امکان جعل برچسب اصالت کالا وجود ندارد/نظارت دو مرحلهای تجهیزات پزشکی برای مقابله با قاچاق
حسین عظیم زاده در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان در خصوص سطوح نظارت بر قاچاق تجهیزات پزشکی گفت: اداره کل تجهیزات پزشکی به دلیل محدودیت در نیروی انسانی و استمرار در بازرسیها وظیفه نظارت بر قاچاق تجهیزات پزشکی را به دانشگاههای علوم پزشکی محول کرده است. براین اساس دورههای آموزشی به
حسین عظیم زاده در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان در خصوص سطوح نظارت بر قاچاق تجهیزات پزشکی گفت: اداره کل تجهیزات پزشکی به دلیل محدودیت در نیروی انسانی و استمرار در بازرسیها وظیفه نظارت بر قاچاق تجهیزات پزشکی را به دانشگاههای علوم پزشکی محول کرده است. براین اساس دورههای آموزشی به منظور آشنایی با چک لیستهای طراحی شده برای دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد.
افزود: امسال برای اولین بار برنامه نظارتها در دو مرحله انجام شد. در ۶ ماهه اول سال بازرسیها توسط دانشگاهها به طور مستمر و در ۶ ماهه دوم بازرسیها به صورت رندومی توسط اداره کل تجهیزات پزشکی انجام میشود.
رئیس بازرسی اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تمامی نظارتهای دانشگاههای علوم پزشکی در سامانه نظارت ارزیابی ثبت شده و در مراحل بعد توسط اداره کل تجهیزات پزشکی بررسی میشود. نظارت بر اساس چک لیستها در این حد محدود نمیشود و به شکل رندومی از جانب اداره کل تجهیزات پزشکی انجام میشود.
وی عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار حدود ١٠٠٠ًبازدید در سال جدید انجام شده که پیش از این ١۵٠ بازدید در استانها انجام میشد. در حال حاضر ۶۵٠ نفر در دانشگاههای علوم پزشکی مشغول به کار هستند که در روند نظارت در حوزههای مختلف همچون نظارت بر تولید، بازرسی، خدمات پس از فروش شرکتها فعالیت دارند.
همچنین چک لیستهای متعددی تعریف شده که در روند نظارتها بررسی میشود.
عظیم زاده اذعان داشت: نصب برچسب اصالت بر تجهیزات پزشکی، ترفندی است که در کاهش قاچاق کالا تا حد بالایی تاثیر گذار است. در حالی که پروتکل نصب برچسب اصالت با سختی همراه بوده و امکان جعل و یا نصب برچسب تقلبی وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: برای نصب برچسب اصالت کالا نیاز به مجوز ترخیص، ثبت در سامانه غذا و دارو و دریافت کد اصالت دارد بنابراین دریافت برچسب به راحتی امکان پذیر نبوده و قاچاقچیان نمیتوانند در روند اخذ آن تقلب کنند.
لازم به ذکر است امکان چاپ برچسب اصالت محصول برای خاطیان وجودندارد و اصل و فرع این تاییدیه به راحتی قابل شناسایی است.
رئیس بازرسی اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت افزود: باوجود نظارتهای متداوم، قاچاق کالا وجود دارد و نمیتوان به طور کامل مانع فعالیت قاچاقچیان شد. این روند در تجهیزات پزشکی غیر بیمارستانی مانند تجهیزات آزمایشگاهی، لیزر و دندانپزشکی که شخصی تهیه میشود، بیش از دیگر کالاها اتفاق میافتد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰