طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسبوکار به ضرر وکلا است
سید محمد حسینی در نشست خبری که امروز ۲۰ مردادماه در کانون وکلای استان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: خبرنگاران در تنویر افکار عمومی و فرهنگسازی جامعه اثر مستقیم دارند، یکی از وظایف اصلی خبرنگاران آگاهسازی جامعه است، خبرنگاران و وکلا در امر اطلاعرسانی جامعه نقش بسزایی دارند، جامعه آگاه و جامعهای که به اطلاعات،
سید محمد حسینی در نشست خبری که امروز ۲۰ مردادماه در کانون وکلای استان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: خبرنگاران در تنویر افکار عمومی و فرهنگسازی جامعه اثر مستقیم دارند، یکی از وظایف اصلی خبرنگاران آگاهسازی جامعه است، خبرنگاران و وکلا در امر اطلاعرسانی جامعه نقش بسزایی دارند، جامعه آگاه و جامعهای که به اطلاعات، اخبار بهروز، اطلاعات و اخبار حقوقی دسترسی دارد میتواند از شهروندان آگاه بهرهمند شود.
وی افزود: جامعهای که به حقوق خود واقف شود جامعهای مطالبهگر سالم و امن است، در این میان مهمترین نقش خبرنگاران ایجاد شفافیت و ارائه راهکار پیشگیری از فساد است، شغل خبرنگاران حساس خطیر و تأثیرگذار است که از جهات مختلفی با کارکرد وکلای دادگستری شباهت دارد.
رییس کانون وکلای استان قزوین اظهار کرد: خبرنگاران بهعنوان متصدیان امر اطلاعرسانی به دنبال انعکاس حق و حقیقت هستند، وکلا نیز به دنبال احقاق حق هستند و در محاکم از حقوق مردم مراقبت میکنند، همواره در محاکمی که وکلا حضور دارند با توجه به اشراف آنها به قانون جریان رسیدگی سرعت پیدا میکند از طرفی محاکم قضایی نمیتوانند هر تصمیمی بگیرند.
وی یادآور شد: در حوزه اطلاعرسانی، آموزش و ارتقا سطح دانش مردم وکلا و خبرنگاران فعالیت دارند، خبرنگاران اطلاعات عمومی مردم را افزایش میدهند و وکلا به دنبال افزایش دانش حقوقی مردم هستند، هرچقدر مردم به تکالیف حقوقی خودآگاه باشند طبیعتاً حقوق آنها بیشتر رعایت میشود و جامعهای خواهیم داشت که امنیت در آن برقرار است.
حسینی یادآور شد: درواقع در این شرایط هر شخص از انحراف دستگاهها و مدیران و ناحق جلوه دادن حقوق مردم جلوگیری میکند؛ خبرنگاران در حوزه تنویر افکار عمومی و فرهنگسازی عمومی در حوزه فرهنگی و سیاسی و وکلا نیز در بخش حقوقی و قضایی نقش مؤثری دارند؛ خبرنگاران در ایجاد روحیه عدالتخواهی و وکلا در حوزه اجرای عدالت مؤثر هستند.
وی خاطرنشان کرد: هنر وکلا دفاع کردن است، در شرایط فعلی برخی از طرحها و تصمیمگیریها بهگونهای است که گویا به دنبال اضمحلال ساختار نهاد وکالت هستند و روزبهروز به مشکلات این حرفه اضافه میکند، نیاز جامعه این است که خبرنگار و وکیل دادگستری مستقل داشته باشد.
رییس کانون وکلای استان قزوین بیان کرد: در اجرای وظایف اجتماعی که بر عهدهداریم بسیاری از خدمات حقوقی را بدون چشمداشت و بدون دریافت هزینه به جامعه ارائه میدهیم؛ در ماه ۸۰ پرونده تسخیری داریم در این پروندهها لزوماً دادگاه بدون حضور وکیل تشکیل نمیشود برای مثال در اطفال زیر ۱۸ سال دادگاه باید با حضور وکیل برگزار شود وگرنه اعتبار ندارد، اطفال زیر ۱۸ سال نیز اغلب به دلایل درگیری، سرقت و مواد مخدر دادگاهی میشود.
وی یادآور شد: وکیل تسخیری به معنای رایگان بودن نیست و دولت موظف است هزینه آن را پرداخت کند اما طی سالهای گذشته ما هیچوجهی از دولت دریافت نکردیم و این خدمات را بهصورت رایگان ارائه دادیم و ادعایی نداشتیم، وکیل معاضدتی نیز بهصورت رایگان است و اگر پرونده به موفقیت برسد درصدی از آن به وکیل پرداخت میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: همچنین در استان قزوین بهصورت ماهانه ۳۰ پرونده معاضدتی موردبررسی قرار میگیرد، درواقع سالانه ۱۵۰۰ پرونده وکالتی رایگان برای مردم استان انجام میدهیم که قابلتوجه است، همچنین هرروز در محاکم دادگستری شهرستانها و دادگاههای انقلاب یک یا دو نفر از وکلای استان روزی ۵ ساعت مشاوره حقوقی رایگان ارائه میدهند در سال ۲۰ هزار نفر ساعت مشاوره حقوقی رایگان ارائه میکنیم.
رییس کانون وکلای استان قزوین اظهار کرد: در استان قزوین حدود ۸۵۰ وکیل عضو کانون وکلای دادگستری هستند که ۴۰ درصد از این تعداد را بانوان تشکیل میدهند، اولین مشکل وکلای ما معضل بیکاری است چراکه مجبور هستیم تحتفشارهای سالانه خارج از ظرفیت استان و بهطور میانگین ۱۱۰ وکیل اضافه جذب کنیم این در حالی است که نیاز استان کمتر از این است و در حال حاضر وکلا در مضیقه مالی به سر میبرند و با مشکل نبود پرونده روبرو هستند.
وی یادآور شد: ورودی کانون وکلا زیاد است اما فرهنگ استفاده از وکیل پایین است، باید شرایط بهگونهای شود که استفاده از وکیل در محاکم قضایی اجباری شود در این صورت میزان حقالوکاله کاهش پیدا میکند در این صورت مشکل مردم، دستگاه قضایی حل میشود و اطاله دادرسی به شکل چشمگیری کاهش پیدا میکند، در حال حاضر بیشتر همکاران ما بهخصوص جوانان و خانمها از معضل بیکاری رنج میبرند بهطوریکه گاه ۷ وکیل در یک دفتر مشغول به کار هستند و توانایی تأمین مخارج را ندارند این در حالی است که جامعه القاشده که وکلا قشر مرفه هستند که اینچنین نیست.
حسینی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی حمایت خوبی از ما انجام نمیدهند و طرحی که به بهانهٔ اشتغالزایی برای دانشجویان وکالت ایجادشده است مورد تأیید ما نیست، در وکالت توان علمی اهمیت بالایی دارد و نمیشود از افرادی با درجه دانش کمتر استفاده کرد.
وی بیان کرد: طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسبوکار مصوب کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی اگر تصویب شود فاجعهای ازنظر قانونگذاری کشور رخ میدهد، این مسئله باید بهصورت تخصصی در کمیسیون حقوقی و با نظر کارشناسان بررسی شود، حجم پروندههای دادگستری کم نیست اما ۱۰ درصد آنها وکیل دارند بنابراین جذب وکلا باید بر اساس نیازسنجی صورت بگیرد.
رییس کانون وکلای استان قزوین اظهار کرد: مطابق قانون اخذ پروانه پیشازاین از طریق کمیسیون رییسکل دادگستری، رییس دادگاه انقلاب و رییس کانون وکلا انجام میشد که بر اساس نیاز استان صورت میگرفت، اما اگر این طرح تصویب شود افراد با توجه به نمره اکتسابی در آزمون جذب میشوند بنابراین ممکن است بهجای ۱۰۰ نفر هزار نفر در سال جذب کانون وکلا شود که این کار کاملاً غیر کارشناسی است.
وی یادآور شد: ماهیت وکالت کسبوکار نیست و ما مسئولیت اجتماعی بالایی داریم بنابراین بررسی این طرح در کمیسیون طرح کسبوکار درست نیست، میگویند هرکسی ۷۰ درصد معدل یک درصد بالاترین نمره را کسب کند باید جذب شود درحالیکه برای یک درصد هیچ محدودیتی وجود ندارد و مردودین علمی با این طرح میتوانند پروانه وکالت دریافت کنند.
حسینی یادآور شد: با توجه به فرارسیدن روز خبرنگار و زحمات کادر درمان کانون وکلای استان قزوین تعهد میدهد که کلیه مشکلات حقوقی خبرنگاران و کادر درمان که در حوزه کاری رخ دهد حمایت میکنیم و بهترین وکلا را بهصورت رایگان در اختیارشان قرار میدهیم.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰