تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 شهریور 1397 - 6:31
کد خبر : 40140

نباید کالای قاچاق را تطهیر کرد/ متأسفانه اطلاعات کافی به سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق کالا داده نشده است

نباید کالای قاچاق را تطهیر کرد/ متأسفانه اطلاعات کافی به سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق کالا داده نشده است

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان در سخنانی با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون صنایع ومعادن درباره ریشه‌های قاچاق کالا و ارز (توصیه‌های راهبردی، سیاستی و اصلاحات

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان در سخنانی با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون صنایع ومعادن درباره ریشه‌های قاچاق کالا و ارز (توصیه‌های راهبردی، سیاستی و اصلاحات قانونی) اظهار داشت: قاچاق اصولا چرخه تولید در کشور مبدا را فعال می‌کند، براین اساس درآمدزایی، اشتغال، بهبود کیفیت تولید، مالیات بر سود و سایر دستاوردهای مفید برای آن کشور محسوب می شود، در مقابل کشوری که قاچاق به آن وارد می شود با بیکاری، خروج ارز، رونق دلالی، نابودی اطمینان به تولید داخلی مواجه می شود.

وی افزود: اگر جلوی واردات ۲۵ میلیون دلار قاچاق به کشور گرفته شود سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد، بنابراین اگر بر اساس آمارهای منتشر شده ۱۲ میلیارد دلار قاچاق به کشور وارد شود سالانه ۶۵۰ هزار شغل در داخل کشور از بین می رود، رهبر انقلاب نیز در سخنان خود تاکید کردند قاچاق ضربه مهلکی به کشور می زند، به نظر می‌رسد مشکل اصلی در مبارزه با قاچاق عدم برخورد جدی است و هنوز باورمان نشده قاچاق یکی از ریشه های اصلی آسیب های اجتماعی است و زمینه فرار مالیاتی و پولشویی را رقم می زند.

مصری تصریح کرد: نباید کالای قاچاق را تطهیر کرد، چرا قاچاقچی کالایی را وارد می کند عیب محسوب می شود اما دستگاه اجرایی آن را بفروشد عیب نیست لذا باید همانند کشورهای دیگر این کالاها را معدوم کرد.

در ادامه حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس نیز در سخنانی با اشاره به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از کمیسیون صنایع و معادن درباره ریشه‌های قاچاق کالا و ارز (توصیه‌های راهبردی، سیاستی و اصلاحات قانونی) گفت: در این گزارش از منابع گزارشی دستگاه‌های مسئول اجرایی و دستگاه‌های نظارتی استفاده شده اما مطرح نشده که چه کسی باید برای ۱۸ میلیون دلار ارز پاسخگو باشد و چه کسی باید مشکلات ارزی را حل کند، آیا رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی، رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی و یا معاونت آن که در حال حاضر در زندان است باید آن را بازگرداند؟ نقش مرکز پژوهش‌ها در گزارش‌های تهیه شده کجاست؟ متأسفانه مدتی است که هیچ آثاری از مرکز پژوهش ها در اینگونه مسائل دیده نمی‌شود این در حالی که تقاضا کردیم این گزارش‌ها به صورت کاغذی توزیع شود اما اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

وی افزود: متأسفانه اطلاعات کافی به سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق کالا داده نشده است؛ چرا وزارت صمت در این خصوص مورد محاکمه قرار نمی‌گیرد؛ چرا کارت‌های بازرگانی ارائه نشد و از محرومان و افراد کم اطلاع سوء استفاده و کالاهایی را وارد کردند و مالیات را بر عهده کسانی گذاشتند که مال و اموالی ندارند؟ چرا هنوز فرار مالیاتی وجود دارد؟ چرا آیین‌نامه مالیاتی مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از دو سال تصویب تدوین نشده است؟ چرا شناسه رأی گیری انجام نشده است؟ چرا زمانی که گمرک ۳ هزار ظروف کریستال و شیشه‌ای تحت عنوان شیشه خورده وارد کرده با آن برخوردی نشده است؛ متأسفانه  برای ۸۰۰ تن الکل سفید گواهی صادرات صادر شده در حالی که در انبارهای تهران کشف می‌شود؛ چرا در این گزارش چنین تخلفاتی دیده نمی‌شود و اعلام جرم صورت نگرفته است.

حاجی‌دلیگانی خاطرنشان کرد: چرا سایت ثبت سفارش یک ساعت برای افراد خاصی باز می‌شود؛ متأسفانه قانون کارت سوخت علیرغم تصویب مجلس توسط وزارت نفت هنوز اجرا نشده است.

در ادامه حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل و زهک در مجلس نیز گفت: یک میلیارد دلار قاچاق به معنای از دست دادن هزاران فرصت شغلی است که اگر از قاچاق جلوگیری کنیم سالیانه یک میلیون تا یک و نیم میلیون شغل ایجاد می شود، اگر اراده وجود داشته باشد در ابعاد مختلف می‌توانیم اقداماتی داشته باشیم، قاچاق کالا علاوه بر لطمه به اقتصاد ملی باعث ورود کالای بی کیفیت به کشور شده و مشاغل را از بین می برد.

وی افزود: زیرساخت ها برای مبارزه با قاچاق کالا باید فراهم شود، چند دستگاه ایکس ری هزینه‌ای ندارد همچنین باید قانون اجرا شود چنانچه ورود قوه قضائیه به موضوع قاچاق تا حدود زیادی مشکلات را حل کرده است؛ باید هزینه قاچاق را برای قاچاقچیان بالا ببریم، در حال حاضر دانه درشت ها مشغول قاچاق هزاران تریلی کالا هستند اما کولبران تهدید می شوند که این موضوع تبدیل فرصت ها به تهدیدها است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد