ضعف و ناتوانی سامانه انبار وزارت صمت عامل احتکار کالا است/ یک و نیم سال برای اتصال گمرک معطل کردند
فیروز خیالی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که قرار بود انبارهای کالا به سامانه جامع گمرک متصل شود و وزارت صمت نیز ذیل سامانه جامع تجارت به دنبال تکمیل سامانه انبارها بوده است، با توجه به سیاستهای ارزی چرا در حال حاضر انبارهای پر از کالای احتکار شده در
فیروز خیالی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که قرار بود انبارهای کالا به سامانه جامع گمرک متصل شود و وزارت صمت نیز ذیل سامانه جامع تجارت به دنبال تکمیل سامانه انبارها بوده است، با توجه به سیاستهای ارزی چرا در حال حاضر انبارهای پر از کالای احتکار شده در استانهای متعدد توسط نهادهای نظارتی کشف میشود و سامانهها نقشی در آن ندارند، اظهار داشت: گمرک چیزی به نام سامانه انبارها ندارد، آنچه تحت سامانه انبارها گفته میشود، زیر مجموعه سامانه جامع تجارت است که اساسا ثبتنام و یک مدل خوداظهاری تلقی میشود.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک با بیان اینکه مسئولان وزارت صمت اعلام میکنند اطلاعات ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار انبار در سامانه ثبت شده اما ما اطلاعی نداریم که این انبارها کجا هستند، تصریح کرد: به گمرک گفته بودند اطلاعات انبارها را از ما دریافت کنید؛ البته چیزی غیر از این نبوده است که از طریق کد پستی دسترسی پیدا میکردیم و آنها اعتبارسنجی میکردند؛ در واقع این اتفاق نیفتاده است و یک سال و نیم دنبال این بودیم که وب سرویسی در تاریخ ۷ مرداد با نام کاربری و رمز عبور از مسئولان وزارت صمت دریافت کنیم که روی بستر GST ارائه میشد.
وی با ابراز تاسف خاطرنشان کرد: با سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات تماس گرفتیم گفتند اساسا وزارت صمت چنین درخواستی از ما نداشته که آن را در اختیار گمرک قرار دهند. معلوم نیست یک و نیم سال معطل کردند و دنبال چه بودند؛ اکنون هم اطلاعات خاصی ندارند.
به گفته این مسئول گمرک، در سامانه جامعه گمرک اعلام میکنیم که متقاضی کدپستی به ما داده و آیا قبلا در سامانه انبار وزارت صمت ثبت شده؛ آیا معتبر است یا خیر؟ اما از اینکه ۶۰۰ هزار انبار یاد شده اعتبارسنجی و راستیآزمایی شده خبر نداریم.
خیالی با اشاره به اینکه قبلا هم گفتهام اگر از سازمان ثبتاحوال کدملی میگیریم، به معنای آن نیست که به جای سازمان افراد را ثبتنام کنیم، بلکه اطلاعات آنها رجیستر شده و کد یکتا میدهیم و وقتی کد پستی میگیریم به معنای اعتبارسنجی و ارزیابی نیست.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک گفت: هدف این است که کالا به کجا رفته و آدرس آن چیست، بحث ما صرفا زنجیره تامین نیست، طبق قانون گمرک حسابرسی پس از ترخیص داریم و کالایی که ترخیص شده را رصد میکنیم، زیرا ممکن است، به هنگام تشریفات گمرکی با حداقل ضوابط کالا ترخیص شده باشد اما مجددا مورد بازبینی قرار گیرد.
خیالی تاکید کرد: در طرح رجیستری انبارها نیروی انتظامی نیز تمایل نشان داد که اطلاعات حامل کالا را داشته باشد و مسیر آن را نظارت و ارزیابی کند.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک با تاکید بر اینکه علیرغم اظهارات آقای صادقزاده مسئول سامانه جامع تجارت وزارت صمت که گفته است، میدانیم در کدام انبارها چه کالایی وجود دارد، اظهار داشت: با این وجود باز هم از سیستم خدمات پس از ترخیص گمرک استفاده کردند و ما چیزی به نام سامانه انبار نداریم.
وی یادآور شد: اصرار دارند که اتصال سیستم انبار به سامانه گمرک انجام شود، متوجه نشدم علت آن چیست، یکی از دلایلش این است که الزام برای انبارها از طریق گمرک ایجاد شود چون توانایی این کار را ندارند تا صاحبان انبارها را ملزم کنند که اطلاعات خود را ارائه دهند.
خیالی افزود: علیرغم اینکه اطلاعات ۶۰۰ هزار انبار را دارند میگویند اطلاعات ۳۰ هزار انباری را که نیز گمرک دارد باید در اختیار ما قرار بگیرد. شخصا برایم جالب است که چطور میتواند اطلاعات ۳۰ هزار انبار گمرک کاملتر از ۶۰۰ هزار انبار آنها باشد؛ البته این را هم نمیدانیم.
وی در پاسخ به این سوال که در شرایط کنونی سامانه گمرک و وزارت صمت کمکی به کشف احتکار انبار کالاها نکرده است عنوان کرد: کالاهایی را که اخیرا در استان سیستان و بلوچستان کشف کردند براساس اطلاعات سامانه گمرک بود چون تنها جایی است که میتواند بگوید چه کالایی در کدام انبار و متعلق به چه کسی است.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک در پاسخ به این پرسش که میگویند گمرک با سامانه جامع تجارت تبادل خوبی ندارد گفت: این عادت همه دستگاههایی است که ضعف و ناتوانی خود را به این شکل عنوان کنند؛ کل اطلاعات اینکه چقدر ارز گرفته شده و چه کالاهایی توسط چه کسانی با چه میزان ارز وارد شده در اختیار وزیر اقتصاد است.
وی با طرح این سوال که ما چه اطلاعاتی داریم که مسئولان وزارت صمت ندارند، افزود: هر ماه اطلاعات را تبادل میکنیم، اگر ارتباط با سامانه جامع تجارت نداشتیم به نظر شما چگونه امکان قفل شدن سیستم روی ثبت سفارش وجود داشت و مطلع شدیم خودروهایی ثبت سفارش میشوند که قرار بوده نشوند. اطلاعات انبارهایی را که داریم صرفا در حد نیاز خودمان است بهتر است مسئولان، بازرگانی داخلی را تقویت کنند و اطلاعات آن را بدست آورند.
انتهای پیام/ب
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰