چرا حمایت وزارت جهاد کشاورزی از کالای ایرانی به نفع مردم نشد؟
– اخبار اقتصادی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «حمایت از کالای ایرانی»؛ این نام و شعار را رهبر انقلاب در پیام نوروزی برای سال ۹۷ اعلام کردند تا توجه ها به لزوم حمایت از تولید داخلی بیشتر جلب شود. ایشان در این
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «حمایت از کالای ایرانی»؛ این نام و شعار را رهبر انقلاب در پیام نوروزی برای سال ۹۷ اعلام کردند تا توجه ها به لزوم حمایت از تولید داخلی بیشتر جلب شود. ایشان در این بیانات، برای حمایت از کالای ایرانی علاوه بر مسئولین احاد مردم را نیز مورد خطاب قرار دادند.
در صورت بررسی موضوع "حمایت از کالای ایرانی در بخش کشاورزی" تفاوتهای خاصی با سایر بخشهای اقتصادی دارد که در این یادداشت سعی شده به این به آنها پرداخته شود.
استفاده مردم از کالای ایرانی در سال رونق تولید/ دولت فضای کسب و کار را تسهیل کند
بخش کشاورزی در مقایسه با بخشهای صنعتی، رقیب وارداتی کمتری دارد و ما توانستیم در بیشتر بخشها حتی در زمان تحریم ها نیاز کشور از منابع داخلی تامین شد؛ در مواردی نیز که با کمبود و گرانی و نیاز به واردات مواجه شدیم، این امر خود در ابعاد وسیعی نشان داد و تاثیرات اجتماعی زیادی بر جای گذاشت.
نمونه این امر گرانی و نیاز به واردات کسری تولید گوشت قرمز در کشور بود که در رسانه ها و فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار گرفت؛ این توجه احاد جامعه به موضوع گرانی یا کمبود یک محصول در کشور نشان از اهمیت تولید محصولات کشاورزی در کشور است و در صورت کمبود در سایر بخش ها با چه مشکلاتی روبه روخواهیم شد!
در بخش کشاورزی تولید برخی از محصولات کشاورزی به دلیل یا بهانه آب بر بودن مورد توجه و حمایت مسئولان دولتی قرار نگرفته است؛ برخی به بهانه کمبود آب دست ها را بالا بردند و واردات جایگزین تولید داخلی شده است.
در بخش خوراک دام و طیور به ویژه طیور، بخش غالب نیاز کشور از خارج کشور تامین می شود. میزان وابستگی در این بخش بسیار بالا است و آن را بالای ۸۰ درصد عنوان می کنند به طوری که برخی صنعت بزرگ طیور کشور را صنعتی مونتاژی میدانند.
به طوری کلی در بخش هایی مانند ذرت و سویا، روغن و با درجه کمتری از وابستگی در محصولاتی مانند بذور، داروهای دامپزشکی وبرنج نیاز به واردات یا به عبارتی عدم یا کمبود حمایت از کالای ایرانی وجود دارد.
اهمیت موضوع حمایت از کالای ایرانی در شرایط فعلی کشور خود را بیشتر نشان میدهند، زیرا با بالا رفتن نرخ ارز، واردات این محصولات با افزایش هزینه رو به رو شده است که با توجه به مصرفی و ماده اولیه بودن بیشتر این محصولات کشاورزی وارداتی، هزینه های تولید در بخش های بالادستی نیز بالا رفته است.
استارت موضوع افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار نیز از افزایش هزینه های تولید زده شد و با وجود تقبل کردن بخشی از خوراک دام مورد نیاز دامداران از کانال واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی اما هزینه های تولید و قیمت محصول نهایی برای مصرف کننده افزایش یافت و این محصول راه خود را در قاچاق به خارج از کشور پیدا کرد.
در ذیل مطلب به مواردی درباره لزوم حمایت از کالای ایرانی در بخش کشاورزی اشاره میشود که بار اساس میزان موفقیت در تحقق آنها به ترتیب به دو دسته موفق یا درحال پیشرفت و عدم موفقیت و فراموش شده تقسیم بندی شده است.
بخش اول:
– اجرای زنجیره تولید در بخش کشاورزی
– حمایت از کشاورزان و روستائیان
-حمایتهای مالی و اعتباری از بخش کشاورزی
-توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی
-توسعه کشت گلخانه ای
-جلوگیری از واردات بی رویه
-افزایش بهره وری در بخش کشاورزی
-حمایت از سرمایه گذاریهای کوچک
-نهادیه شدن فرهنگ مصرف
بخش دوم:
-طرح برنامه ای جامع برای بخش کشاورزی
-سرمایه گذاری در بخش کشاورزی
-ارتقا جایگاه بخشکشاورزی و ترویج آن در مزرعه و ارتباط میان دانشگاه و مزرعه
-به کارگیری فارغ التخصیلان بخش کشاورزی
-حمایت و تقویت تشکلها و بخش خصوصی در روند تصمیم گیریها
-ایجاد جذابیت در بخش کشاورزی برای ورود نیروهای جوان
-در اولویت قرار دادن بخش کشاورزی در تصمیم گیریهای کلان اقتصادی
-بالابردن چتر بیمه برای ارتقای قدرت ریسک در بخش کشاورزی
-آسان سازی روند خدمات به بخش کشاورزی
-به حداقل رساندن خسارات در بخش کشاورزی
-حفاظت از اراضی بخش کشاورزی به عنوان بستر تولید
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰