افزایش تمایل تجار عراقی به خرید کالای ایرانی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا پایین بودن قیمت، کیفیت مناسب برخی از کالاها، دسترسی آسان و اشتراکات فرهنگی را می توان از عوامل رونق صادرات کالاهای ایرانی به کشور عراق در زمان حاضر دانست. اما سهم ناچیز واردات ایران از عراق، پایداری مبادلات ۲
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا پایین بودن قیمت، کیفیت مناسب برخی از کالاها، دسترسی آسان و اشتراکات فرهنگی را می توان از عوامل رونق صادرات کالاهای ایرانی به کشور عراق در زمان حاضر دانست.
اما سهم ناچیز واردات ایران از عراق، پایداری مبادلات ۲ کشور همسایه را بر هم زده و به گفته برخی از مسوولان زمینه افزایش واردات اقلام ضروری باید از طریق استان های مرزی آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام و کردستان و خوزستان نیز فراهم شود تا مراودات منطقی تر ۲ کشور شکل بگیرد.
عراق جزو پنج مقصد اول صادراتی ایران در بین کشورهای منطقه به شمار می رود و بیشتر محصولاتی که از گمرکات غربی به این کشور صادر می شود، جزو نیازهای قطعی عراق محسوب می شود و تحت شرایط سیاسی مختلف بر سر جای خود باقی می ماند.
حسن دانایی فر، دبیر ستاد توسعه روابط تجاری ایران و عراق چندی پیش پس از بازدید از گمرک تمرچین از رشد قابل توجه صادرات مرزی آذربایجان غربی به عراق از طریق پیرانشهر و سردشت خبر داد و گفت: در حالی که سال گذشته به ترتیب ۱۸۰ و ۱۳ میلیون دلار کالا از پیرانشهر و سردشت به عراق صادر شده بود، این رقم در مدت مشابه امسال به ۳۳۷ و ۴۴ میلیون دلار رسید.
متوسط صادرات روزانه ایران به این کشور همسایه در سال گذشته ۲۰ میلیون دلار بود اما این رقم طی سال جاری به متوسط روزانه ۳۰ میلیون دلار بدون احتساب گاز صادراتی رسید که بخش قابل توجهی از آن از طریق تمرچین صادر می شود.
مرحمت سلیمان نژاد، مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر نیز از افزایش ۳/۸۵ برابری صادرات از طریق این گمرک به مقصد عراق در سه ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: به دلیل استقبال تجار و بازرگانان عراقی، صادرات از طریق مرز تمرچین پیرانشهر به این کشور افزایش چشمگیر داشته و روند افزایشی همچنان ادامه دارد.
مصطفی احمدی از فعالان اقتصادی حاضر در گمرک تمرچین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تمایل تجار عراقی برای واردات کالاهای ایرانی در حال افزایش بوده و اکنون افزایش حجم مبادلات تجاری در ۲ سوی مرز مشهود است.
هیوا احمدی از دیگر فعالان اقتصادی در مرز تمرچین نیز کیفیت و قیمت رقابتی محصولات ایرانی را از دلایل افزایش تمایل تجار عراقی به واردات کالاهای ایرانی دانست و گفت: انتقال پول در تمرچین از طریق صرافی های ۲ کشور انجام می شود و شبکه های صادراتی تجار ایرانی و وارداتی فعالان اقتصادی عراق روز به روز در حال گسترش است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز چندی پیش در جمع تجار آذربایجان غربی گفت: ایران با فاصله بسیار کم از چین و ترکیه، سومین صادرکننده به عراق به شمار می رود و این امر با تلاش تجار و بازرگانان و در سایه تعامل روزافزون تثبیت شده است.
سیدحمید حسینی افزود: سال گذشته میلادی میزان واردات کشور عراق ۳۶ میلیارد دلار بود و چین با ۸.۳ میلیارد دلار، ترکیه با ۸.۲ میلیارد دلار و ایران با هشت میلیارد دلار سه کشور عمده صادرکننده به این کشور بودند.
وی اضافه کرد: روند صادرات کالا از ایران به عراق در ۱۳ سال گذشته همواره صعودی بوده و از ۷۵۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۴ به حدود هشت میلیارد دلار در سال گذشته رسیده که رشدی قابل توجه بوده است.
وی بیان کرد: یکی از عمده عوامل تصور عمومی در خصوص بالا بودن میزان صادرات ترکیه در مقایسه با ایران به عراق، ویترینی بودن کالاهای صادراتی این کشور است در حالی که ایران بیشتر کالاهای زیرساختی را به عراق صادر می کند.
عین الله شریف پور، نایب رییس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز به افزایش صادرات کالاهای ایرانی از مرزهای غربی کشور اشاره کرد و گفت: شرایط اقتصادی و تحریم های یکجانبه آمریکا موجب شده است تا صادرات بیش از گذشته در دستور کار قرار بگیرد و رونق یابد.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا قطعات صنعتی، پنیر، بستنی، کاشی، ورق پلاستیکی و کولر آبی از جمله مهمترین کالاهای صادراتی از ایران به عراق محسوب می شود.
آذربایجان غربی در امتداد مرزهای ایران با عراق واقع شده است و حدود ۲۵۰ کیلومتر از مرزهای مشترک ۲ کشور در این استان قرار دارد؛ اشنویه، پیرانشهر و سردشت سه شهرستان مرزی آذربایجان غربی با شمال عراق به شمار می رود.
۷۱۲۵/۳۰۷۲
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰