۷۰ درصد اقلام آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و تقلبی هستند/فعالیت دو کارخانه تبدیل آب میوه به الکل صنعتی در استان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی دلاور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن بیان اینکه قاچاق آسیبهای مختلفی به مسئله اشتغال و تولید ملی میزند گفت: آسیب مضاعفی که کالاهای سلامتمحور نسبت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی دلاور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن بیان اینکه قاچاق آسیبهای مختلفی به مسئله اشتغال و تولید ملی میزند گفت: آسیب مضاعفی که کالاهای سلامتمحور نسبت به دیگر کالاهای قاچاق دارد تهدید بهداشت و سلامت عمومی جامعه است.
دلاور با اشاره به اینکه اغلب تقلبی بودن نیز شامل کالاهای قاچاق سلامتمحور میشود اظهار کرد: مطالعات رسمی وزارت بهداشت نشان از آن دارد که بیش از ۷۰ درصد کالاهای آرایشی و بهداشتی تقلبی است و این قضیه در دارو، مکملهای دارویی و مواد غذایی نیز برقرار است.
وی با تأکید بر اینکه بسیاری از این کالاهای تقلبی فقط یک برند معروفی را جعل کردند و حتی شاید برخی از این مواد در کشور تولید و بستهبندی شود اذعان داشت: میتوان با یک همکاری دقیق بین دستگاهها ازایندست اتفاقات جلوگیری لازم صورت گیرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: طی سالهای گذشته با توجه به مبارزه جدی در بحث دارو و تجهیزات پزشکی تقریباً معضلی در بحث قاچاق این کالا نداریم و داروخانهها یکی از پاکترین واحدهای عرضه داروها هستند، همچنین در لوازمآرایشی و بهداشتی با کاهش بسیاری روبهرو بودهایم.
وی افزود: در مواد غذایی یا جاهایی که مستقیم زیر نظر وزارت بهداشت نیستند مانند عطاریها و باشگاههای ورزشی کموبیش کالاهای قاچاق عرضه میشود که با برنامه تشدید مبارزه با کالای قاچاق و با همکاری دیگر نهادها میتوان این مسئله را کاهش داد.
دلاور ضمن تأکید بر تأثیر بحرانهای اخیر بر تشدید قاچاق کالاهای سلامتمحور و دارو و تجهیزات پزشکی تصریح کرد: احتمال دارد در برخی از کالاهای سلامتمحور و دارو و تجهیزات پزشکی قاچاق تشدید شود و لازم داریم که از گذشته مراقبت بیشتری نسبت به این مسئله داشته باشیم.
وی در خصوص تبدیل کالاهای سلامتمحور به الکل صنعتی گفت: درست است که برخی از این کالاها مانند آبمیوههای غیرقابلمصرف و بعضی از غلات قابلیت مصرف ندارند ولی پتانسیل تبدیل آنها به کالاهای دیگر مانند الکل صنعتی و طبی وجود دارد که هم از مخاطرات زیستمحیطی در بحث انهدام این مواد جلوگیری میشود و هم بهنوعی دیگر از این کالاهای ازدسترفته استفاده میکنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک محصولاتی که حاوی قندهای ساده یا ترکیبی باشند ازجمله ملاس چغندرقند ، نیشکر، شربتهای مختلف، ضایعات آبمیوه نوشیدنیهای قند دار را از مواد اولیه قابلاستفاده جهت تولید الکل (اتانول) عنوان کرد و افزود: همچنین تعدادی از غلات ازجمله برنج و سایر غلات دارای نشاسته مانند گندم قابلاستفاده در این چرخه هستند.
وی بابیان اینکه کارخانههایی که میخواهند از غلات استفاده کنند نیاز به یک فناوری خاص دارند ادامه داد: دو کارخانه الکل سازی موجود در استان مرکزی هیچکدام قابلیت این کار را ندارند ولی کارخانههایی که در سایر استانها ازجمله استان گیلان هستند این پتانسیل رادارند.
دلاور افزود: یکی از کارخانههای تولید الکل از پسماند شهرداری استفاده میکند و دیگر کارخانه واحد تولید پسماندی را خارج از کارخانه ایجاد کرده است که آبمیوهها را آنجا جمع میکند و مورداستفاده قرار میدهد.
وی مشکلات زیستمحیطی و احتمال سوءاستفاده و برگشت این آبمیوهها به سطح عرضه را از مشکلات این واحد پسماند دانست و تشریح کرد: با تمهیداتی که اندیشیده شد و هماهنگیهای انجامشده تااندازهای این ماجرا سامان پیداکرده است ولی باید توجه داشت که یکی از مخاطراتی است که در این قضیه باید مدنظر قرار بگیرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن تأکید بر اینکه این اتفاق فقط در شرکت پسماند شهرداری اتفاق بیفتد خاطرنشان کرد: لازم است کمیته نظارت بر تحویل محمولههای آبمیوه به کارخانهها و جلوگیری از عرضه دوباره به بازار تشکیل شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰