تهدیدهایی که خانوادهها را تهدید میکند؛ از مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه تا تلاش غرب برای متلاشی کردن بنیان خانواده
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، هر کس برای زندگی نیاز به خانه دارد، در خانهای که عشق و آرامش وجود داشته باشد اعضای آن بیشتر به هم محبت میکنند و این نهایت خوشبختی و نعمت است در
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، هر کس برای زندگی نیاز به خانه دارد، در خانهای که عشق و آرامش وجود داشته باشد اعضای آن بیشتر به هم محبت میکنند و این نهایت خوشبختی و نعمت است در حقیقت میتوان گفت خانواده نقطه وصل گذشته و پلی برای آینده است البته نهاد خانواده از سوی اسلام و ادیان هم مورد توجه بسیار قرار گرفته و آن را زیربناییترین بنیاد هستی برشمردهاند بهطوریکه هر جامعهای برای تداوم و شکوفایی و نظم هنجاری ملزم به تشکیل خانواده است.
عفت دیابی مسئول بسیج جامعه زنان استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلاتی که امروزه بنیان خانواده را تهدید میکند طلاق است.
وی گفت: آمار و رشد طلاق در جوامع امروزی بسیار بالا است و به دلیل قبح آن امروز طلاق عاطفی هم در خانوادهها افزایش یافته است.
مسئول بسیج جامعه زنان استان سمنان اعتیاد، بیکاری، عدم تمکین، عدم سازش زوجین و اشرافگری را از دلایل طلاق عنوان کرد و گفت: مهمترین راه برای حفظ بنیان خانواده این است که جوانان را با آموزههای دینی متصل کنیم.
دیابی گفت: در واقع ترویج زندگی عفیفانه و مؤمنانه که خود باعث نگهداشت و تحکیم خانواده است باید سرلوحه زندگی قرار گیرد.
وی به پررنگ شدن روحیه فردگرایی و عدم تمایل به زندگی مشترک اشاره کرد و گفت: ما در شرایطی زندگی میکنیم که در دنیا فردگرایی به نسبت جمعگرایی ارزش بیشتری پیداکرده است و افراد بیشتر به دنبال کسب موقعیت اجتماعی هستند و شیوههای تربیتی در خانوادهها به این امر نیز دامن زده است.
مسئول بسیج جامعه زنان استان سمنان عنوان کرد: توجه بیش از حد ما به فرزندان باعث شده که خانواده برای تأمین شرایط بهتر زندگی کردن برای فرزندان گذشت و فداکاری کرده ولی به همان میزان وقتی فرزندان وارد زندگی میشوند از خودگذشتگی ندارند و تلاش برای ایجاد تعامل و تفاهم نمیکنند و لذا تجرد و تنها زندگی کردن را به ازدواج در شرایط دشوار ترجیح میدهند.
دیابی با بیان اینکه در قرآن ۱۰ خانواده را بهعنوان الگو به ما معرفیشده است تصریح کرد: نخستین خانواده که در قرآن مطرح میشود در سوره اعراف آیه ۲۳ حضرت آدم و حوا هستند که به ما درس توبه یاد میدهند.
وی درباره سایر خانوادههای قرآنی نیز گفت: خانواده قرآنی حضرت ابراهیم و هاجر که درس اهمیت به نماز و پیروی از فرمایشات الهی را به ما میآموزند را دومین خانواده برتر قرآنی برشمرد.
مسئول بسیج جامعه زنان استان سمنان افزود: خانواده شعیب درس حیا، خانواده ایوب پیغمبر درس صبر، خانواده حضرت زکریا که درس کار خیر رفتن و خدمت به مردم کردن، خانواده حضرت سلیمان درس شکر، خانواده حضرت یوسف درس خویشتنداری، خانواده حضرت مریم و فرزندش درس پاکی و طهارت و خانواده حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) درس اخلاق و رضایت الهی را به ما یاد میدهند و در قرآن این نوع خانواده بهعنوان الگو معرفیشده است.
دیابی افزود: حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) سه روز را نذر روزه کردند و برای شفای فرزندشان تضرع داشتند و هر سه روز طعام خود را به فقیر، اسیر و مسکین دادند که آیات قرآن در شأن این بزرگواران نازل شد که فقط برای اینکه رضای الهی را جلب کنند آنها عمل خداپسندانه را انجام دادند.
«فرماندهی» در خانهها با «بانوان» است
حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور نیز با اشاره به اهمیت حضور و نقش مهم بانوان در خانوادهها تصریح کرد: در واقع ریاست باطنی و حقیقی در خانه با زنان است.
وی با تأکید بر لزوم آمادهسازی دختران نوجوان و جوان جامعه برای ایفای نقش در خانوادهها گفت: باید به دانشآموزان روش زندگی و روش بندگی را آموخت؛ سطح فکر و سطح توجه به یکسری از مسائل مثل حیا در مدارس نگرانکننده است و این انتظار مهم دختران فهیم و انقلابی کشور از آموزش و پرورش در مدارس است.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با بیان اینکه دختران میتوانند در تحکیم خانواده نقشآفرینی دقیقی داشته باشند چرا که کانون عواطف و احساسات بوده و تأثیر بسزایی در شورانگیزی خانواده دارند عنوان کرد: اما متأسفانه امروز تصاویر راجع به نقش همسری، مادری و غیره (در جامعه) بهشدت مخدوش است و دشمن در این اواخر در فضای مجازی بیش از هر زمان دیگر در حال ساخت و پردازش تصویری مخدوش از این نقشهاست.
حاجعلی اکبری با تأکید بر لزوم افزایش شفافیت در فضای مجازی در راستای حفاظت و حراست از دانشآموزان در برابر آسیبهای زیاد این فضا تصریح کرد: امروز خواسته یا ناخواسته بخش زیادی از نسل جوان جامعه وارد مجازی شده و به نوعی آنها را درگیر خود کرده است بنابر این باید بهگونهای که فضای مجازی به فضای حقیقی تبدیل شود و در این راه، عمل به پیشنهادهایی متخصصان امر در این رابطه بسیار ضروری است.
وی بر ضرورت تقویت و احیای حیا در جوامع تأکید کرد و با اشاره به لزوم بازخوانی اهمیت نقش همسری، مادری و غیره ویژه دختران جامعه عنوان کرد: این موارد حتی باید در سطوح ملی و بینالمللی تعریف شوند. باید عنصر حیا و عفت که دختران و پسران در آن دخیل هستند، احیا شود و سهم دختران در این زمینه بیشتر است.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با بیان اینکه حیا زدایی و عفت زدایی از حربههای شیطانی دشمنان برای نسل جوان کشور است که بنیان خانوادهها را نشانه گرفته است گفت: جامعهای بدون خانواده به سعادت نمیرسد و خوشبخت نخواهد بود.
حاجعلیاکبری با اشاره به هشدارهای مقام معظم رهبری درباره وضعیت سست غرب در حوزه خانوادهها و متلاشی شدن خانوادهها و ارزشهای آن در جامعه گفت: به فرموده امام خامنهای، گناه کبیره غرب متلاشی کردن خانواده است؛ یکی از همان غربیها کتابی به نام جنگ علیه خانواده نوشته است که حاصل این گناه، بدبختیهای زیادی را برای انسان و بشر به دنبال دارد. امروز به همین دلیل که ارزشها در جامعه غرب فراموش شده است؛ احساس خوشبختی وجود ندارد و درواقع غربیها با کاهش منزلت زن و کاهش جایگاه دختر، پرچم مبارزه با خانواده را دست گرفتند.
قائم مقام کمیته امداد: سنت توزیع جهیزیه در راستای تقویت بنیان خانواده استحجاب و عفاف فرصتی برای تحکیم بنیان خانوادهها است + فیلمآیتالله درّی نجفآبادی: ستاد امر به معروف در زمینه تقویت بنیان خانواده اقدام کند
متأسفانه در جامعه کنونی هم تأثیر بزرگان کاسته شده و هم تعهدات اعضای خانواده نسبت به همدیگر کاهش یافته و هم اینکه روحیه صبر و توکل و رضایتمندی کم شده است که همه اینها دستبهدست هم داده و بنیان خانواده را متزلزل کرده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰