تاریخ انتشار : دوشنبه 13 فروردین 1397 - 5:46
کد خبر : 27846

جلسات تفسیر حضرت زینب(س) برای بانوان

جلسات تفسیر حضرت زینب(س) برای بانوان

حجت‌الاسلام غلام نبی گلستانی، استاد حوزه و دانشگاه مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص عملکرد حضرت زینب (س)  در عرصه فرهنگی بیان کرد:حضرت زینب(س) کسی است که از دانش وافر و آگاهی بالایی برخوردار بود تا جایی که امام سجاد(ع) می‌فرمودند:«عمه جان شما عالمی هستی که از کلاس درس دیگران

حجت‌الاسلام غلام نبی گلستانی، استاد حوزه و دانشگاه مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص عملکرد حضرت زینب (س)  در عرصه فرهنگی بیان کرد:حضرت زینب(س) کسی است که از دانش وافر و آگاهی بالایی برخوردار بود تا جایی که امام سجاد(ع) می‌فرمودند:«عمه جان شما عالمی هستی که از کلاس درس دیگران چیزی یاد نگرفتی و در مکتب بزرگ زهرا(س) و علی(ع) رشد کردی و آگاهی به دست آوردی».

وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) جز امام زادگانی هستند که مشمول عصمت شده بودند، بیان کرد: به طور کلی عملکرد حضرت زینب(س) را در دو عرصه می‌توان ذکر کرد که یکی عرصه فرهنگی و دیگری سیاسی و اجتماعی است.

حضرت زینب(س) دانشمند بنی هاشم بود

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه از حضرت زینب (س) به عنوان عقیله بنی هاشم یعنی دانشمند بنی هاشم یاد می‌شود، افزود: حضرت زینب (س) از لحاظ علمی در موقعیتی بودند که در مدینه جلسات متعددی برای زنان در حوزه تفسیر قرآن برگزار می‌کردند، چنانکه در تاریخ شاهد هستیم وقتی امام علی(ع) پس از رسیدن به خلافت، مقر خلافت را از مدینه به کوفه منتقل کردند به دلایل متعددی زنان کوفی پیش امام علی (ع) آمدند و در خواست کردند، درس تفسیر زینب (س) در کوفه ادامه پیدا کند.

 گلستانی با اشاره به اینکه حضرت زینب(س) سومین فرزند حضرت زهرا(س) بوده و در سال ششم هجرت به دنیا آمده‌اند، افزود: پیامبر(ص) نام زینب را برای ایشان انتخاب می‌کنند و بیان می‌کنند این نام را حضرت جبرئیل پیشنهاد داده و معناهای مختلفی دارد که یکی از آنها به معنای زینت پدر و دوم به معنای درخت خوش منزلی که هر کسی رد می‌شود احساس شعف و شادمانی می‌کند و سوم به معنای عزیز پدر هم آمده است.

وی افزود: حضرت زینب(س) دراین دوران ۵ دهه عمرخود اقدامات بسیار مهم و اساسی را در عرصه فرهنگی و سیاسی  جامعه خودشان ایفا کردند که عملکرد ایشان در واقع می‌تواند به عنوان یک الگو برای دختران و پسران باشد.

عبادت و معنویت یکی از ویژگی‌های حضرت زینب(س)

استاد حوزه ودانشگاه در خصوص یکی از ویژگی حضرت زینب(س)، گفت: عبادت و معنویتی که حضرت زینب(س) داشتند تا آنجا اوج می‌گرفت که امام حسین(ع) در شب عاشورا به ایشان گفتند:« خواهرم در نماز شب‌هایت من را  از دعای خیر فراموش نکنی» و یا حضرت سجاد(س) می فرمودند:« که عمه‌ام زینب هرگز نافله شبش ترک نشد حتی در شب ۱۱ محرم پس از دیدن آن همه مصیبت‌ و مشکلات، نشسته نماز شب را به جا آورد واز همین رو بود که ایشان معروف به اهل عابده و یا  اهل علی هستند».

گلستانی ادامه داد: حضرت زینب(س) در ایمان از جایگاه بلندی برخوردار بودند و همچنین در مسائل دیگری که به نوعی بیانگر مساله معنویت، عبادت  واطاعت است، ایشان معروف به زاهده و پارسایی خاندان اهل‌بیت(ع) بودند.

ازدواج استثنایی حضرت زینب(س)

وی با بیان اینکه ازدواج  یک مساله جدی در زندگی هر دختر و پسری است، بیان کرد: حضرت زینب(س)  یک ازدواج استثنایی داشتند و با کسی به نام عبدالله ابن جعفر فرزند یک شهید و شوهری پولدار ازدواج کردند اما نه تنها تحت تأثیر ثروت شوهر قرار نگرفتند بلکه شوهر را تحت تأثیر خودش قرار داد و عبدالله تمام اموال خودش را در راه دیگران و در راه خدا داد.

شرط حضرت زینب(س)برای ازدواج

این استاد حوزه ودانشگاه در خصوص شرط حضرت زینب(س) برای ازدواج عبدالله ابن جعفر، گفت: حضرت زینب(س) به ایشان می‌گوید من به این شرط همسرت می‌شوم که زمانی که امام حسین (ع) قیام کردند شما مانع من نشوی و بگذاری من بروم و همسرشان با این شرط موافقت کردند.

نمونه بودن حضرت زینب(س)  در عفاف و حجاب

گلستانی با اشاره به اینکه حضرت زینب(س) از لحاظ فرهنگی در عفاف و حجاب نمونه بودند، ابراز کرد: همسایه حضرت زینب(س) می‌‌گفت:« من تا چند سالگی ایشان را ندیدم و وقتی شب‌ها با امام علی(ع) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بر سر قبر حضرت زهرا(س) و پیغمبر(ص) می‌رفتند با یک فانوس وبا نور کم می‌رفتند که شناخته نشوند و حتی در مجلس یزید یکی از اشکالاتی که  گرفتند، گفتند که شما خانواده‌یتان را در پشت پرده نگه می‌دارید و فرزندان پیغمبر(ص) را در جمع مردان وارد می‌کنید.

جایگاه سیاسی حضرت زینب(س)

وی در خصوص جایگاه سیاسی حضرت زینب(س)،گفت: در بعد سیاسی ایشان جایگاه ویژه‌ای دارند و همان تربیتی که از پدر و مادر فرا گرفته بودند را دنبال کردند و به طور کلی زندگی سیاسی ایشان در چند مقطع قابل ذکر است؛ یکی خروج از مدینه به همراه امام حسین(ع) دوم از ۱۱ محرم که دوران اسارت بود تا ورود به مدینه و سوم از ورود به مدینه و تبلیغاتی که ایشان علیه حکومت یزید انجام دادند و چهارم از تبعید شدن به شام که در نهایت ایشان در شام از دنیا می‌روند.

استاد حوزه ودانشگاه ادامه داد: مهم‌ترین کار، رهبری اسراء و خانواده شهدا از کربلا تا مدینه بودکه ایشان اجازه ندادند، کمترین نقطه ضعفی از ۷۴ زن و بچه‌ای که اسراء را تشکیل می‌دادند در برابر دشمن سر بزند و همه با قوت و قدرت در برابر عملکرد دشمن ایستادند تا وارد مدینه شدند.

 خواندن سوره عصر به جای احوال پرسی

گلستانی بیان اینکه در صدر اسلام وقتی افراد به هم می‌رسیدند طبق توصیه پیامبر(ص) به جای این که بگوییم حالت چطور است سوره عصر را برای هم می‌خواندند، افزود: در  سوره عصر دو ویژگی فردی و اجتماعی مطرح می‌شود که در حوزه فردی ایمان و عمل صالح و شایسته و در حوزه اجتماعی تواضع به حق و صابریت در برابر حق است.

صبر مساله مهم و اساسی در زندگی انسان

وی در باره اینکه صبر یک مساله بسیار مهم و اساسی در زندگی انسان است، افزود: همان طور که در روایت داریم، صبر انواعی دارد که صبر در برابر مصیبت، گناه و انجام اطاعت و… که حضرت زینب(س) این صبر را از پدر یاد گرفتند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ۲۵ سال که حق ایشان قطع شده بود، ایشان می گویند من این ۲۵ سال را در حالی پشت سر گذاشتم که کسی خار در چشم و استخوان در گلو باشد اما به خاطر حیثیت اسلام تحمل کردم.

صبر یک عامل مهم در ساخت و ساز زندگی  

گلستانی با اشاره به اینکه  با صبر است که انسان می‌تواند به انجام تکالیفی که از خدا بر دوش انسان نهاده شده عمل کند، عنوان کرد: اگر صبر در زندگی نباشد، یک جوان نمی‌تواند برای خواندن نماز صبح از خوابش بزند و با خدا ارتباط برقرار کند و در واقع کسانی که فاقد صبر هستند در زندگی توفیقاتی ندارند  و صبر یک عامل مهم در ساخت و ساز زندگی و موفقیت‌ها است.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد