دردسرهای «بگیر و ببندها» برای بازاریان /تقلیل مبارزه با قاچاق به سطح اصناف
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد ، مبادله کالاها به ویژه کالاهای خارجی در بستری غیرقانونی که عنوان قاچاق به آن اطلاق میشود میتواند بزرگترین ضربات را بر پیکره تولید ملی هر کشوری وارد کند؛ اما موضوع اصلی این است که
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد ، مبادله کالاها به ویژه کالاهای خارجی در بستری غیرقانونی که عنوان قاچاق به آن اطلاق میشود میتواند بزرگترین ضربات را بر پیکره تولید ملی هر کشوری وارد کند؛ اما موضوع اصلی این است که برخورد با معضل قاچاق به سطح اصناف و کف بازار تقلیل یافته است.
حالا اصناف از این بگیر و ببندها ناراضیاند و معتقدند در مبادی ورودی سختگیری لزم صورت نمیگیرد و این کالاها با ورود به کشور تبعا برای عرضه در اختیار اصنافی قرار میگیرد که آخرین زنجیره این کار هستند و کمترین سهم را در این کار دارند.
بحث مبارزه با کالای قاچاق یک خواست همگانی است که در دستور کار نهادهای نظارتی کشور از جمله سازمان صنعت ومعدن و تعزیرات حکومتی استان نیز می باشد که البته عملکرد این نهادها مورد انتقاد اصناف استان است.
بنا به گلایه های بازاریان کرمانشاه این نظارتها می بایست در سرمنشا های ورودی و نه سطح بازار و پس از عرضه و پخش گسترده صورت گیرد تا در نهایت بازاریان نیز کالاها را از مراکز معتبر و تولیدکنندگان داخلی خریداری کنند.
عدم سخت گیری بر مبادی ورودی قاچاق/ اصناف قاچاقچی نیستند
موسی سلیمی نایب رییس اتاق اصناف کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: بازاریان و اصناف مخالف قاچاق هستند و خواهان استفاده از تولیدات داخلی برای رونق کارخانهجات هستند تا واحدهای صعتی استان فعال و در نتیجه از آمار بیکاری کاسته شود.
وی افزود: با این حال در مراجعی که قاچاق وارد می شود سخت گیری نمی شود، بلکه اجازه می دهند قاچاق وارد شهر و واحدهای صنفی و دراستان کرمانشاه به ۳۵ هزار واحد صنفی برسد سپس برای مبارزه با قاچاق به سراغ واحدهای صنفی می روند و کالا ها را ضبط و برخورد می کنند.
سلیمی گفت: در حالی که اگر از ابتدا و در مبادی ورودی جلو قاچاق را بگیرند و اجازه خرید کالای قاچاق ندهند اصناف نیز کالاها را از تولید کننده داخلی تهیه می کنند و این مشکلات ایجاد نمی شود.
نایب رییس اتاق اصناف کرمانشاه با تاکید بر اینکه در مبادی ورودی سخت گیری نمی شود افزود: مبادی ورودی قاچاق مشخص است و به تعداد ۳۵ هزار واحد صنفی نیست.
سلیمی بیان داشت: اگر اجازه ورود قاچاق در مبادی داده نشود واحدهای صنفی مجبور می شوند اجناس خود را به شکل قانون مند تر تهیه کنند.
برخورد با سه انبار احتکار کننده کالا در کرمانشاه
داریوش جودکی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: امروزه در همه کالاهایی که افزایش قیمت داشتند تولید کننده در داخل قرار داشته البته کارخانه های تولید کالاهایی که داخل کشور است دراستانها متفاوت است که به طور مثال لوازم خانگی در اصفهان، تبریز و تهران است.
وی با بیان اینکه مدیران صنعت و معدن، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی باید پیگیر باشند افزود: ما هم در استان کارخانه جات تولید فولاد و سیمان داریم و ممکن است استانهای همجوار ما این ها را نداشته باشند اما ما وظیفه برخورد با این کارخانه ها را در صورت تخلف داریم.
جودکی با اشاره به اینکه در سطح بازار حاشیه سود وجود دارد و قمیت مصرف کننده و تولید کننده و فروشنده هم مشخص است گفت: اصناف باید به سود قانونی خود اکتفا کنند زیرا ما در صورت بروز تخلف و افزایش قیمت بیشتر از قیمت اعلامی توسط سازمان حمایت از مصرف کننده خارج برخورد می کنیم.
وی از برخورد با سه انبار که اجناس را به قصد احتکار دپو کردند خبر داد و افزود: با کارخانه هایی که افزایش قیمت داشته باشند برخورد می کنیم به کارخانه های تولید کننده استان ها نیز نامه زده ایم که حاشیه سود باید مشخص و نه بیشتر از قیمت باشد زیرا ما موظف به صدور حکم عدم صلاحیت برای کارخانه های مختلف هستیم.
جودکی گفت: از مردم انتظار می رود در این شرایط به بحث احتکار خانگی وارد نشوند و بازار را مدییرت کنند، در این شرایط برای خرید عجله نکنند زیرا کالاها به وفور در بازار دیده می شود همچنین هرجا انباری دیدند که در آن کالایی رد و بدل می شود اطلاع دهند تا جلو این احتکارها گرفته شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰