تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 تیر 1397 - 8:31
کد خبر : 36948

می توانیم به ترکیه روسری صادر کنیم/ لزوم کمک به تولیدکننده داخلی با ارزان کردن تبلیغات

می توانیم به ترکیه روسری صادر کنیم/ لزوم کمک به تولیدکننده داخلی با ارزان کردن تبلیغات

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، جمعی از تولیدکنندگان نخ و پارچه روسری و شال و تولیدکنندگان محصول نهایی پوشش سر در نشست هم اندیشی حوزه طراحی و تولید روسری و پوشش سر با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات معاونت امور

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، جمعی از تولیدکنندگان نخ و پارچه روسری و شال و تولیدکنندگان محصول نهایی پوشش سر در نشست هم اندیشی حوزه طراحی و تولید روسری و پوشش سر با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، نقطه نظرات خود را پیرامون مسائل مختلف حوزه تولید شال و روسری بیان کردند.

*سوختن ۵۰۰۰ مترمربع پارچه در دستگاه به دلیل قطعی های برق

حسین محمودی تولیدکننده شال و روسری با بیان اینکه ۵۰۰ نفر در تولیدی من کار می کنند، اظهار کرد: ۳۴۰۰ نفر زن دست دوزی روسری ها را انجام می دهند و استقبال خوبی از این روسری ها انجام می شود.
وی افزود: تولیدکنندگان داخلی میزان خوبی از نیاز بازار داخلی را تامین می کنند و در صورت حمایت می توانند این میزان را به ۱۰۰ درصد برسانند.
محمودی اضافه کرد: خرید ماشین آلات با قیمت ارز پیوند خورده و این مسئله برای ما گاهی اوقات برای ترخیص کالا مشکل آفرین است.
این تولیدکننده پارچه شال و روسری ادامه داد: چندی پیش در فرآیند تقلیل پارچه که برای آماده به چاپ شدن انجام می شود، ۵۰۰۰ متر پارچه ما به خاطر قطعی برق در دستگاه ماند و از بین رفت و به اندازه یک توپ بسکتبال شد.
وی گفت: ۳۴ درصد کارکنان تولیدی سرپرست خانوار هستند؛ به طور کلی صنعت ریسندگی کارآفرینی بالایی دارد و در صورت حمایت یا عدم مانع تراشی می تواند در کشور بسیار موفق باشد.

*لزوم کمک به تولیدکننده داخلی با ارزان کردن تبلیغات

رفیعی تولیدکننده نخ ویسکوز که برای تولید روسری و شال کاربرد دارد، در این نشست اظهار کرد: شرایط تولید نخ با هر مقدار ظرافت مورد نیاز تولیدکننده داخلی را داریم اما تعداد محدودی کارخانه در کشور توانایی این کار را دارند.

در ادامه نشست مظاهری تولید کننده شال و روسری با بیان اینکه ۲۰ سال است تولیدکننده این محصول است، گفت: حساسترین قسمت نساجی مربوط به تولید شال و روسری است و چندی است استقبال از کالای داخلی بسیار افزایش یافته است اما کیفیت پارچه داخلی باید افزایش پیدا کند.
وی افزود: به شدت به استقلال تولید داخل اعتقاد دارم و به همین خاطر دوست دارم کیفیت کالای داخلی ارتقا پیدا کند، برای این کار هم باید دولت به تولیدکننده کمک کند.
این تولیدکننده شال و روسری ادامه داد: گسترش تبلیغات ارزان قیمت کالای ایرانی در صدا و سیما می تواند به تولیدکننده کمک شایانی کند، اگر این کمک به استفاده ارزانتر از بیلبوردهای شهری هم افزایش یابد، بسیار مفید خواهد بود.
وی تصریح کرد: وزارت صنعت به اهدای لوح به ما اکتفا کرده و هیچ حمایت دیگری از ما نکرده است؛ تولیدکننده اصلا اهمیتی برای دولت ندارد.

*مسئولان مانع تراشی نکنند کمک نمی خواهیم

سید محمود لاجوردی تولیدکننده شال و روسری در ادامه این نشست بیان داشت: تولید روسری به دلیل اینکه باید به شکل مربع تولید شود کار را سختتر می کند و تولید کننده این بخش، باید به دلیل سرعت تغییر طرح ها، به روز باشد.
وی افزود: چرا بعد از ۴۰ سال با اینکه بزرگترین مصرف کننده روسری هستیم هنوز واردات داریم و نتوانسته ایم در این بخش خودکفا شویم؟ چون حمایت مناسبی از تولیدکنندگان نشده است.
لاجوردی ادامه داد: گاهی تغییر قانون گمرک تمام برنامه ریزی و سرمایه گذاری ما را در چند دقیقه بهم می ریزد؛ ما خطاب به مسئولان می گوییم برای ما مانع تراشی نکنند احتیاجی به کمک نداریم.
این تولیدکننده شال و روسری خاطر نشان کرد: کار تولید روسری زنجیره وار است؛ بخشی کاملا هنری و بخشی کاملا صنعتی است. یکی از مشکلاتی که ما در ایران داریم این است که در حوزه طراحی روسری ضعف جدی داریم و بخشی از کارها کپی کاری از طراحان خارج از کشور است.
لاجوردی با بیان اینکه ارتباط بخش دانشگاه و صنعت در طراحی شال و روسری ضعیف است، گفت: دانشجویان طراحی معتقدند آموزش نرم افزار خیلی مناسب نیست و برخی آموزشها بسیار قدیمی است و بخش عمده ای از طراحان با ادبیات بازار آشنا نیستند.
وی تصریح کرد: به جرات می گویم اگر سنگ اندازی در برابر تولیدکنندگان انجام نشود می توانیم در بخش شال و روسری واردات را به کمترین میزان برسانیم.
این تولیدکننده شال و روسری ادامه داد: اگر در ورود کالای قاچاق به کشور بسته شود، تولیدات روسری و شال ایرانی می تواند با تضمین کیفیت، رضایت مشتریان داخلی را تامین کند.

*پارچه سفید مناسب برای چادر رنگی در کشور تولید شود

بهرامی مدیر شرکت طراحی چاپ روی شال و روسری در ادامه این نشست گفت: تولید برخی کارهای بی کیفیت به تولید ملی ضربه می زند و ذهنیت خریدار را نسبت به کالای داخلی منفی می کند.
وی افزود: تاکید ما بر طرح های داخلی است و در مجموعه ما کپی کاری وجود ندارد اما متاسفانه رنگ و قیمت مدام در حال بالا رفتن است و ثبات قیمت ما را بهم می ریزد.
بهرامی بیان داشت: افراد غیر متخصصی در تولید و چاپ در حال فعالیت هستند که به تولید ملی در حوزه روسری و شال ضربه می زنند. پارچه سفید عرض مناسب هم در داخل کشور وجود ندارد و این یکی از معضلات ماست.
حسین زاده طراح و شاغل در یک شرکت تولیدی روسری با بیان اینکه با حذف واسطه و قیمت مناسب کالا را به مشتری خود عرضه می کنیم، گفت: رضایت ۹۰ درصدی از مجموعه روسری ما وجود دارد و بازخورد بسیار خوبی از مشتریان در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه دریافت کرده ایم.
وی افزود: ما با افتخار ایرانی بودن کالا را اعلام می کنیم؛ گاهی برخی از تولیدکنندگان محصولی که تمام مراحل تولید آن در کشور صورت گرفته است را با برند خارجی عرضه می کنند اما باید با افتخار به تولید داخل بودن کار تاکید کنند.

*به جایی رسیده ایم که می توانیم به ترکیه روسری صادر کنیم

اخوان یکی از تولیدکنندگان حوزه شال و روسری در این نشست گفت: باید در کارخانه های ریسندگی خود تحولاتی ایجاد کنیم زیرا پارچه مورد نیاز در بخش شال و روسری با پارچه سایر پوشاک متفاوت است.
وی افزود: گاهی یک شاگرد روسری فروشی طرح های بهتر و مناسبتری برای روسری ارائه می کنند.

محمدی تولیدکننده شال و روسری در ادامه نشست بیان داشت: من چند سال پیش یک واردکننده بودم اما اکنون یک تولیدکننده هستم که نسبتا کار سختی است.
وی افزود: باید در حوزه فرهنگ سازی خرید کالای ایرانی کار کنیم و با ارائه محصولات باکیفیت به استقلال بخش داخل در تولید شال و روسری کمک کنیم.
این تولیدکننده شال و روسری ادامه داد: قبلا ۸۰ درصد کارهای حوزه شال و روسری خارجی بود اما اکنون به نظر می رسد شرایط برعکس است و باید این چرخه را ادامه داد و با برندسازی خوب در این عرصه، راه استقلال این بخش را ادامه داد. 
وی تصریح کرد: ما در کیفیت و طراحی تولید روسری داخلی به جایی رسیده ایم که می توانیم به ترکیه هم روسری صادر کنیم.

غزاله بهمنی طراح و تولیدکننده شال و روسری در ادامه این نشست بیان داشت: اگر در طراحی روسری دقت لازم انجام شود می توان آن را به مرحله صادرات رساند، تولیدکنندگان باید طراحان را به بازار بفرستند تا با ادبیات بازار آشنا شوند.
وی با بیان اینکه یکی از طراحی های ما توسط یک شرکت چینی کپی شد، گفت: می توان جشنواره های تولیدات شال و روسری را در کشور برگزار کرد تا به این روش تولیدکنندگان و طراحان انگیزه بیشتری بگیرند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد