تاریخ انتشار : یکشنبه 19 فروردین 1397 - 19:41
کد خبر : 28483

حجم تجارت خارجی به ۱۰۰ میلیارد دلار رسید/ کسری ۷ میلیاردی تراز تجاری

حجم تجارت خارجی به ۱۰۰ میلیارد دلار رسید/ کسری ۷ میلیاردی تراز تجاری

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس، گمرک جمهوری اسلامی ایران جزئیات حجم تجارت خارجی کشور را منتشر کرد. مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۱۲ماه سال ۹۶ به ۴۶ میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۹۵ به‌میزان ۶ و ۵۶

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس، گمرک جمهوری اسلامی ایران جزئیات حجم تجارت خارجی کشور را منتشر کرد.

مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۱۲ماه سال ۹۶ به ۴۶ میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۹۵ به‌میزان ۶ و ۵۶ صدم درصد افزایش داشته است. طی سال ۹۵، ۴۴ میلیارد و ۴۲ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود.

در سال ۱۳۹۶ صادرات کالاهای صنعتی در یک روند قابل توجهی ۲۲و۲۷صدم درصد افزایش داشته و این در حالی است که صادرات محصولات پتروشیمی ۸ و ۲۹ صدم درصد و میعانات گازی ۳و۲۸ صدم درصد کاهش داشت.

بر اساس آمار، صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای مهم مقصد صادراتی در سال ۹۶ از جمله چین، کره جنوبی، ترکیه و عراق یک روند افزایشی داشته است.

در مجموع صادرات کالاهای ایرانی به چین نسبت به سال قبل آن، ۸ و ۳۱ صدم درصد افزایش یافته است. صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی و ترکیه به‌ ترتیب با افزایش ۵۲ و ۲۵صدم درصدی و ۲۲ و ۸۸صدم درصدی همراه شد و شاهد افت ۹ و ۵۹صدم درصدی صادرات کشورمان به امارات متحده عربی بوده‌ایم. همچنین صادرات غیرنفتی به عراق با افزایش ۴ و ۷۹صدم درصد همراه بوده است.

آمار و اطلاعات ۱۲ماهه سال ۹۶ نشان می‌دهد که ۳۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار کالای واسطه‌ای وارد شده و با  60 و ۳۱صدم درصدی بیشترین سهم واردات، مربوط به این گروه کالایی بوده است.

همچنین کالاهای سرمایه‌ای با ارزش ۸ میلیارد و ۶۹۷ میلیون دلاری سهم ۱۶و ۲صدم درصدی داشته‌اند.

براساس این گزارش، در این مدت، ۲۹ میلیون و ۹۱۰ هزار تن کالای واسطه‌ای و ۸۹۵ هزار تن کالای سرمایه‌ای و در مجموع ۳۸ میلیون و ۷۳۶ هزار تن انواع کالا وارد کشور شده است.

بر این اساس در سال گذشته تشریفات گمرکی ۱۷۱ میلیون و ۳۶ هزار تن کالا در گمرکات کشور تماماً به‌ صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به‌روش هوشمند انجام شده که از این مقدار ۳۸ میلیون و ۷۳۶ هزار تن سهم واردات و ۱۳۲ میلیون و ۳۰۰هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیرنفتی بود.

با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در حال حاضر اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و صادراتی در بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور به‌تفکیک جزیی‌ترین اطلاعات ثبت می‌شود.

این گزارش می‌افزاید؛ در ۱۲ماهه سال‌ 96 به‌میزان ۵۴ میلیارد و ۳۰۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن ۲۴ و ۳۱صدم درصد افزایش را نشان می‌دهد. عمده‌ترین دلایل افزایش واردات به کالاهای اساسی، قطعات منفصله خودرو و کالاهای سرمایه‌ای مربوط می‌شود.

عمده‌ترین کالاهای صادراتی

اقلام عمده صادراتی کشورمان در مدت یادشده به‌ترتیب شامل میعانات گازی به‌ارزش ۷ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار، گاز طبیعی مایع‌شده ۲ میلیارد و ۴۹۵ میلیون دلار، پروپان مایع‌شده به‌ارزش یک میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار، روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به‌جز بنزین با یک میلیارد و ۳۲۷ میلیون دلار، متانول به‌ارزش یک میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار است.

سهم سایر کالاها ۲۴ میلیارد و ۷۰۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل آن، ۲۲ و ۲۷صدم درصد افزایش را نشان می‌دهد.

اقلام عمده وارداتی

اقلام عمده وارداتی درمجموع  سال ۹۶ نیز به‌ترتیب شامل قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری با یک میلیارد و ۸۰۱ میلیون دلار، ذرت دامی به‌ارزش یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون دلار، برنج یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار، لوبیای سویا با ۹۴۳ میلیون دلار و وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی به‌جز آمبولانس و هیبریدی به‌ارزش ۸۰۹ میلیون دلار بوده است.

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در ۱۲ماهه سال ۹۶ به‌ترتیب شامل چین به‌ارزش ۹ میلیارد و ۶۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۶ میلیارد و ۷۶۴ میلیون دلار، عراق با ۶ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار، جمهوری کره با ۴ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار، ترکیه با ۳ میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار بوده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یادشده به‌ترتیب شامل کشورهای چین با ۱۳ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۰ میلیارد و ۶۷ میلیون دلار، جمهوری کره با ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار، ترکیه با ۳ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار، آلمان ۳ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار و همچنین سایر کشورها ۲۱ میلیارد و ۲۶ میلیون دلار بوده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد