تاریخ انتشار : پنجشنبه 28 تیر 1397 - 0:23
کد خبر : 36988

این روزها چرخ تولید در بیرجند لنگ می‌زند

این روزها چرخ تولید در بیرجند لنگ می‌زند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، کافی است چرخی در شهرک صنعتی بیرجند بزنی و واحدهایی را مشاهده کنی که یکی پس از دیگری هر کدام مشکلاتی دارند، یکی از نبود سرمایه در گردش و دیگری از عدم خرید محصولات داخل استان توسط

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، کافی است چرخی در شهرک صنعتی بیرجند بزنی و واحدهایی را مشاهده کنی که یکی پس از دیگری هر کدام مشکلاتی دارند، یکی از نبود سرمایه در گردش و دیگری از عدم خرید محصولات داخل استان توسط دستگاه‌های اجرایی گلایه دارد.

در سال حمایت از کالای ایرانی اگر اندکی به مفهوم این شعار به طور ریزتر نگاه کنیم می‌بینیم در بخش استان‌ها حمایت از کالای استانی می‌گنجد و این درحالی است که واحدهای پویا و زنده هم هنوز در شهرک صنعتی بیرجند فعالیت دارند اما تنها محصولات آنها به دیگر استانها صادر می‌شود چون دستگاه‌های مختلف در استان رغبتی برای خرید ندارند.

این درحالی است که بنا به گفته تولیدکنندگان محصولات آنها از کیفیت بالایی برخوردار است اما متاسفانه برخی نهادها حاضرند هزینه بیشتری بپردازند اما کالای تولید شده داخل استان را خریداری نکنند و این دردی بزرگ بر دل تولیدکنندگان است.

این روزها چرخ تولید در بیرجند لنگ می‌زند

با اصرار می‌خواهی برایت از مشکلات بگوید هرچند او معتفد است مطرح کردن مشکلات دردی برایش دوا نمی‌کند اما می‌گوید تنها با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنیم و وضعیت فعلی کشور و سیاست گذاری‌ها و تدبیرهای نادرست است که وضعیت این چنین رقم خورده است.

برخی پروژه‌ها بنا به تدبیر دولت خوابیده است

او که سن و سالی زیادی ندارد و دلی پر از درد دارد معتقد است از اوایل سال همه توان تولید را روی صادرات گذاشته‌ایم و صادرات را به کشورهای پاکستان، افغانستان و ترکمنستان داریم اما عمده فروش محصولات شرکت در پروژه‌های راه  و شهرسازی است که این نوع پروژه‌هابه تدبیر دولت خوابیده است وظرفیت تولید واحد به شدت کاهش یافته است.

سهیلی‌فرد معتقد است واحد تولیدیش در خراسان جنوبی تک است و در سال ۸۸ کارخانه  را راه‌اندازی کرده و در آن زمان در کل کشور ۳ واحد تولیدی بود اما اکنون بیش از ۳۰ واحد داریم و در سال‌های ۹۲ و ۹۳ با ۷۰درصد ظرفیت کار می‌کرده است اما اکنون فقط با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌شود.

سیاست‌ها مسئولان سبب شد پروژه‌های داخلی کاهش یابد

وی بیان کرد: در این سال‌ها محصولات خود را در داخل کشور در استان‌های خراسان رضوی، لرستان، تهران کران و یزد به فروش می‌رسانم اما سیاست‌ها و تدابیر دولت سبب شد پروژه‌های داخلی کاهش یابد و در این جهت ظرفیت تولید کارخانه‌ها کاهش یابد.

فروش ۲۰ درصدی محصولات در داخل استان

به سراغ دیگر واحد تولیدی در شهرک صنعتی بیرجند رفتیم مجتمع تولیدی سنگ کیمیای بیرجند نام دارد که این واحد تولیدی در سال ۸۴ افتتاح شده اما تنها ۲۰ درصد فروش محصولاتش در داخل استان است.

محمدی با بیان اینکه ۲۷ نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند گفت: بیشتر پیمارنکاران به دنبال خرید سنگ به قیمت پایین هستند و برای همین امر فروش خوبی در داخل استان نداریم و 80 درصد تولیدات شرکت به خارج از استان صادر می‌شود.

تنها با یک سوم ظرفیت تولید کار می‌کنیم

مدیر داخلی واحد تولیدی هانی فوم نیز معتقد است تقریبا با یک سوم ظرفیت تولید کار می‌کند و در این مجموعه اشتغال فصلی بین ۲۰ تا۳۰ نفر بوده اما در ایام خاص مثل محرم و صفر که تقاضا زیاد است نیروی کار بیشتری لازم دارد.

مطلبی‌پور با بیان اینکه ظرفیت تولید روزانه ۸۰۰ تن را داریم اما با توجه به شرایط موجود با یک سوم ظرفیت کار می‌کنیم افزود: بزرگرتین مشکل این واحد تولیدی، نداشتن سرمایه در گردش است.

وی اظهار داشت: فروش محصولات ما در استان‌های دیگر مانند سیستان و بلوچستان زیاد است و استان‌های مختلفی از جمله کرمان، رضوی، یزد، اردبیل، بندر انزلی و ارومیه تقاضا برای خرید محصولات ما دارند.

برخی دستگاه‌های اجرایی از محصولات تولیدی استان خریداری ندارند

مدیر یکی از واحدهایی تولیدی که چند ماهی است واحد تولیدش تعطیل شده است اظهار داشت:برخی مواد اولیه کارخانه از کشورهای دیگر است و با وجود این اوضاع ارز و تحریم‌ها هزینه‌ها افزایش یافته است.

فورگی‌نژاد با بیان اینکه از زمان تاسیس به ادارت و شرکتها اطلاع رسانی کردیم اما دفتر فروش در شهر نداریم و معتقدیم اصطلاح "آب درب خانه گندیده است" تکرار می‌شود چون دستگاه‌های اجرایی استان حاضرند از استان‌های دیگر خرید کنند اما از تولیدات داخل استان استفاده نکنند.

عدم خرید از محصولات استانی ضربه بزرگی به کالاهای داخلی و واحدهای تولیدی است

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در شرکت شهرک‌های صنعتی خریدهای خود را از محصولات داخل استان داریم تا به عنوان یک جزء از محصولات داخل استان حمایت کنیم.

جرجانی با بیان اینکه اگر مردم از محصولات تولیدی استان خریداری کنند کمک زیادی به این واحدها می‌شود افزود: مشکل اصلی این است مردم و برخی از دستگاه‌ها از محصولات داخل استان خریداری نمی‌کنیم و این امر به اشتغال ضربه می‌زند.

وی با بیان اینکه معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی برای خرید از محصولات داخلی توسط دستگاه‌ها پیگیر است اظهار داشت: در جلسه شورای فنی به ادارات اعلام شده از محصولات تولیدی داخل استان خریداری کنند.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی افزود: باید واحدهای تولیدی در استان حمایت شوند تا فرصت اشتغال بیشتری فراهم شود.

وعده‌های مسئولان برای رونق صنعت محقق شود

رهبر معظم انقلاب چند سال از در زمینه حمایت از محصولات داخل دغدغه دارند و چه خوب است اگر مسئولان اندکی بیشتر و آن چنان که در حرف وعده حمایت از کالای ایرانی و محصولات استان را می‌زنند در عمل هم جامعه بپوشانند تا هم چرخ تولید در استان بچرخد و هم زمینه اشتغال در استان خشکسالی زده و کم آب خراسان جنوبی فراهم شود.

تا وقتی ما از یکدیگر حمایت نکنیم کسی دلسوز توسعه و پیشرفت استان‌مان نخواهد بود و اینک همه منتظر اقدام جهادی دستگاه‌های اجرایی در زمینه خرید از محصولات استانی هستیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد