عباس آخوندی با وزارت راه چه کرد؟ تعلل ۵ ساله در راهاندازی سامانه یکپارچه حملونقل کالا
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا دهقانینیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تیتر امشب گفت: قانونگذار در سال ۹۲ قانون و آئین نامه اجرایی برای جلوگیری قاچاق کالا و ارز را ابلاغ کرد.در این قانون وزارت راه و شهرسازی و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا دهقانینیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تیتر امشب گفت: قانونگذار در سال ۹۲ قانون و آئین نامه اجرایی برای جلوگیری قاچاق کالا و ارز را ابلاغ کرد.در این قانون وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور اقتصاد و دارایی و دیگر دستگاه ها موظف شدند نسبت به الکترونیکی کردن اسناد حمل و نقل اقدام کنند.
دهقانی نیا به چگونگی انجام فرایند سامانه برای تسهیل در امر حمل و نقل و جلوگیری از قاچاق کالا پرداخت و افزود: سامانه یکپارچه حمل و نقل در حوزه جلوگیری از قاچاق کالا به صورت کلان تر در شفاف سازی حمل و نقل عمل می کند تا بتواند کالا را به صورت هوشمند در فرایند حمل و نقل تشخیص دهد، برای اسناد حمل و نقل شناسه یکتا صادر کند، بتواند فعالین حوزه حمل و نقل را پوشش دهد و چهارم اینکه تمامی اسناد الکترونیکی را یکپارچه کرده و با سیستم آی ایکس حمل و نقل اسناد و مدارک را اصالت سنجی کند.
او افزود: اگر کالایی بخواهد از حاکمیت سرویس و خدمتی را دریافت کند باید حقوق ورودی به کشور را پرداخت کرده باشد و قاچاقی وارد کشور نشده باشد.
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره طرز کار سامانه یکپارچه حمل و نقل کالا گفت: دو موضوع را از وزارت راه پیگیری می کنیم ؛ ایجاد سامانه یکپارچه سازی اسناد حمل و نقل با کلیه رویه ها و دوم ایجاد و خوشه حمل و نقل(آی ایکس) و مرکز تبادل اطلاعات مرتبط با اسناد حمل و نقل باید بتواند استعلام برخط بگیرد و بصورت سیستمی اصالت سنجی کند.
حمیدرضا دهقانینیا افزود: بایستی استعلامات از وزارت راه و شهرسازی بعنوان مرجع اطلاعات دریافت شود. آذر ۹۷ یعنی ۱۰ روز دیگر آخرین مهلت زمانبندی برای یکپارچه سازی استعلام اسناد حمل و نقل از سامانه یکپارچه حمل و نقل است.
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: طبق صورت جلسه قبلی قرار بود آخر ۹۶ سامانه یکپارچه سازی حمل و نقل اجرایی شود اما استقرار آی ایکس از طرف وزارت راه و شهرسازی به انتهای آذر ۹۷ موکول شد.
او افزود: مدت ۵ سال از زمان ابلاغیه قانون گذار می گذرد اما همچنان سامانه آماده کار نیست. طبق قانون سال ۹۲ دستگاه ها موظفند استعلام اسناد حمل و نقل را از سامانه یکپارچه حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی بگیرند.
۲۵ سامانه حملونقل هوشمند جادهای در استان گلستان نصب میشود
مهدی صفدری رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی دیگر مهمان برنامه درباره راه اندازی سامانه یکپارچه حمل و نقل گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی با توجه به گستردگی ماموریت ها و حجم بالای عملیات ها در وزارتخانه این را وظیفه خود می دانیم که کارها را در قالب برنامه ریزی دقیق همسو با فناوری اطلاعات برنامه ریزی کنیم.وزارت راه و شهرسازی از ابتدای سال ۹۳ طرح معماری کلان سازمانی را با رویکرد فناوری اطلاعات دردستورکار قرار داد که با مشارکت سازمان های وزارت راه از حوزه ریلی، هوایی، جاده ای و دریایی تشکیل شد. در طرح معماری کلان سازمانی در بهمن ماه ۱۳۹۰ سندی تصویب شد و جهت اجرا به سازمان های تابعه اجرا شد. در این طرح، حدود ۲۵۰ پروژه تعریف شد که بایددر این پروژه ها ۱۵۰ سامانه تولید و بهبود داده شود.
او افزود: این سندی جامع است که وزارت راه و شهرسازی در بازه زمانی ۵ ساله در این سند برنامه منسجمی برای انجام وظایف وزارت راه و شهرسازی داشته است تا پاسخگوی مراجع و قوانین مرتبط با وزارت راه و شهر سازی باشد.
صفدری افزود: از ابتدای سال ۹۶ در اجرای این طرح قرار داریم که با توجه به اولویت هایی که داریم، برنامه زمانبندی برای سال های ۹۷ و ۹۸ اجرایی شده است.
او افزود: وزارت راه خود را مکلف می داند و بخش های مختلف سامانه جامع حمل و نقل دنبال شده است. سامانه جامع حمل و نقل تنها سامانه ای نیست که به صورت جزیره ای اطلاعات داشته باشد بلکه شامل ۵ زیرسامانه است که زیرسامانه ها شامل سامانه یکپارچه اسناد حمل و نقل جاده ای، سامانه یکپارچه ثبت تردد جاده ای،سامانه یکپارچه حمل و نقل دریایی و عملیات بندری، سامانه یکپارچه اسناد حمل و نقل ریلی و سامانه یکپارچه اسناد دریایی است که عمده اطلاعات ما در بخش بندری و جاده ای است. اطلاعات سامانه جامع حمل و نقل به صورت آنلاین در گمرک و ستاد قاچاق کالا قرار دارد.سامانه جامع حمل و نقل پیش نیازهایی دارد که در دستور کار قرار گرفته است. اطلاعات به وسیله وزارت راه تجمیع می شود و در اختیار مراجع ذیربط قرار می گیرد.
او درباره بیمه نیز گفت: اطلاعات بارنامه در اختیار گمرک قرار می گیرد. بیمه امکان استعلام اطلاعات را دارد.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی افزود: اطلاعات به نام وزارت راه و شهرسازی است. سازمان راهداری جزء مجموعه وزارتخانه است بنابراین اطلاعات را سازمان راهداری ارائه می کند و از طریق وزارت راه و شهرسازی پالایش و یکپارچه سازی می شود و در اختیار قرار می گیرد.
او افزود: ما در بستر بیتا اطلاعات را داریم و سامانه جامع حمل و نقل باید در زمانبندی که اعلام شده تولید شود که وزارت راه و شهرسازی خود را ملزم به ایجاد آن می داند. در جلسات با ستاد قاچاق کالا و ارز طرح های وزارت راه در سامانه یکپارچه حمل و نقل و قاچاق کالا ارائه شده است و مورد حمایت قرار گرفته ایم.
مهدی صفدری افزود: سامانه های اطلاعات هوایی و ریلی آماده است ولی این ها جز اولویت های اصلی ستاد نیست بلکه ستاد قاچاق کالا هرزمان اراده کند اطلاعات را می تواند داشته باشد.
او گفت: کار سامانه جامع حمل و نقل طبق پروژه پیش می رود ولی وزارت راه و شهرسازی خودش تولید کننده اطلاعات نیست بلکه اطلاعات در وزارت راه پالایش می شود. در این ۵ سال سامانه تولید و راه اندازی و عملیاتی شده است ولی برای تجمیع کارها براساس برنامه ریزی زمانبندی شده انجام خواهد شد.
صفدری گفت: علی رغم مشکلات متعدد با مشاوران و حجم کار این پروژه تا انتهای سال ۹۷ به پایان خواهند رسید. ما در حوزه ریلی و هوایی سامانه های اطلاعات بار را داریم و از فردا نیز می توانیم اطلاعات را در اختیار گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دهیم. اطلاعات در حوزه ریلی و هوایی از هرزمانی که ستاد قاچاق کالا و ارز لازم بداند در اختیار ستاد قرار خواهد گرفت. تعامل ما با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خوب بوده است و همه ظرفیت های وزارت راه و شهرسازی برای ارائه اطلاعات بسیج است و به برنامه دقیق عملیاتی پایبند هستیم.
وزارت راه و شهرسازی یکی از سازمان ای پیشرو در فناوری اطلاعات است و ما سومین وزارتخانه ای خواهیم بود که بستر IX را برای همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایجاد خواهیم کرد.
او افزود: پروژه های پیش نیاز سامانه جامع حمل ونقل تا پایان سال ۹۷ تحویل خواهد شد و سامانه یکپارچه حمل و نقل در سال ۹۸ اجرایی خواهد شد و سعی وزارت راه و شهرسازی این است که در کمترین زمان ممکن این کار انجام شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰