تاریخ انتشار : سه شنبه 30 شهریور 1400 - 16:02
کد خبر : 132084

امسال ۵۲ درصد دانشجویان به آموزش حافظه محور مدرک گرا «نه» گفتند

امسال ۵۲ درصد دانشجویان به آموزش حافظه محور مدرک گرا «نه» گفتند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاونان، روسای مراکز و مدیران کل سازمان مرکزی و با حضور مجازی رؤسای واحدهای استان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاونان، روسای مراکز و مدیران کل سازمان مرکزی و با حضور مجازی رؤسای واحدهای استان تهران، روسا و اعضای هیات رئیسه مراکز استان‌ها و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سالن همایش کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

تحول در آموزش حافظه‌محور به آموزش بسترساز اشتغال دانش بنیان شعار سال تحصیلی جدید است

طهرانچی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به دانشجویان و دانش‌آموزان، گفت: آغاز سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس امسال با اربعین حسینی مقارن است. همچنین با توجه به شیوع کرونا و برگزاری سال تحصیلی گذشته به صورت مجازی، امسال انشاالله شاهد بازگشت به فضای حقیقی دانشگاه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه امسال دانشجویان و دانش‌آموزان با تجربه‌ای کاملاً متفاوت به محیط دانشگاه و مدرسه باز خواهند گشت، تصریح کرد: در فضای کنونی با کاهش آمار مبتلایان به کرونا روبرو هستیم. بازگشت به فضای حقیقی الزاماتی دارد که باید رعایت شود. بازگشت به فضای حقیقی آموزش، تنها محدود به آماده‌سازی خوابگاه‌ها و سلف‌های دانشگاهی نیست، بلکه درک تحولات به‌وجودآمده و آماده‌سازی تمهیدات لازم، ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: گذر از آموزش حافظه‌محور یکی از تمهیدات است که باید مورد توجه دانشگاه قرار گیرد. اینکه امسال ۵۲ درصد دانشجویان به آموزش حافظه‌محور مدرک‌گرا «نه» گفتند، نشان‌دهنده بلوغ جوانان و بیان‌کننده این نکته است که مطالبات دانشجویان تغییر کرده و دیگر به هر قیمتی حاضر نیستند وارد دانشگاه شوند و با دانشگاه حافظه‌محور مدرک‌گرا خداحافظی کرده‌اند. دانشگاه نیز با درک این تغییرات، باید عملکرد متفاوت و متناسبی در شأن دانشجویان و در راستای مطالبات آنها داشته باشد. حفظ کردن و حافظه‌محوری روش اشتباهی است و باید از آن گذر کرد.
تمرکز دانشگاه آزاد اسلامی بر یادگیری تعالی‌بخش و عمیق است

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی «تحول در آموزش حافظه‌محور به آموزش بسترساز اشتغال دانش بنیان» را شعار سال تحصیلی جدید قرار داده است، گفت: واقعیت این است که دیگر یاددهی صرف کارآمد نیست و باید به دنبال یاددهی تعالی‌بخش در آموزش باشیم و تحول در یاددهی باید در اساتید نمایان شود، چرا که با تحولاتی که در آموزش مجازی اتفاق افتاد، دانشگاه و مدرسه دیگر تنها ارائه‌دهنده دروس و مطالب نیستند، بلکه آموزش‌های بهتری در فضای مجازی در اختیار دانشجویان و دانش‌آموزان قرار دارد. بنابراین آموزش مسئله ما نیست، بلکه تمرکز دانشگاه بر یادگیری تعالی‌بخش و عمیق است.

وی افزود: امروزه انفجار اطلاعات، باعث شده افراد سطح دانش وسیع، اما کم‌عمق داشته باشند، چرا که تنها با یک جست‌وجوی کوتاه و سریع در اینترنت، با حجم بالایی از اطلاعات روبرو می‌شوند. اکنون نیازمند یادگیری عمیق هستیم و باید ابزار شناخت را در اختیار دانشجویان قرار دهیم تا بتوانند اطلاعات لازم را از دنیای اطلاعات فضای مجازی کسب کنند. برگزاری امتحانات نیز باید به گونه‌ای باشد که میزان یادگیری دانشجویان را بسنجیم و جلسه امتحان محیطی برای درک یادگیری عمیق آنها باشد.

ارائه آموزش‌ها باید فایده‌محور و بسترساز اشتغال دانش بنیان باشد

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آموزش؛ محور پیشرفت، توسعه و شکل‌دهنده شاکله و قوام هر ملت است، تصریح کرد: اگر یادگیری کاربردی نباشد، جوان در فضای مجازی متوقف می‌شود. باید بین فضای فیزیکی و فضای سایبری ارتباط برقرار کنیم و ارائه آموزش‌ها باید فایده‌محور و بسترساز اشتغال دانش بنیان باشد. امروز نمی‌توان آموزشی ارائه داد که افزاینده اقبال اجتماعی به دانشگاه نباشد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید شاخص‌های کار آمادگی و مهارت‌های موردنیاز در جهان فیزیکی و سایبری را به دانشجو ارائه کند. مهارت در شاد بودن و شاد ماندن، مهارت زندگی اجتماعی، کار گروهی، تعاملات گسترده و. . . از آموزش نشأت می‌گیرد. آموزش امروز نیازمند تغییر ماهیت است و اگر آماده نباشیم و چرخش تحول‌آفرین انجام ندهیم، سال دیگر شاهد قهر تعداد بیشتری از جوانان برای ورود به دانشگاه‌های کشور خواهیم بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر در مقطع تاریخی حساسی قرار داریم، گفت: کرونا منجر به انتقال مردم دنیا به فضای مکمل فیزیکی سایبری شد و این فضا ابزاری در نظام سلطه است که اگر هوشیار نباشیم، ملیت، فرهنگ، آداب و سنن، قومیت و بودن ما را نشانه رفته است. نباید فناوری‌ستیز و فناوری‌شیفته بود، بلکه باید هوشمندانه جایگاه خود را در این جهان جدید پیدا کرد و این جایگاه پیدا نخواهد شد مگر اینکه برای آن مدل داشته باشیم.

وی ادامه داد: مدلی که قرآن کریم برای ما در نظر گرفته و پیامبر مکرم اسلام (ص) به میراث گذاشته است، مودت فی القربی است. پیامبران بزرگ در مزد رسالت خود گفته‌اند که ما اجر نمی‌‎خواهیم و اجر ما با خداست، اما حضرت محمد (ص) در دو جا فرموده‌اند که اجر نمی‌خواهم مگر هدایت شما بر سبیل حق و مودت فی‌القربی.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اربعین حسینی یک مدل جهانی‌سازی و تعاملات گسترده بین انسانی در این ظلمت‌کده جهانی برای رسیدن به مفاهیم جهانی‌سازی است. در راهپیمایی اربعین، مردم تفاوت زبان، ملیت، مذهب و حتی دین نمی‌شناسند و حتی شاهد حضور کشیشان مسیحی، اهل سنت و ملیت‌های مختلف هستیم که تحت عنوان «حب الحسین یجمعنا» در اجتماع عظیم اربعین حضور دارند و فقط محبت است که بین افراد تبادل می‌شود.

طهرانچی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس نیز شاهد مشابهت‌هایی با این مدل بودیم که دفاع از اسلام، انقلاب و وطن در دوران جنگ تحمیلی و دفاع از حرم در سال‌های گذشته، نقطه اشتراک جوانان ایرانی بود و دیدیم که مودت فی القربی چگونه نجات‌بخش بوده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز تنها مدلی که می‌توان با اتکا به آن، به فضای مجازی رفت و شبکه اجتماعی داشت، اما فناورستیز نبود و هضم نشد و فرهنگ را از دست نداد و دچار عبور از دین و ملیت نشد، «مودت فی‌القربی» است که می‌توان یک مدل یکپارچگی اجتماعی از آن خلق کرد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد