شعار امسال در کشور عملی نشد/ قوانین حاکم بر تولید حامی تولید نیست
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از سنندج، مساله اقتصاد حدود یک دهه است که با عناوین مختلفی همچون؛ اصلاح الگوی مصرف، جهاد اقتصادی، حماسه اقتصادی، اقتصاد با عزم ملّی و مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی و… مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری به عنوان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از سنندج، مساله اقتصاد حدود یک دهه است که با عناوین مختلفی همچون؛ اصلاح الگوی مصرف، جهاد اقتصادی، حماسه اقتصادی، اقتصاد با عزم ملّی و مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی و… مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری به عنوان مقام عالیه نظام اسلامی در نامگذاری سال قرار گرفته است که این موضوع، خود بیانگر بازتاب مطالبه و خواست آحاد ملت از سوی ایشان خطاب به کارگزاران نظام طی سالیان اخیر است.
در نوروز سال ۹۷ نیز ایشان با تمرکز بر نقطه ثقل اقتصاد مقاومتی، به واسطه ابلاغ شعار «حمایت از کالای ایرانی» خطاب به مسؤولین و مردم به استقبال سال نو رفتند.
عبدالله کاردانی رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: از نظر هر انسان میهنپرستی اهمیتدادن به محصولات و دستاوردهای داخلی و همچنین حمایت از کالا و نیروهای بومی بسیار قابل توجه است.
وی افزود: در مقطعی از زمان کشور ژاپن بعد از جنگ در وضعیت بد اقتصادی بسر میبرد اما با تصمیماتی که اتخاذ کردند اجازه ندادند هیچ محصول خارجی وارد کشور شود بلکه فقط تولیدات و محصولات داخلی را توسعه دادند تا جایی که مازاد مصرف خود را نیز صادر نمودند.
وی خاطرنشان کرد: آنها آنقدر پیشرفت کردند که محصولات ژاپنی در کل بازارهای جهان به عنوان برندی معتبر پخش شد و امروز ژاپن به کشوری تبدیل شده است که یکی از بزرگترین قدرتهای اقتصادی دنیا به شما میرود بنابراین، این اهمیت این موضوع را میرساند که ما هر چقدر بیشتر به خودمان و تولیدات داخلی خودمان متکی باشیم و از محصولات داخلی تولید شده خودمان استفاده کنیم به پیشرفت بیشتری دست می یابیم.
کاردانی ادامه داد: هرچند شعار سال ۹۷ بصورت کاملا هوشمندانه از سوی مقام معظم رهبری به سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد اما اینکه چقدر توانستهایم به شعار سال جامه عمل بپوشانیم جای سوال و ایراد است.
غلبه منافع شخصی بر احساسات ملی
رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان با بیان اینکه متاسفانه امروز احساسات ملی بر منافع شخصی غالب نشده است، گفت: بخشی از مردم ما تعصب و احساس میهنی دارند و حاضر نیستند کالای خارجی را یا وارد کنند و یا مصرف کنند اما عدهای منفعتطلب هم وجود دارند که نه احساسات ملی، نه اشتغال جوانان کشور، نه بیکاری جوانان و نه هیچی برایشان مهم نیست بنابراین با وارد کردن محصولات خارجی، تولید داخلی را نابود میکنند.
شعار سال در کشور عملی نشد
وی تصریح کرد: اگر شعار سال که حمایت از کالای ایرانی بود در طول امسال بصورت کامل در کشور عملیاتی میشد خودمان تولید میکردیم، برای تولید کردن مجبور بودیم امکانات فراهم کنیم، برای تهیه امکانات نیز مجبور بودیم نیرو کار استخدام کنیم، با استخدام نیروی کار اشتغال ایجاد میشد و به تبع، تبعات سوء و پیامدهای جبرانناپذیری که نتیجه بیکاری بود خود به خود کاهش پیدا میکرد اما متاسفانه نتوانستیم این شعار را در سطح مملکت بصورت کامل اجرا و عملی کنیم.
تحریمها میتوانست به تحقق شعار سال کمک کند
کاردانی گفت: تحریمهای ظالمانهای که امروز بر کشور ما تحمیل شده است میتوانست به تحقق شعار سال کمک کند، یعنی مانعی میشد که ما هر جنس خارجی را وارد نکنیم و در داخل کشور هم با توسعه تولیدات داخلی نه تنها احتیاجات خود را جبران و تامین میکردیم بلکه میتوانستیم آنقدر هم تولید کنیم که صادرات انجام دهیم اما اینطور نشد.
وی تاکید کرد: اگر همه هم و غم مسؤولان و تمام امکانات و تواناییها را در سطح سیاست کلی مملکت روی تولید و ارتقا تولید متمرکز میشد مطمئنا مشکلات و کمبودهای امروز را نداشتیم.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان با بیان اینکه شرایط امروز را نمیتوانیم گردن شخص خاصی بندازیم گفت: برای رفع مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور به عزم دولت، عزم ملی و روشنگری رسانهها نیاز داریم.
وی افزود: اگر رسانهها به وظیفه ذاتی خود که همان روشنگری و بیان واقعیتهاست عمل کنند خودبخود عزم ملی شروع به جوشیدن میکند و انسجام ملی رخ میدهد در اینصورت دولت هم ورود پیدا میکند و حمایت میکند.
قوانین حاکم بر تولید حامی تولید نیست
کاردانی گفت: البته برای اینکه دولت بتواند ورود پیدا کند باید قوانین و مقررات حوزه تولید اصلاح شود چرا که قوانین فعلی حاکم بر تولید در کشور نه تنها حامی تولید نیست بلکه این مهم را به گِل نشانده است.
وی یادآور شد: یکی از مسائلی که به اقتصاد ملی صدمه زده، وجود قوانین مختلف و بعضا متضاد و موازی است که در سالهای گذشته تدوین شده است و همچنان هم پابرجا هستند لذا لزوم بازنگری دستکم در بخشی از قوانین از نهادهای قانونگذار ضروری بهنظر میرسد، اقدامی که میتواند به یکدست شدن و انسجام قوانین و مقررات حمایت از تولید ملی کمک کند و عرصه را برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی شفاف کند.
کاردانی تصریح کرد: دولت، مجلس و سیاستگذاران پولی کشور باید در قوانین فعلی تجدیدنظر نموده و براساس واقعیات و در راستای رونق اقتصادی برنامهریزی کنند.
وی تاکید کرد: اگر منابع اصلی مملکت در جهت تولید و حمایت از تولید و رونق و توسعه تولید بکار برده میشد قطعا وضعیت کشور بهتر از امروز بود بنابراین نیازمند بازنگری قوانین و مقررات، دستورالعملها و بخشنامهها هستیم تا تولید به عنوان نیروی محرکهی اقتصاد به حرکت درآید.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان افزود: برای ترویج و توسعه کالای ایرانی در جامعه مسوولان، مردم و فعالان اقتصادی مثلثی هستند که هر کدام وظایفی بر عهده دارند که در واقع مکمل یکدیگرند.
وی ادامه داد: البته موضوع حمایت از کالای ایرانی مختص سال ۹۷ نیست، در سالهای پیشین هم در سیاستهای کلی جا داشته است ولی هم حال و هم در سالهای پیشرو نیز، ضرورت توجه به کالای ایرانی بیش از گذشته احساس می شود و خواهد شد.
وی ادامه داد: در واقع موضوع حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی در سیاستهای کلی نظام در برنامههای مختلف توسعه باید دیده شود و بهنظر میرسد حمایت از تولید داخلی در بخش مقررات کمبودی نداشته باشد اما این قوانین از یکطرف نیازمند نظاممند شدن و پالایش است و از طرف دیگر در راستای سیاستهای کلی اقتصادی نیازمند عملیاتی و اجرایی شدن است تا نتیجه آن به شکل ملموس در چرخه تولید و مصرف مشاهده شود.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۸۳
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰