تاریخ انتشار : جمعه 10 اسفند 1397 - 11:13
کد خبر : 52009

سعیدی: مابه تفاوت ارز ۴۲۰۰ برای تامین کالای اساسی به کجا می‌رود؟/دولت به جای پرداخت ارز دولتی به واردکننده آن را به مردم بدهد

سعیدی: مابه تفاوت ارز ۴۲۰۰ برای تامین کالای اساسی به کجا می‌رود؟/دولت به جای پرداخت ارز دولتی به واردکننده آن را به مردم بدهد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، محمداسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آناج در خصوص گرانی‌های اخیر اظهار داشت: روند افزایش قیمت‌ها نشان از چندین مسائل دارد؛ اول اینکه اقتصاد ما به شدت معیوب است و

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، محمداسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آناج در خصوص گرانی‌های اخیر اظهار داشت: روند افزایش قیمت‌ها نشان از چندین مسائل دارد؛ اول اینکه اقتصاد ما به شدت معیوب است و باید آن را علاج کنیم، اما ریشه‌های این مساله چیست و چه عواملی باعث دومینوی گرانی‌ها شده است.

وی ادامه داد: نظام اقتصادی ما ضعیف و بیمار است که گاهی تبش افزایش یافته و گاه فرو می‌نشیند، به طور مثال کالاهای اساسی مانند گوشت و مرغ و نظیر اینها با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود اما به قیمت آزاد به دست مردم می‌رسد؛ مابه تفاوت کالای اساسی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد و با ارز ۱۰ هزار تومانی عرضه می‌شود، کجا می‌رود؟

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: مابه تفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی که کالای اساسی با آن وارد می‌شود ۵۴ هزار میلیارد تومان است؛ این رقمِ کمی نیست که از محل درآمدها مردم خارج می‌شود تا کالا به دست مردم ارزان برسد این تنها یکی از ارقام می‌باشد و موضوع بعدی در بحث بنزین است.

وی تشریح کرد: طبق آخرین آمار وزیر ما روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنیم و متوسط مصرف روزانه ما در کشور ۹۰ میلیون لیتر است؛ پس ۱۵ میلیون لیتر بنزین به کجا می‌رود؟ قاچاق می‌شود!آمارها هم می‌گویند که تا ۲۰ میلیون لیتر قاچاق سوخت داریم در حالیکه اگر مدیریت سوخت انجام دهیم مصرف روزانه کشور به ۶۴ میلیون لیتر می‌رسد و درآمدی که از این قاچاق و مدیریت سوخت به همراه مابه تفاوت کالاهای اساسی می‌توانیم به دست آوریم ۱۴۰ هزار میلیارد است که امروز به دلیل عدم نظارت دولت این پول را به جیب دلال، قاچاقچی و رانت‌خوار می‌ریزیم.

سعیدی تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که برای فروکش کردن تبِ این اقتصاد بیمار این ۱۴۰ هزار میلیارد تومان را در میان مردم توزیع کنند، حال نمی‌گوییم که به صورت نقدی به مردم بدهند که بعدا مدعی شوند باعث تورم شد بلکه سهم هر نفر را به صورت کارت خرید به آنان بدهند تا خودِ مردم تصمیم بگیرند که چه کالایی می‌خرند.

وی ادامه داد: چرا به جای دادن این پول به مردم آن را به افراد خاصی برای وارد کردن کالا می‌دهیم که این مشکلات را به وجود آورند؟ به عنوان مثال در بخش دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی را به بیمه‌ها بدهیم تا کسی که دارو می‌گیرد تنها ۱۵ درصد قیمت را بپردازد و ۸۵ درصد را بیمه از محل همان پول پرداخت کند و واردکننده هم آزاد وارد کند تا رقابت هم ایجاد شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به صدور مجوز واردات برای افراد خاص گفت: با این کار واردکننده دارو را به چندین برابر قیمت به مردم بیچاره می‌دهد و مردم نیز مجبور به خرید هستند، پس راهکار ما این است که مطرح کردیم اما تصویب نشد و دولت هم موافقت نکرد.

وی تاکید کرد: تنها راهکار حل دومینوی گرانی‌ها این است که این ارز ۴۲۰۰ تومانی را به خود مردم بدهیم نه به یک تعداد افراد خاص دلال و واردکننده، مادامی که این ارز در دست افراد خاص باشد همین روند نیز ادامه خواهد داشت.

سعیدی یادآورشد: به جای اینکه برای این ۱۴۰ هزار میلیارد پلیس و نظارت برای واردات بگذاریم همین مبلغ را به مردم بدهیم تا صرف خرید کالا کنند و قدرت خرید مردم را بالا ببرند تا خودِ مردم تصمیم بگیرند، امروز فرآیندی که تعریف شده غلط است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دولتی و شبه دولتی باید پایشان را از اقتصاد بیرون بکشند زیرا تا مادامی که این شرکت‌ها در اقتصاد دخالت کنند طبیعی است که این اتفاقات رخ دهد به طور مثال شرکتی کهدر حال ورشکستگی می‌باشد هیئت مدیره را به سفر خارجی می‌برد!این اتفاق با کدام پول رخ می‌دهد؟ شرکت خصوصی که در حال ورشکستی است آیا چنین کاری می‌کند؟

نماینده مردم تبریز گفت: همین شرکت حقوق و پاداش نجومی برای مدیران خود پرداخت می‌کند و هزینه این موضوع را مردم تحمل می‌کنند و چوب بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی این مدیران را می‌خورند.

وی در خصوص زمزمه استیضاح رضا رحمانی توضیح داد: این مساله هنوز در مجلس مطرح نشده اما حرف ما این است که دولت باید در گام دوم انقلاب برخی تجدید نظرها انجام دهد یعنی به طوری عمل و تدبیر کند که مجلس به فاز استیضاح نرسد، امروز به علت بی‌تدبیری به یک وضعیت لجام گسیخته رسیده‌ایم و هیچ کاری نمی‌توانند بکنند و حتی نمی‌خواهند انجام دهند!

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد