جریمه ۱۰ میلیارد تومانی قاچاقچیان گردو و بادام هندی/ فارس، کرمانشاه و بوشهر در صدر قاچاق گردو
سید عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات در گفتوگو با خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اعلام کرده است که تمام گردوها و بادامهندیهای موجود در بازار قاچاق میباشد، آیا این موضوع درست است؟ گفت: ما پرونده قاچاق گردو
سید عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات در گفتوگو با خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اعلام کرده است که تمام گردوها و بادامهندیهای موجود در بازار قاچاق میباشد، آیا این موضوع درست است؟ گفت: ما پرونده قاچاق گردو و بادام هندی زیاد داریم و این در صورتی است که درصد کمی از این کالاها کشف میشود.
وی گفت: اساساً در بحث گردو و بادام هندی به جهت اینکه متهمان معمولاً ادعا میکنند که این کالاها یک کالای ایرانی است و همکاران ما هم آن کالا را به وزارت جهاد کشاورزی میفرستند و آنها هم یا نمیتوانند تشخیص بدهند یا به هر دلیل دیگری، به هرجهت در نهایت تأیید میکنند که این کالا در ایران هم تولید میشود لذا به راحتی از ایست بازرسیهای نیروی انتظامی گذر میکنند.
اجتهادی بیان داشت: از طرفی هم به دلیل نداشتن مجوز واردات اگر مشخص شود که کالا خارجی است پس طبیعتاً قانونی وارد کشور نمیشود، وقتی قانونی وارد نشود به صورت قاچاق وارد میشود، از جهت وفور پروندههای مربوط به قاچاق گردو و بادام هندی و … درصدی از وجود گردو و بادامهندی قاچاق در بازار را تائید میکنم اما خود آقایان با توجه به اینکه در این زمینه تخصص دارند بیشتر در جریان این موضوع هستند.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه شما میفرمائید که بعضاً قاچاقچیان میگویند که این کالاها ایرانی است و از مرز رد میشوند، چرا این گردوها و بادامهندیها در اکثر مغازههای عمده فروشی و خرده فروشی در سطح شهر به فروش میرود و هیچ برخوردی هم صورت نمیگیرد؟ گفت: علت اینکه تا اینجا میرسد این است که در ایست بازرسیهای نیروی انتظامی به راحتی میگویند که مثلاً این گردو را من از شیراز آوردهام.
وی گفت: اگر محمولهای از بوشهر بارگیری شود همکاران قضایی ما امکان ندارد این محموله را قبول کند چون بوشهر شهر گرمسیری است اما قاچاقچی میگوید این کالا را مثلاً از یاسوج، شیراز، یا از شهرهای غربی که وارد میشود میگویند از تویسرکان آوردم و از جنوب که میآیند میگویند از شیراز آوردهام. درصد کشف این کالاها یک مقدار کم است به جهت اینکه با نوع ایرانی بسیار مشابهت دارد.
اجتهادی در پاسخ به این سوال که اساساً کسی اجازه واردات گردو و بادام هندی به کشور را دارد؟ اظهارداشت: اصلاً مجوزی برای ورود این کالاها وجود ندارد، کسی به صورت رسمی نمیتواند گردو و بادام هندی را وارد کند و این اقلام ممنوعالورود هستند. فکر میکنم فقط بادام زمینی در یک بازه زمانی وارد میشد و مجوز واردات داشت آن هم به دلیل این بود که چون امکان تولید در داخل کشور ندارد ولی الان را نمیدانم و باید از گمرک سوال کنید.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در پایان گفت: گردو و بادام هندی اصلاً مجوز ورود ندارد و کسی نمیتواند به صورت قانونی به کشور وارد کند و چون نمیتوانند به صورت قانونی گردو و بادام هندی را وارد کنند بنابراین هر اندازه گردو و بادامهندی خارجی که در سطح بازار وجود دارد قاچاق است.
وی همچنین آماری از پروندههای رسیدگی شده در بحث آجیل شب عید و به خصوص گردو و بادام هندیهای قاچاق از تاریخ ۹۷.۰۱.۰۱ تا تاریخ ۹۷.۱۲.۲۰ نیز گفت: در بحث قاچاق گردو کل پروندههای تشکیل شده در کشور ۵۲۱ فقره است.
اجتهادی اظهارداشت: کل پرونده های رسیدگی و حکم صادر شده در مورد قاچاق گردو تعداد ۴۸۷ پرونده از ۵۲۱ پرونده است که ۳۴ پرونده در حال رسیدگی میباشد.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه میزان جریمه پروندههای رسیدگی شده چه مقدار است؟ گفت: میزان جریمه پروندههای رسیدگی شده در موضوع قاچاق گردو ۷۸.۸۴۱.۶۵۳.۸۹۶ ریال است که این میزان مبلغ جریمه از پروندههای رسیدگی شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگر فارس مبنی بر اینکه از لحاظ استانی کدام استانها بیشترین درصد قاچاق را در کشور دارا هستند، گفت: از لحاظ استانی بیشترین پرونده تشکیل شده در مورد گردوی قاچاق برای استان فارس با ۱۴۶ فقره، استان کرمانشاه با ۸۱ فقره و بوشهر با ۶۳ فقره به ترتیب استانهای اول تا سوم قاچاق گردو در کشور هستند.
اجتهادی در رابطه با پروندههای تشکیل شده در خصوص قاچاق بادام هندی در کشور نیز اظهارداشت: کل پرونده تشکیل شده در کشور ۵۷ فقره است که ۵۶ فقره پرونده رسیدگی شده و یک فقره پرونده در حال رسیدگی است.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی همچنین در رابطه با میزان جریمه ها و جزای نقدی در مورد قاچاق بادام هندی را مبلغ ۳۰.۴۴۶.۴۹۱.۳۵۴ ریال عنوان کرد.
وی همچنین در پایان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه از لحاظ استانی کدام استانها بیشترین درصد قاچاق بادام هندی را در کشور دارا هستند، گفت: استان کردستان ۹ فقره پرونده، استان اصفهان ۷ فقره پرونده و استان تهران ۶ پرونده در این زمینه رتبههای اول تا سوم کشوری هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰