اساس مشکل اقتصاد ایران به رسمیت نشناختن دارایی و ثروت است
محمدحسین روشنک صبح امروز در نشست هم اندیشی رئیس و اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، روسای تشکلها و کمیسیونها و فعالان اقتصادی که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع دیگر، مساله تجارت است. در کشوری که تعرفه واردات آن ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد است، چگونه میتوان تجارت
محمدحسین روشنک صبح امروز در نشست هم اندیشی رئیس و اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، روسای تشکلها و کمیسیونها و فعالان اقتصادی که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع دیگر، مساله تجارت است. در کشوری که تعرفه واردات آن ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد است، چگونه میتوان تجارت کرد و صادرات داشت.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: توسعه کسبوکار و کارآفرینی از اصلیترین کارهای یک کشور است. قانونی که در مجلس برای این موضوع به تازگی تصویب شد، قانون بسیار خوبی بود اما متاسفانه در سیاستگذاریها جهش تولید و حمایت از آن تنها به چند کالا از جمله خوردور، فولاد و لوازم خانگی که عمدتا هم توسط دولت مدیریت میشود، محدود شده است. برای جهش تولید در بورس چه کردهایم؛ در رابطه با حمایت از عمران و ساخت و ساز چه کردهایم؛ جهش تولید تنها در خودرو و لوازم خانگی نیست. جهش تولید در زیربنای اقتصاد است. باید به اقتصاد دنیا وصل شویم؛ اگر چنین اتفاقی نیفتد، هر چه زحمت بکشیم، فایدهای ندارد. باید توجه داشت وصل شدن به اقتصاد دنیا به معنای تسلیم شدن نیست.
در ادامه محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بازار پول اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: براساس تجربه شخصی من، ما همیشه جهش تولید را عمدتا در راهکارهای کوتاه مدت و رونق تولید را در اقدامات میان و بلندمدت در نظر گرفتهایم. در این مسیر هم همیشه راهکارهای در نظر گرفته شده، مالی بوده و تصور میکنیم رونق تولید پول کم دارد اما مساله عمیقتر از اینهاست.
وی افزود: در حال حاضر ۲ مساله وجود دارد که حل آن اهمیت زیادی برای اقتصاد کشور دارد. یکی پدیده مهاجرت سرمایهگذارن و کارآفرینان است چون در حال حاضر سرمایههایی که از کشور خارج میشود، بسیار زیاد است. باید توجه داشت حجم سرمایههای داخلی کشور بیش از ۱۰۰ برابر عددی است که میتوان از سرمایهگذاری خارجی به دست آورد. متاسفانه بعضی مواقع کارآفرینان ما به بن بست میخورند. همچنین مساله مهاجرت نخبگان و نیروی انسانی نیز مشکل دیگری است که برای اقتصاد کشور مضر به حساب می آید. امروز نیروی ماهر و نخبه در مراکز علمی تربیت نمیشوند و همان تعداد محدودی که با زحمت به نقطهای رسیده اند هم ماندگار نبوده و از کشور میروند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بازار پول اتاق بزارگانی خراسان رضوی گفت: مساله دوم مساله تحریمهاست. در جایی میتوان از تولید حرف زد که صادارت باشد. در ایران مشکل ما این است که در صادارت موفق نیستیم. کل صادارت ما محدود به کشورهای افغانستان و عراق است در حالی که بسیاری از همسایگان عرب ما ثروتمند هستند. بر اثر تحریمها نقل و انتقالات پولی بسیار گران تمام میشود و این موضوع به تولید ضربه میزند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰