تاریخ انتشار : سه شنبه 9 دی 1399 - 8:23
کد خبر : 79555

شجاع و مردمی بودن از ویژگی‌های بارز شهید سلیمانی بود

شجاع و مردمی بودن از ویژگی‌های بارز شهید سلیمانی بود

حسین هاشمی تختی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، اظهارداشت: شهید سلیمانی که عمری را در راستای تامین امنیت داخلی و خارجی شبانه‌روز و خستگی ناپذیر تلاش کرد و بعد در راه حق به دست شقی‌ترین افراد به درجه شهادت رسید و چگونگی شهادت وی نیز نشان از ترش دشمنان از حضور در عرصه مبارزات

حسین هاشمی تختی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، اظهارداشت: شهید سلیمانی که عمری را در راستای تامین امنیت داخلی و خارجی شبانه‌روز و خستگی ناپذیر تلاش کرد و بعد در راه حق به دست شقی‌ترین افراد به درجه شهادت رسید و چگونگی شهادت وی نیز نشان از ترش دشمنان از حضور در عرصه مبارزات بین‌المللی حاج قاسم و همچنین لیاقت وی در رسیدن به درجه شهادت داشت.

وی با بیان اینکه عزت، اقتدار و امنیت کشور ما در عرصه ملی و بین‌المللی مدیون رشادت‌های شهید سلیمانی و همرزمانش است،ادامه داد: حاج قاسم هم در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهه‌های داخلی و هم در هدایت عملیاتی برضد گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق دین خود را به جهان اسلام و حتی کشورهای اروپایی ادا کرد.

نماینده سابق مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در بیان خاطرات خود از شهید سپهبد قاسم سلیمانی بیان داشت: زمانی که به عنوان استاندار استان بودم و قرار بود یادواره سردار شهید حاج علی حاجبی دربخش رودخانه شهرستان رودان با حضور حاج قاسم برگزار شود، قبل از شروع مراسم اول صبح و به تنهایی به خانواده شهدا و همرزمانش سرزده بود.

هاشمی تختی افزود: دیدار وی به تنهایی با خانواده شهدا و مردم رودخانه خاطره خوبی برای من بود که می‌دیدم یک چهره فراملی که جهان اسلام به وی افتخار می‌کند این چنین با متواضع، مهربانانه و بی‌تکلف در کنار مردم حضور پیدا کرده بود درحالی که برخی از مسوولان ما کمتر در بین مردم حضور پیدا می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به این جمله شهید سلیمانی که؛ «یکی از شئون عاقبت به خیری نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب» است، والله والله والله از مهم‌ترین شئون عاقبت به خیری رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد»، اظهارداشت: ولایت‌پذیری درس بزرگی است که شهید حاج قاسم سلیمانی آن را در طول عمر زندگی و کار جهادی به همه مسوولان و امت ایران ثابت کرد.

هاشمی تختی در پایان خاطرنشان کرد: همه ما مردم و مسوولان در نظام جمهوری اسلامی ایران باید قدردان شهدا باشند و در مسیر اهداف عالیه شهید سلیمانی ضمن الگوگیری از اخلاق، رفتار، شیوه زندگی ‌و فداکاری شهید سردار سلیمانی باید گام‌های مثبتی برای خدمت به این نظام برداریم.  

“سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس که در دوران دفاع مقدس فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله متشکل از استان‌های هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان دو دهه پیش در یادواره‌ای در استان هرمزگان جایگاه این استان در دوران دفاع مقدس را بسیار ارزنده دانسته است”.

در بخشی از صبحت‌های سردار سلیمانی آمده است:«بندرعباس و استان هرمزگان در دفاع مقدس نقش بسیار ارزنده اما مظلومانه‌ای دارد، مظلومانه از این بابت که شاید کسی خیلی نمی‌داند که در استان هرمزگان ۱۲۰۰نفر در صحنه دفاع مقدس به شهادت رسیدند، مثل مظلومیت خود بچه‌های استان هرمزگان ساکت، مظلوم، پرمعنویت، اما در مقابل دشمن کوره‌ای از آتش و حرارت، در همه جاهای جنگ، هرمزگان بود. بانی یا موتور محرکه پنج یا شش عملیات مهم هرمزگان بود، بخش عظیمی از پیروزی‌های عملیات والفجر هشت مدیون رزمندگان هرمزگان است.

عملیات خیبر، بدر، کربلای چهار، کربلای پنج و عملیات‌هایی که در هور شکل گرفت غیر از اینکه عملیات‌هایی که در جنگ حضور شرکت داشتند، از عملیات طریق‌القدس دقیقا چهره‌هایی در ذهنم هست تا آخرجنگ. در این واحد دریایی در این عملیات‌هایی که ذکر کردم، محور اصلی بچه‌های هرمزگان بودند حداقل در لشکر ثارالله. درواحد تخریب بهترین بچه‌های هرمزگان بودند، در واحد اطلاعات عملیات جزو بهترین‌ها بودند. در ستاد لشکر ثارالله شهید حاج علی حاجبی بی‌نظیر بود، جوانی از خانواده فقیری متعلق به روستایی در رودان که شده بود شمع محفل رزمندگانی که از این سه چهار استان باهم بودند،همه او را دوست داشتند بهش عشق می‌ورزیدند، لذا هرمزگان در جنگ نقش بسیار ارزنده‌ای داشت».

قاسم سلیمانی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان چشم به جهان گشود.

وی در ۱۲ سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار ساختمان در کرمان شد.

با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجی‌های هم‌ولایتی‌اش شد و سپس لشگری از بسیجی‌ها تشکیل داد که به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت.

وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشگر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور موثر داشت.

قاسم سلیمانی اولین بار در آذر ۱۳۶۰ در عملیات مشترک ارتش و سپاه بنام عملیات طریق‌ القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد.

با پایان جنگ، لشگر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می‌شدند.

قاسم سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس تا زمانی که به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگید.

وی در سال ۱۳۷۶، از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد.

رهبر معظم انقلاب که بهمن ماه ۱۳۸۹ درجهٔ سرلشگری را به سلیمانی اعطا کرد، در تقدیر از عملکرد قاسم سلیمانی از او به عنوان «شهید زنده» نام بردند.

سردار حاج قاسم سلیمانی  در اسفند ماه ۱۳۹۷ از سوی فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به دریافت نشان ذوالفقار مفتخر شد.

نشان ذوالفقار پر افتخارترین نشان نظامی ایران است که پس از انقلاب برای نخستین بار توسط رهبری به سرلشگر سلیمانی اعطا شد.

طلوع جمعه ۱۳ دی‌ماه ۹۸ وقتی همه خواب بودند و او بیدار، با شنیدن خبر شهادت مالک اشتر ایران، فرمانده محور مقاومت و علمدار جبهه اسلام یک ایران دردناک شد و مسلمانان و مستضعفان جهان اسلام برایش گریستند، آن‌ها که دل‌هایشان از مردانگی سردار مردمی و باصلابت فتح شده بود.

بامداد جمعه ۱۳ دی‌ماه ۹۸ سردار سرلشکر سپهبدحاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس»، معاون الحشدالشعبی به دستور آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد