تاریخ انتشار : جمعه 18 آبان 1397 - 19:34
کد خبر : 45491

شوتی‌های بی‌کله که اقتصاد را زیر می‌گیرند

شوتی‌های بی‌کله که اقتصاد را زیر می‌گیرند

مجهز شدن همه جاده‌های اصلی و شریانی کهگیلویه و بویراحمد به دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت خودروها، افزایش گشت های نامحسوس برای شناسایی و برخورد با خودروهای حادثه ساز، اختصاص خودروهای تیز رو به پلیس آگاهی و انجام هر چه بیشتر کار فرهنگی و اجرای گشت‌های منسجم‌تر، شتاب بخشی در صدور احکام قضایی مربوط به قاچاقچیان

مجهز شدن همه جاده‌های اصلی و شریانی کهگیلویه و بویراحمد به دوربین‌های هوشمند کنترل سرعت خودروها، افزایش گشت های نامحسوس برای شناسایی و برخورد با خودروهای حادثه ساز، اختصاص خودروهای تیز رو به پلیس آگاهی و انجام هر چه بیشتر کار فرهنگی و اجرای گشت‌های منسجم‌تر، شتاب بخشی در صدور احکام قضایی مربوط به قاچاقچیان کالا و مهمتر از همه استقرار ایستگاه بازرسی دائم در گلوگاه‌ ها از جمله مهمترین راهکارهایی است که می‌توان برای مقابله با پدیده قاچاق کالا و برخورد با خودروهای شوتی به کار گرفت. تبعات ناشی از این پدیده می‌طلبد هرچه سریعتر تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود تا دیگر در جاده‌ای، جان و امنیت کسی به خطر نیفتد و به دنبال آن اقتصاد کشور نیز دچار آسیب و تهدید نشود.
ارابه‌هایی که سکان دار آنها جان می‌دهند و جان می‌گیرند، می‌سوزند و می‌سوزانند، فکر و ذهنشان معطوف به حداقل رساندن زمان میان مبدا و مقصد است تا نان شبشان را تامین کنند. این ارابه‌ها به خودروهای شوتی معروفند خودروهایی که رانندگان آن در قالب حمل‌کننده کالاهای قاچاق خطرات بی‌شماری را برای مردم رقم می‌زنند و برای لقمه نانی، ناامنی و مرگ، را به دیگران هدیه می‌دهند.
سرعت بالا، پلاک‌های مخدوش و ناخوانا، تردد در نیمه‌ های شب، راننده‌ های ماهر و بی کله ‌ای که گویا هیچ ترسی از پیچ‌ های تند جاده، تاریکی و گشت‌های پلیس ندارند، ویژگی خودروهای شوتی است که حالا به ارابه‌های مرگ در جاده‌های کهگیلویه وبویراحمد معروف شده‌اند و تنها پلیس می‌تواند با آنها زورآزمایی و متوقفشان کند.
شاید بیشتر جوانانی که وارد خط خودرو های شوتی می‌شوند خود بهتر از دیگران واقف به خطرات این شغل کاذب و خطرناک هستند اما به دلیل نبود شغل مناسب و درآمد بالای قاچاق کالا، سختی این کار را به جان می‌خرند و در جاده‌های پر پیچ و خم استان با وجود نیروهای انتظامی و بازرسی با ارابه‌های مرگ خود می‌تازند.
کهگیلویه و بویراحمد به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی شمال به جنوب کشور و همسایگی با پنج استان مهم از جمله اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و خوزستان امروز مسیری مناسب برای یکه تازی شوتی سواران است.
برای آشنایی با روش کار آنها ساعت ۵ صبح است با «ص. م راننده شوتی» در جاده یاسوج ـ اصفهان همراه شدم قرار شد به بروجن از توابع چهارمحال و بختیاری برویم چون خودرویش چند روز پیش در این مسیر تصادف کرد و به پارکینگ نیروی انتظامی در بروجن منتقل شد همه زمانی که رانندگی می‌کرد گوشی در دست چپش بود و با دست راست رانندگی می‌کرد بیشتر حواسش متوجه گوشی بود یا پیامک می‌نوشت و یا دریافت می‌کرد؛ برای چند ثانیه کنار یک سوپر مارکت بین راهی توقف کرد و به من گفت تا من برگردم یک پیامک بنویس، سفید تو جاده نیست. وقتی برگشت از او پرسیدم یعنی چه سفید تو جاده نیست؟
گفت هم زمان که برای انجام کارم به بروجن می‌روم چند خودرو با بار قاچاق را که قصد دارند به اصفهان بروند نیز اسکورت می‌کنم آنها در فاصله ۴ یا ۵ کیلومتری پشت سر من حرکت می‌کنند.
وی گفت: ۲ خودروی تصادفی دیگر در حیاط خانه دارم که به زودی تعمیرشان می‌کنم یا می‌فروشم و یا به شوتی‌ ها اجاره می‌دهم.
در مسیر حرکت به یک تصادف برخوردیم خودروی پژویی با بار کفش با خودروی ۲۰۶ برخورد کرد این تصادف با بقیه تصادف‌ها فرق داشت چرا که راننده خودروی پژو که مقصر بود دغدغه مصدومان حادثه یا میزان خسارت به خودروها را نداشت درحالی که شانه و کف جاده پر از کفش بود از مردم می‌خواست هر چه قدر می‌خواهند کفش بردارند و ببرند.
سوال کردم چرا به جای اینکه بارش را جمع کند آن را حراج می‌کند و از مردم می‌خواهد که کفش‌ها را ببرند.
«ص م» گفت: می‌خواهد تا پلیس برسد دیگر کفشی نباشد که عنوان قاچاق یا توقیف و مصادره خودرو را به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: این خودروی شوتی بدون اسکورت و خودسر اقدام به جابه جایی بار کرده که اگر اسکورت داشت حالا اسکورت‌ها سریع بار را جمع می‌کردند و از محل متواری می‌شدند و اینطوری بار را حراج نمی‌کرد.
سراغ «ع. ف» دیگر شوتی و به قول دوستانش سلطان جاده‌ها رفتم او هم می‌گوید: توقف برای شوتی در جاده ممنوع است مگر اینکه با اسکورت‌ها از قبل هماهنگ کرده باشد. آن‌ها در مبدا استارت می‌زنند و در مقصد ترمز می‌کنند در مسیر آب خوردن، دستشویی رفتن و بنزین یا چرت زدن نداریم چرا که وقت بارگیری، بنزین باید تکمیل باشد و راننده شوتی پشت فرمان که می‌نشیند، موتور را به قصد ۱۷۰ یا ۱۹۰ یا ۲۰۰ آتش می‌کند و معمولاً با واژه ترمز بیگانه هستند.
وی ادامه می‌دهد: ما دست انداز و پیچ و چاله چوله، سرعت گیر، سبقت ممنوع و مجاز و کنترل با دوربین نمی‌شناسیم.
شهرستان‌های کهگیلویه و گچساران در کهگیلویه و بویراحمد شوتی‌ها بیشتر از سایر شهرستان های این استان است.
رئیس اداره تعزیرات شهرستان گچساران بابیان اینکه شهرستان گچساران دارای بیشترین پرونده‌های کالای قاچاق در بین استان‌ های همجوار است گفت: متأسفانه عدم زیر ساخت مناسب، نبود امکانات گزارش مکتوب به ‌اندازه کافی، کم بودن پایگاه انتظامی و بازرسی در جاده‌ های گچساران عامل رفت و آمد خودروهای شوتی در این شهرستان شده است.
ارسلان عباسی افزود: برخورد با عاملان خط شوتی را به‌صورت قاطع ادامه می‌دهیم تا آنها بفهمند این شغل کاذب بازدهی اقتصادی ندارد چرا که در صورت دستگیری آنها توسط نیروی انتظامی خودرو های آنها مصادره و ارزش کالای قاچاقی آنها در صورتی که بالای ده میلیون تومان باشد معادل کالا جریمه نقدی و کالای آنها به نفع دولت ضبط و عرصه اقتصادی را برای شوتی‌ها تنگ خواهیم کرد تا متوجه زیان اقتصادی کار خود باشند.
به گفته سرهنگ موسوی رئیس نیروی انتظامی شهرستان گچساران، با وجود سخت گیری‌ها و توقیف کالا و خودرو، رانندگان شوتی به دلیل درآمد بالای این شغل کاذب مجدداً به این شغل اقدام می‌کنند.
دادستان شهرستان دنا گفت: قرار گرفتن بخشی از محور ترانزیتی یاسوج به اصفهان که بخشی از کریدور شمال به جنوب کشور محسوب می‌شود موجب شده تا برخی از مجرمان، مواد مخدر و قاچاق کالا از این محور مواصلاتی اقدام های خلاف قانون انجام دهند.
علی ملک حسینی با اشاره به دو طرفه بودن و عرض کم جاده در محور یاسوج به اصفهان و عبور گزارش مکتوب خودروهای موسوم به شوتی که به شکل خطرناکی در این محور مواصلاتی رانندگی می‌کنند افزود: حتی اگر رانندگان این خودروها با بار قاچاق تسلیم شوند جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد و افراد دستگیر شده با عنوان مجرمان اخلال در نظم و سلب آسایش عمومی از طریق حرکات غیر متعارف موضوع ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی ‘تعزیرات’تحت تعقیب و محاکمه قرار می‌گیرند.
فرمانده انتظامی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در این استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش داشته است.
سردار مهدی انصاری با بیان اینکه پارسال بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال قاچاق کالا در کهیگلویه و بویراحمد کشف شد افزود: در این راستا حدود هزار و ۱۳۰ قاچاقچی دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه ۳۷۵ خودروی حامل قاچاق در کهگیلویه و بویراحمد توقیف شده است گفت: لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، پوشاک و فراورده‌های نفتی مهمترین کالاهای قاچاق کشف شده در این مدت بوده است.
مجهز شدن همه جاده‌های اصلی و شریانی کهگیلویه و بویراحمد به دوربین‌ های هوشمند کنترل سرعت خودروها، افزایش گشت‌های نامحسوس برای شناسایی و برخورد با خودروهای حادثه‌ساز، اختصاص خودروهای تیز رو به پلیس آگاهی و انجام هر چه بیشتر کار فرهنگی و اجرای گشت‌های منسجم‌تر، شتاب بخشی در صدور احکام قضایی مربوط به قاچاقچیان کالا و مهمتر از همه استقرار ایستگاه بازرسی دائم در گلوگاه‌ ها از جمله مهمترین راهکارهایی است که می‌توان برای مقابله با پدیده قاچاق کالا و برخورد با خودروهای شوتی به کار گرفت. تبعات ناشی از این پدیده می‌ طلبد هرچه سریعتر تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود تا دیگر در جاده‌ای، جان و امنیت کسی به خطر نیفتد و به دنبال آن اقتصاد کشور نیز دچار آسیب و تهدید نشود.
مسئولیت پذیری شهروندان برای گزارش جابه جایی کالای قاچاق در محورهای مواصلاتی می‌تواند یاری‌گر مسئولان برای مبارزه با این پدیده شوم باشد.
۶۱۱۰
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد