الگو گیری خارجی ها از فرهنگ ایرانی در دوخت لباس
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از قم فردا، فهیمه پرواس طراح لباس های ایرانی اسلامی در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: یک گروه ۷نفره هستیم که برای طراحی و دوخت لباس ایرانی فعالیت می کنیم خانم ها ذکری
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از قم فردا، فهیمه پرواس طراح لباس های ایرانی اسلامی در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: یک گروه ۷نفره هستیم که برای طراحی و دوخت لباس ایرانی فعالیت می کنیم خانم ها ذکری لک، نفیسه سلطان پور، لیلا ابوالفتحی طراحان لباس های ایرانی و اسلامی، نفیسه باقری نقش و نگار این لباس ها و زینب عابدینی دوخت لباس های ایرانی و اسلامی را برعهده دارند.
وی بیان داشت: ایده ای که در اولین نمایشگاه مد و لباس ایرانی و اسلامی به نمایش گذاشته شده نقوش دوران صفوی برگرفته شده است، برای این کار یک گروه تشکیل دادیم تا لباس هایی با فرهنگ ایرانی تولید کنیم حتی پارچه های استتفاده شده در دوخت لباس ها کاملا ایرانی است.
پرواس در پاسخ به این سوال که چرا دوره صفویه و نقوش این دوره را برای طراحی انتخاب کرده اید گفت:بازار پر شده بود از نقوش غربی و کمبود طرح های داخلی وجود داشت نقوش گذشته ر با ایده های امروزی ترکیب کردیم تا یک کالای امروزی به مردم ارائه دهیم تا به دنبال کالاهای خارجی نروند.
ظرفیت بالای فرهنگ ایران برای دوخت لباس
طراح لباس های ایرانی اسلامی خاطرنشان کرد: در تاریخ ایران و دوره های مختلف طرح های زیادی وجود دارد و فرهنگ ما این ظرفیت را دارد که طرح های زیادی برای لباس های با فرهنگ داخلی ارائه دهد.
وی تاکید کرد: هنوز مردم قم در خصوص این نوع طرح ها اطلاعات کافی ندارند و نیاز است ارگان های مختلف در این زمینه طراحان لباس های ایرانی و اسلامی را حمایت کنند و این نوع کالاها را تبلیغ کنند، نیازمند فرهنگ سازی هستیم تا لباس هایی که با فرهنگ داخلی طراحی و تولید می شود را به مردم معرفی کنیم.
پرواس تصریح کرد: الگو برداری از طرح های غربی فراگیر شده است ما نمی خواهیم کپی بردار الگوی های غربی باشیم ما می خواهیم یک ایده خودی و یک طرح امروزی با توجه به تاریخ خودمان طراحی و تولید کنیم.
طراح لباس های ایرانی اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا ایده ها و طرح هایی که از دوران صفویه به کار برده اید پوشش یک لباس اسلامی را دارد؟ گفت: بله دقیقا پوشش این لباس ها کاملا ایرانی و اسلامی است.
وی گفت: فعالیت ما کاملا شخصی است و هزینه طراحی و تولید هم به صورت شخصی است اما اگر حمایت صورت گیرد بتوانیم به تولید انبوه برسانیم اتفاق خوبی رخ می دهد، به دنبال این هستیم که نمایشگاه های در آینده با ایده های خاص و بهتری راه اندازی کنیم فعلا سفارش هایی که می گیریم به صورت تکی است.
پرواس بیان داشت: فعلا نمی توان این ها را به تولید انبوه رساند اما با برگزاری نمایشگاه های بیشتر و درخواست های مردم در خصوص این نوع لباس ها می توان به فکر تولید انبوه هم بود.
طراح لباس های ایرانی اسلامی افزود: در دوخت این لباس ها از بهترین پارچه ها استفاده میکنیم و تزئیات و نقش و نگار های هم کار دست است و در کنار آن کیفیت و ماندگاری بیشتری هم دارد و نسبت به آنچه در بازار و وارداتی است کمی قیمت بالاتر دارد اما کیفیت و طراحی بالای این لباس ها این قیمت بالا را جبران می کند.
وی اظهار داشت: ارزش این نوع طرح ها و نوع پارچه ها را خارجی ها بیشتر می دانند، خیلی از کشورها خارجی از طرح ها و نقش های تاریخ گذشته ایران ایده می گیرند آنها از نقوش معماری تاریخ ایران ایده گرفته و لباس تولید می کنند اما در ایران این منبع فرنگی و هنری مظلوم واقع شده است.
پرواس در پاسخ به این سوال که خود شما به عنوان یک تولیده کننده چه مقدار از کالای ایرانی استفاده می کنید: ۵۰ درصد کلای ایرانی استفاده می کنیم اما از این به بعد استفاده بیشتری از کالای ایرانی خواهم کرد چون الان قدر این کالا را بیشتر می دانم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰