب امسال، افزایش کرایه در بخش خصوصی و ترخیص کالاهای گمرک از عوامل کمبود کامیون هستند.
امیری زاده با بیان اینکه ۳۸۰ هزار تن گندم در فصل برداشت باید به دیگر استانها منتقل شود، اظهار کرد: هم اکنون به پیک خرید گندم در استان خوزستان رسیدیم و روزانه ۶۰ هزار تن گندم خریداری میشود که نیاز به حملونقل و جابجایی دارد؛ از میزان گندم خریداری شده تا امروز ۸۶ هزار تن گندم از مراکز خرید به سیلوها منتقل شد و از ۶۲ هزار تن که باید به خارج از استان منتقل میشد تا کنون فقط ۶ هزار تن منتقل شد.
وی افزود: با توجه به وضعیت جوی و پیشبینی بارندگی در روزهای آینده اگر گندم موجود در مراکز خرید سریعاً به سیلوهای استاندارد منتقل نشوند بسیار مخاطرهآمیز است.
ورود دلالان گندم به خوزستان
کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اهمیت خودکفا بودن در زمینه تولید گندم، اظهار کرد: استان خوزستان ۷ سال پیاپی مقام اول تولید گندم در کشور را دارد و ۱۲.۵ درصد تولید گندم کشور متعلق به خوزستان است و ۶۵ درصد از الگوی کشت خوزستان گندم است.
وی افزود: حدود ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم خوزستان دچار خسارت ۱۰۰ درصد شدند و ۷۰۰ هزار تن گندم را استان خوزستان از دست داد اما گندم خریداری شده از سال گذشته کمتر نخواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به ارسال گندم خوزستان به ۲۳ استان دیگر، عنوان کرد: به دلیل عملکرد خوب در کاشت دیم و افزایش عملکرد در مزارع آبی در برداشتهای تاکنون ۳۵ درصد عملکرد در هکتار نسبت به سال گذشته بهتر شده است اگرچه سطح عظیم تولید را از دست دادیم اما تولید گندم کاهش نخواهد یافت.
چنگلوایی با اشاره به ورود هرساله دلالان گندم در زمان برداشت، اظهار کرد: امسال دلالان گندم از ۴ ماه قبل برنامهریزی کرده و وارد شدند؛ دلالان چندین هدف دارند یکی از آنها حمل مستقیم گندم از طریق مرزها است و راه دیگر تحویل گندم به کارخانه آرد و انتقال آرد به خارج از کشور است و یکی دیگر از راههای قاچاق گندم گرفتن بارنامه و انتقال به خارج از کشور از طریق استانهای دیگر است.
وی افزود: هم اکنون در شهرهای شمالی استان خوزستان گندم زیادی توسط دلالها خریداری و دپو شده است تا جایی که یک فرد ۱۵ هزار تن گندم را خریداری کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت ورود دادستان به موضوع قاچاق گندم، عنوان کرد: دادستان برخی شهرها اعلام آمادگی کردند که در صورت ابلاغ موضوع با دلالان گندم بهعنوان ایجاد اختلال در امور اقتصادی برخورد قانونی خواهد شد و کلیه باربریها و شرکتهای حملونقل بدون مجوز شرکت غله و بازرگانی مجوز حمل صادر نکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰