لرستان| کلاف سردرگم تسهیلات در دست تولیدکنندگان بروجردی؛ وقتی چرخ زندگی کارگران به سختی میچرخد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از بروجرد،استفاده از ظرفیتهای موجود هر شهر و استانی در جهت رونق کسب و کار و تولید گامی در جهت تحقق شعار سال و ایجاد اشتغال است و در این میان راهاندازی کارگاههای تولیدی کوچک نیز که چرخه
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از بروجرد،استفاده از ظرفیتهای موجود هر شهر و استانی در جهت رونق کسب و کار و تولید گامی در جهت تحقق شعار سال و ایجاد اشتغال است و در این میان راهاندازی کارگاههای تولیدی کوچک نیز که چرخه تولید را استارت میزنند خود اقدام مطلوبی در جهت اشتغال، مهارتآموزی و مهاجرت معکوس است اما حیات این واحدها در گرو حمایت مسئولان، همکاری و همدلی عوامل چرخه تولید مواد اولیه، نیروی انسانی، فروشندگان و در نهایت مصرفکنندگان است که با خرید محصول این کارگاهها از تولید داخلی حمایت میکنند.
در شهرستان بروجرد کارگرانی هستند که بدون حمایت و پشتوانه روزی چندساعت از عمرشان را در کارگاههای تولیدی کوچک کار میکند تا نان حلال بر سرسفرهشان بگذارند و هستند کارفرمایانی که در نبود حمایت چرخ تولیدشان را به سختی میچرخانند تا هر طور شده چرخ زندگی خود و کارگرانشان بچرخد.
گودرزی یکی از تولیدکنندگان شهرستان بروجرد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد با اشاره به اینکه کارگاههای تولیدی مشکلات خاص خود را دارند و باید از طرف مسئولان حمایت شوند اظهارداشت: سال حمایت از تولید کالای ایرانی است ولی ما هنوز عملا هیچ حمایتی ندیدهایم. ما برای کارمان در این کارگاه کوچک و خانوادگی مجوز تولید و پروانه کسب گرفتهایم و حتی درپروانه کسب ما، تولیدی بودن شرکت قید شده است اما دریغ از کوچکترین حمایتی.
وی که از عدم حمایت مسئولان به شدت گله مند است افزود: بعد از مدتها بیکاری و بلاتکلیفی به فکر راهاندازی یک کارگاه تولید و بسته بندی مواد غذایی افتادم، با همکاری خانوادهام و سرمایه شخصی این کار را انجام دادم. در واقع این کارگاه کوچک تولیدی محل امرار معاش خانواده خودم و چند کارگر شده است و به نوعی کارآفرینی هم کردهام اما متاسفانه نتوانستهام در مورد بیمه خودم و کارگرهای کارگاه اقدامی انجام دهم، جالب است که اگر خودمان به صورت آزاد بیمه کنیم مبلغ پرداختی کمتر از وقتی است که از طرف تعاونی بیمه شویم.
چرخ توسعه کشور در دست کارگران
نقدی یکی دیگر از تولیدکنندگان این شهرستان در رابطه با مشکلات تولیدکنندگان بیان کرد: مشکلات عمده اکثر کارگاههای تولیدی، مشکل بیمه و تسهیلات بانکی است که تعاون و ر فاه اجتماعی در اختیار این کارگاهها قرار میدهد.
وی تصریح کرد: درست است که تسهیلات زیادی در اختیار تولیدکنندگان میگذارند اما وقتی نمیتوانیم ضامن پیدا کنیم عملا هیچ کدام از این تسهیلات فایدهای نخواهد داشت. یک ضامن را نمیتوانیم پیدا کنیم چه برسد به ۲ ضامن.
این تولیدکننده بروجردی گفت: وقتی نتوانیم وام بگیریم به طور یقین نمیتوانیم مکانی مناسب و در خور کارگاه تولیدی هم داشته باشیم. در حال حاضر کارگاه ما نیاز به تعمیر دارد چون فاقد استانداردهای لازم است، باصراحت میگویم تا به حال هیچ مسئولی آنچنان که بخواهیم از ما و از تولیدات ما حمایت نکرده است. در بحث بیمه نیز که هنوز به خاطر نرخ بالای آن کلا منصرف شدهایم.
وی خاطرنشان کرد: توسعه هر کشور و مملکتی به دستان توانای کارگر است. متاسفانه ما به عنوان کارگر حق و حقوق خاصی دریافت نمیکنیم به عنوان یک کارفرما هم همینطور، نمیتوانیم حداقل امکانات را برای کارگرانمان فراهم کنیم، چشم امید کارگر به کارفرما است و چشم امید ما به مسئولان.
رشد اقتصادی با همدلی و مشارکت بین کارگر و کارفرما
عبدالعلی گیوهکی رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی بروجرد نیز با اشاره به اینکه یکی از فاکتورهای اقتصاد مقاومتی حمایت از کالای ایرانی وتولیدات داخلی است اظهار داشت: خیلی از کارگاهها صنفی هستند و فقط توسط صاحب کار و صاحب مال اداره میشوند و خانوادگی هستند این کارگاهها زیر مجموعه ما نیستند و ما براساس قانون نمیتوانیم ورود کنیم با این توضیح که فقط بحث بیمه کارگرها و ایمن بودن محل کار آنها به ما بر میگردد. در حال حاضر تعداد کمی از کارگرهای کارگاههای تولیدی خود را بیمه اجباری کردهاند تا براساس ماده ۱۴۸ قانون کار مشمول بیمه سازمان تامین اجتماعی شوند.
وی افزود: براساس قانون اداره کار هر کارگری که در کارگاههای تولیدی مشغول به کار میشود به محض ورودش به کارگاه و به محض امضای قرارداد، چه به صورت موقت و چه بهصورت دائم باید از طرف کارفرما بیمه شود مگر عدم بیمه کارگر توافقی و با رضایت دوطرف یعنی کارگر و کارفرما صورت پذیرد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد عنوان کرد: اگر کارگری بهعلت بیمه نشدنش در کارگاهی به ما مراجعه کند ما ناگزیریم که مراتب را به کارفرما ارجاع داده و تذکر دهیم تا مشکل را به صورت سازشی حل و فصل کند تا قطع ارتباط بین کارگر و کارگاه تولیدی ایجاد نشود و امکان ادامه اشتغال هم داشته باشند البته منظور کارگرانی است که در قراردادشان بند بیمهشدن از جانب کارفرما قید شده باشد.
حمایت از کالای ایرانی هسته اصلی اقتصاد
وی بیان کرد: حمایت از کالای ایرانی هسته اصلی اقتصاد کشور است و باید این هسته تقویت شود. در آموزههای دینی ما به موضوع استقلال مسلمانان و مومنان تاکید شده است. سنت الهی بر این است که کافران برمسلمانان مسلط نشوند.
گیوهکی گفت: برای رسیدن به استانداردهای لازم و برای داشتن بازار فروش بالا و قیمت عادلانه لازم است که کارگر و کارفرما به کیفیت و کمیت تولیدات خود اهمیت بدهند و این امر مهیا نمیشود مگر زمانی که کارگر در محیطی سالم و در آرامش وامنیت کار کند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در رابطه با حوزه بازرسان این اداره نیز تصریح کرد: هدف ما در حوزه بازرسی چوب لای چرخ گذاشتن نیست، بازرسان ما میتوانند در حوزههای کاری و کارگری مشاوره بدهند و بازوی توانمند در تولید باشند. هدف ما در حوزه بازرسی صیانت از حفظ جان کارگر است، تا کنون تعدادی از کارگران در شهرستان بروجرد بر اثر حوادث ناشی از کار مصدوم شده و یا متاسفانه جان خود را از دست دادهاند.
امنیت کارگر؛ حرف اول کارگاههای تولیدی
وی اظهار داشت: بیشترین حوادث مصدومیت کارگری مربوط به کارگران بخش ساختمانی است و نیاز است کارگران نکات ایمنی لازم را برای انجام هرگونه فعالیت چه در کارگاه و چه در کارهای ساختمانی رعایت کنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد با اشاره به کاهش آمار کارگران مصدوم شده ناشی از حوادث کار عنوان کرد: آمار کارگران مصدوم ناشی از حوادث کار در بروجرد نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته، اما نیاز است شرایط ایمنی و استفاده از تجهیزات از سوی کارفرما به کارگران آموزش داده شود تا این آمار باز هم کاهش یابد و به صفر برسد.
وی بیان کرد: کارگران ساختمانی و کارگاهها نیاز است قبل از انجام کار از ایمن بودن وسایل و تجهیزاتی که قرار است استفاده کنند مطمئن شوند و نکات ایمنی را به طور حتم در نظر داشته باشند.
گیوه کی بیان کرد: اگر در کارگاهی جان کارگر به خطر بیفتد از نظر ما قابل قبول نیست. کارفرما قبل از اقدام به هرکاری باید امنیت شغلی و ایمنی کارگر را مدنظر بگیرد. یک کارگاه تولیدی از نظر تجهیزات ومواد اولیه، بهداشت، بیمه، حقوق و مزایا باید استانداردهای لازم را برای کار، اشتغال و تولید داشته باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰