سودجویی از عنوان تحریم برای افزایش قیمتها!/ قیمتگذاری اجناس براساس نرخ دلار
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، این روزها موضوع اقتصاد از بحثهای داغ مطرح شده در سطح خانوادهها و جامعه است. افزایش ناگهانی قیمت دلار و طلا، افزایش چشمگیر قیمت انواع اجناس و موادغذایی از جمله مسائلی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، این روزها موضوع اقتصاد از بحثهای داغ مطرح شده در سطح خانوادهها و جامعه است.
افزایش ناگهانی قیمت دلار و طلا، افزایش چشمگیر قیمت انواع اجناس و موادغذایی از جمله مسائلی است که مردم طی دو ماه گذشته با آن مواجه شدهاند.
بالا رفتن روزانه و حتی ساعتی قیمت برخی اقلام، شایعات نبود برخی اقلام، کمفروشی و احتکار کالا و گرانفروشی در سطح بازار را میتوان در اخبار این روزها مشاهده کرد.
با مراجعه به سطح بازار مردم با قیمتهای متفاوت اقلام و همچنین نوع فروش متفاوت کسبه روبه رو میشوند.
قیمتگذاری اجناس براساس نرخ دلار!
صباغ یکی از شهروندان بیرجندی در گفتو گو با خاورستان با اشاره به اینکه برخی از فروشندگان قیمت اجناس خود را براساس نرخ دلار تغییر میدهند، گفت: مطمئناً قیمت اجناس روزانه تغییر نمیکند اما فروشندگانی هستند که از این شرایط سوءاستفاده میکنند.
با متشنج کردن فضا از آب گلآلود ماهی میگیرند
وی افزود: شایعه کمبود کالا توسط عدهای باعث شده تا برخی از دلالان و سودجویان از این فرصت استفاده کردند و با متشنج کردن فضا از آب گلآلود ماهی بگیرند.
این شهروند ادامه داد: نبود نظارت بر بازار و اینکه برخی افراد خودشان برای خود قیمت تعیین میکنند باعث شده که جو گرانی پایدار شود.
با متخلفان برخورد شود
صباغ با اشاره به اینکه باید از ارگانهای نظارتی پرسید که چرا برخورد قاطعی با گرانفروشان نمیشود، گفت: اگر با چند متخلف برخورد شود مطمئناً بقیه گرانفروشان نیز دست از گرانفروشی برمیدارند.
ضربه شایعه گرانی بیشتر از گرانی است
وی عنوان داشت: شایعه گرانیهای بیشتر در آینده نیز بیشتر از گرانی موجود آسیب میزند چراکه مردم را ترغیب میکند که کالای بیشتری بخرند که خود این مسئله باعث نابه سامانتر شدن اوضاع اقتصادی میشود.
سودجویی از عنوان تحریم برای افزایش قیمتها!
شفیعی از دیگر شهروندان بیرجندی نیز بیان کرد: برخی از فروشندگان همه اجناس خود را گران کردهاند و زمانی که دلیل این گرانی را بپرسیم ممکن است دلیل آن را تحریم عنوان کنند در حالی طی دو ماه گذشته هیچ تحریم جدیدی وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه همه اجناس گران میشود اما حقوق افراد ثابت است، گفت: این موضوع دغدغه جدی خانوادهها شده چرا که نمیتوان با حقوق یک میلیونی و اجاره های بالا زندگی را اداره کرد.
مهمترین اقدام مسئولان مهار گرانیها باشد
این شهروند بیان کرد: باید مهمترین اقدام مسئولین مهار گرانیها باشد و مردم و اقشار کمدرآمد جامعه را درک کنند.
مردم به اندازه بخرند
شفیعی تصریح کرد: با تأسف باید گفت که برخی از شهروندان به جای نخریدن کالا اقدام به خرید بیشتر و انبار کردن اجناس میکنند و همین اقدامات باعث میشود که جنس گران شده ارزان نشود و سودجویان نیز بگویند که هر چه گران کنیم باز هم مردم میخرند.
وی تصریح کرد: برخی از فروشندگان اجناس خریدهای قبلی خود را عرضه نمیکنند تا آن کالا گرانتر شود.
اجبار برای خرید کالاهای غیرضروری
این شهروند با اشاره به اینکه برخی از فروشگاهها خریدار را مجبور به خرید چند کالا با یکدیگر میکنند، گفت: به یکی از فروشگاههای سطح شهر که مراجعه داشتیم گفتند که اگر پنج کیلویی روغن را بر میدارید باید حتماً سه قوطی روغن مایع و یا یک کارتن کلوچه بردارید.
شفیعی ادامه داد: با این اقدامات شهروندان را الزام به خرید کالای غیرضرور برای خانوار میکنند تا خودشان سودآوری بیشتری داشته باشند.
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز عنوان کرد: خوشبختانه همه نوع کالا در سطح بازار وجود دارد اما این خود مردم هستند که با شایعات و خریدهای زیاد باعث گرانی اجناس میشوند.
تفاوت قیمت اجناس مشابه در سطح بازار
زنگویی گفت: انگار خود فروشندگان به تنهایی تصمیمگیرنده هستند چرا که قیمتهای اجناس در مغازههای مختلف متفاوت است و هیچ نظارتی نمیشود.
وی با بیان اینکه رعایت انصاف را باید در حق یکدیگر داشته باشیم، گفت: اگر خود مردم شرایط یکدیگر را درک کنند و با همراهی یکدیگر در حد نیاز و با انصاف خرید و فروش داشته باشند اوضاع بهتر خواهد شد.
این شهروند خاطرنشان کرد: نباید به اخبار کذب مجازی و یا شایعات قحطی کالا توجه کرد.
از دولت انتظار بیشتری برای کنترل بازار میرود
زنگویی بیان کرد: از دولت انتظار بیشتری برای کنترل بازار میرود اما انگار دولت باز هم مانند زمان تصویب برجام بهبود شرایط کشور را به قرادادهای بینالمللی گره زده و نمیخواهد از طریق ظرفیتهای داخلی اقدامی بکند.
یکی از فروشندگان میوه و ترهبار نیز در گفتو گو با خاورستان، اظهار کرد: یکی از بیشترین افزایش قیمتها مربوط به میوه بوده است.
وی بیان کرد: قیمت صیفیجات به طور میانگین از کیلویی هزار و ۵۰۰ به به چهار هزار تومان رسیده است.
این فروشنده خاطرنشان کرد: برخی از اقلام که یک ماه گذشته کیلویی سه هزار تومان بوده اکنون به بالای هفت هزار تومان رسیده است.
سه برابر شدن قیمت برخی اقلام
وی ادامه داد: بی سروسامانی بازار باعث شده تا برای مثال موز از کیلویی چهار هزار تومان به ۱۲ هزار تومان، سیب از سه هزار تومان به هشت هزار تومان، هلو از چهار هزار تومان به ده هزار تومان و گوجهفرنگی از دو هزار تومان به شش هزار تومان برسد.
این فروشنده با بیان اینکه قدرت خرید مردم بسیار کم شده است، گفت: ادامه وضع موجود تنها به اقشار ضعیف جامعه و کارمندان ضربه میزند.
وی با بیان اینکه فروشندگان نیز اجناس را از واسطهها میخرند و قیمتگذاری بر اساس درصد مشخصی برای هر کالا است، گفت: به اعتقاد من واسطهها از وضعیت موجود سود میبرند.
این فروشنده عنوان کرد: برخی از فروشندگان در فروش خود نهایت دقت را دارند و برای مثال حتی به خریداران بیش از اندازه نیاز کالا نمیدهند که این اقدام باعث جلوگیری از احتکار خانگی میشود.
آنچه که در سطح بازار میتوان دید عدم نظارت و بیتوجهی برخی از مسؤولین نسبت به وضع موجود است چرا که به عقیده مردم اگر کنترل و توجه بیشتر دولت وجود داشته باشد میتوان این روند صعودی گرانی را کنترل کرد تا جو بازار آرام شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰