اشتباه نکنید، اینجا وضعیت سفید نیست، قرمز است!
پس از اینکه اراک با کش و قوس های فراوان، پیک چهارم را پشت سر گذاشت و متاسفانه بلافاصله وارد پیک پنجم شد، کارت قرمز کرونا را دریافت کردیم البته این وضعیت نامناسب کرونایی محدود به اراک نشد و تمامی شهرهای استان، هر یک رنگ نامیمونی از کرونا را پذیرفتند. دکتر جمالیان رییس دانشگاه علوم
پس از اینکه اراک با کش و قوس های فراوان، پیک چهارم را پشت سر گذاشت و متاسفانه بلافاصله وارد پیک پنجم شد، کارت قرمز کرونا را دریافت کردیم البته این وضعیت نامناسب کرونایی محدود به اراک نشد و تمامی شهرهای استان، هر یک رنگ نامیمونی از کرونا را پذیرفتند.
دکتر جمالیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ۳۰ تیرماه اعلام کرد که در آخرین رنگبندی کرونایی، شهرستانهای استان مرکزی، اراک، خمین، ساوه، محلات، زرندیه و دلیجان به رنگ قرمز درآمدهاند که اراک، دلیجان و زرندیه در آخرین رنگبندی وضعیت شهرهای کشور در وضعیت خیلی پر خطر قرار دارند.
وی با بیان اینکه متاسفانه عادیانگاری و سهلانگاری مردم این ۶ شهرستان، وضعیت این شهرستانها را بحرانی کرده است، افزود: همچنین شهرستانهای خنداب، شازند، تفرش، فراهان و آشتیان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند و در صورت تداوم سهل انگاری و با لحظه ای غفلت و کوچکترین لغزش، در هفته آتی قرمز میشوند.
در ماههای اول شیوع کرونا، زمانی که اسم وضعیت قرمز میآمد، دلهره داشتیم، نگران میشدیم، مراقبتها را بیشتر میکردیم، اما بعد از ۱.۵ سال کرونایی، گویی همه چیز برایمان عادی شده است و اتفاقا بدِ ماجرا در همین عادی شدن موضوع است.
اینکه پس از حدود ۵۰۰ روز هنوز درگیر بیماری هستیم، روزبروز شمار مبتلایان، بیماران بستری و فوتیها بیشتر میشود یعنی یک جای کارمان لنگ میزند و گرنه باید حداکثر در همان سال اول، شرایط تحت کنترل درمیآمد.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، شاید بخش عمدهای از تکرار وضعیتهای قرمز را بتوان به رفتارهای اجتماعی افراد نسبت داد، اما مسلما مسئولان هم در این واکنشهای مردم نقش موثری دارند.
۳۰ تیرماه اراک قرمز شد و همین قرمز شدن، این انتظار را ایجاد میکند که به سرعت برای کنترل شرایط و ادامهدار نشدن این وضعیت قرمز، برخوردهای سفت و سختتری دنبال شود، اما ظاهرا شرایط برای برخی مسئولان هم به مانند مردم، عادی شده است.
بازارها، وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز خرید و … در اراک آنقدر شلوغ و پر رفت و آمد هستند که گویی شرایط آبی است، نه قرمز! میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در چند هفته اخیر، به پایین ترین سطح خود در طول یک سال گذشته رسیده و آمارها حاکی از رسیدن میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به ۳۰ درصد است.
برای شرایط قرمز کرونایی پروتکلها و محدودیتهای خاصی تدوین شده است، اما طی یک هفته اخیر کدامیک از این الزامات در اراک اجرایی شده است؟
در وضعیت قرمز ۵ بند باید اجرایی شود. در حوزه فعالیت ادارات و کارکنان باید کاهش حضور کارکنان دستگاه های ارائه دهنده خدمت ضروری تا یک دوم، کاهش حضور کارکنان سایر دستگاه ها به میزان دوسوم، لغو تمامی ماموریت های اداری غیرضرور و برگزاری جلسات در فضای سربسته با رعایت الزامات(حداکثر ۱۵ نفر) انجام گیرد.
تعطیلی فعالیت های تجاری، بازرگانی و خدماتی در گروه شغلی دو، سه و چهار به مدت دو هفته، تعطیلی کامل مدارس، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، آموزشگاهها و حوزههای علمیه، تعطیلی کامل نمازهای جمعه، مساجد و مراسمهای آیینی و مذهبی، ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاکهای بومی از شهرهای قرمز به دیگر شهرها و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای قرمز و ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد در سطح شهر از دیگر الزامات در وضعیت قرمز کرونایی به شمار میرود ولی با نگاهی به وضعیت شهر، شاهد هستیم که بیشتر این محدودیتها در شرایط کنونی اعمال نمیشود، اما چرا؟
در خصوص بند اول این محدودیتهای زهرا آخانی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی به ایسنا گفت: روز گذشته پروتکلها و الزامات ادارات در شرایط قرمز کرونایی ابلاغ شد و ادارات نیز از ۷ تا ۱۳ فعالیت دارند.
نکته قابل توجه این است که این معاونت حدود ۶ روز پس از قرمز شدن اراک اقدام به ابلاغ محدودیتها کرده است و از طرفی ماموریتهای ادارات در حال انجام است، جلسات با قدرت و چند ۱۰ نفری در حال برگزاری است که برگزاری آیین افتتاح برنامه آموزشی منتخبین ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای استان در فرهنگسرای شهر اراک در دوم مردادماه با حضور مسئولان ارشد استان یا جلسه هیئت امنای بیمارستان آیت الله خوانساری اراک با حضور جمعی از خیرین استان و مسئولان مربوطه در فضاهایی مسقف و … از جمله این جلسات شلوغ است، این در حالی است که طبق مصوبات، برگزاری جلسات در فضای سربسته با جمعیت بیش از ۱۵ نفر ممنوع است.
در بند دوم مصوبات تعطیلی مشاغل گروه دو، سه و چهار الزام شده است، اما در حال حاضر تمامی مشاغل در اراک فعالند و کوچکترین تعطیلی در بین مشاغل دیده نمی شود.
طبق تصمیمات کلان، مسئول اجرای این مصوبه وزارت صمت و در استانها نیز سازمانهای صمت هستند، اما اصغری معاون بازرگانی سازمان صمت استان مرکزی در پاسخ به چرایی تعطیل نشدن مشاغل اظهار کرد که این مسئله با سازمان نیست و مسئولیت با وزارت بهداشت و اتاق اصناف است!
جمشید زند رییس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی در اینباره در آخرین جلسه ستاد کرونا گفت: اتحادیههای صنفی وظایف خود را در حد تذکر و ارشاد دنبال میکنند و به صورت گسترده به اصناف اطلاع رسانی شده است که باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، در غیر این صورت مورد برخورد قرار می گیرند، البته باید با متخلفان برخورد شود و دفاعی از متخلف نداریم، اما نباید یک طرفه به اصناف تاخت، اصناف در طول دوران کرونا بیشترین همکاری داشتهاند و تابع تصمیمات و پروتکلها بودهاند، ایا همه ادارات پروتکلهای را رعایت می کنند که این چنین از وضعیت اصناف گلایه میشود؟
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، گشتی در شهر نشان می دهد که در شرایط کنونی اصناف تابع پروتکل های بهداشتی نیستند و حتی بدیهی ترین الزام که زدن ماسک است توسط برخی از کسبه رعایت نمیشود و مسلما در شرایطی که نوع دلتای ویروس کرونا شایع شده است که قدرت سرایت بسیار بالایی دارد و استان هم قصد تعطیلی صنوف را ندارد، عدم استفاده برخی کسبه از ماسک و عدم رعایت دیگر موارد بهداشتی در این شرایط، در واقع خیانت و ظلم به سلامت اجتماعی است.
در خصوص بند تعطیلی مراکز آموزشی در وضعیت قرمز، باید گفت، در حال حاضر مدارس و دانشگاهها به صورت طبیعی تعطیل هستند، اما موسسات آموزشی خصوصی و حتی مراکز آموزشی فنی و حرفهای فعالند تا جایی که استاندار مرکزی ۴ مردادماه از این مراکز فنی و حرفهای خواهران و برادران و فعالیت هنرجویان بازدید کرد.
طبق وضعیت قرمز کرونایی باید نمازهای جمعه، فعالیت مساجد و نمازهای جماعت و مراسمهای آیینی و مذهبی نیز به صورت کامل تعطیل باشد، اما در حال حاضر تمامی این فعالیت ها در اراک در حال برگزاری است، حتی جشن عید قربان برگزار شده، جشن عید غدیر نیز ترتیب داده شده و جشن های شبانه شهرداری در حال برگزاری است. البته گفته می شود که این جشن ها در فضای باز و با رعایت پروتکل ها برگزار می شود، اما از آنجا که جشن ذاتا ماهیتی غیر قابل کنترل دارد و از آنجاکه در پروتکل های وضعیت قرمز تبصره و استثنایی لحاظ نشده نمی توان برگزاری مراسم شلوغ آنهم بیخ کوش کرونای دلتا را توجیه کرد.
درست است که مردم خسته شده اند، اصناف آسیب دیده اند، کسب و کارها گرفتار رکود هستند و نمی توان کشور و تمامی فعالیت ها را تعطیل کرد، اما آنچه امروز شاهد هستیم عادی شدن مسئله است و شاید یکی از دلایل این امر بی توجهی مسئولان به مصوبات و تصمیمات خودشان و به بیان دیگر عدم وجود ضمانت اجرایی برای مصوباتی به این اندازه مهم است که مسلما بی تفاوتی و عادیانگاری مردم را به دنبال دارد. قطعا وقتی مصوبات ضمانت اجرایی لازم را ندارند، مسئولان نباید حداقل به درصدی از این عادیانگاری ها گلایهمند باشند چراکه اگر برخوردی قاطع و اصرار بر اجرای مصوبات به صورت تام و تمام داشته باشند، مردم متوجه عمق فاجعهای که کرونا رقم زده است، میشدند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، تنها بندی که در شرایط کنونی البته به صورت نصفه و نیمه در اراک قرمز در حال اجراست ممنوعیت ترددهای شبانه است که البته این موضوع هم در شبهای اخیر مورد بی توجهی قرار گرفته است، کافی است از ساعت ۱۰ شب به بعد گذری در خیابان داشته باشید، همچنان تردد و در برخی نقاط مانند خیابان شریعتی ترافیک را شاهد خواهید بود.
اجرایی نشدن مصوبات در شرایط قرمز کرونایی مسلما باید پاسخی قانع کننده از سوی مسئولان داشته باشد.
تعطیلی چاره کار نیست/تحلیل تاب آوری اقتصادی
بهروز اکرمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در این خصوص به ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر این الزامات و محدودیتها در هیچ جای ایران رعایت نمیشود، گفت: در گروههای شغلی تغییر ایجاد شده است، قبلا گروه شغلی یک فقط شامل مشاغل ضروری میشد، اما الان ۸۰ تا ۹۰ درصد صنوف در گروه یک جای داده شدهاند و شاید گروههای شغلی دو، سه و چهار بسیار محدود شدهاند.
وی تصریح کرد: کرونا طولانی شد و اصناف به لحاظ تاب آوری اقتصادی بسیار دچار تحلیل شدند، مشکل با تعطیلی حل نمی شود، اما می توان تمامی فعالیت ها را با رعایت پروتکل های بهداشتی به انجام رساند. اگر ۹۰ درصد مردم ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند قطعا در این شرایط می توان بیماری را مهار کرد، اما تعطیلی چاره کار نیست، چرا که بعد از تعطیلی مثلا یک هفته ای اصناف و فعالیت ها، در هفته بعد مجددا شرایط از کنترل خارج می شود، پس چاره اساسی رعایت پروتکل های بهداشتی است.
اکرمی با بیان اینکه به ستاد ملی پیشنهاد شده است که به جای تعطیلی راهکار دیگر در نظر گرفته شود، افزود: پیشنهاد ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی به ستاد ملی این است که به جای تعطیلی با افرادی که ماسک نمیزنند یا فاصله فیزیکی را رعایت نمی کنند، برخورد شود، اما در حال حاضر کار مشخصی برای ناقضین پروتکل های بهداشتی صورت نمی گیرد. اوایل شیوع بیماری تصویب شد که اگر فردی ماسک نزد ۲۰ هزار تومان جریمه شود، اما حتی یک مورد اعمال نشد.
ممنوعیت تردد اثرگذاری خود را از دست داده است
وی در خصوص وضعیت ترددهای شبانه گفت: ممنوعیت این ترددها در اوایل اجرای طرح بسیار اثربخش بود، اما در حال حاضر اثرگذاری خود را از دست داده است و حتی به ستاد ملی نیز اعلام کردیم که تردد شبانه عملا اثربخشی خود را از دست داده است و باعث گرفتاری مردم و نیروی انتظامی شده است، اما هنوز تصمیم جدیدی از سوی ستاد ملی اتخاذ نشده است و بدون دستور ستاد ملی نمی توان طرح را لغو کرد.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، این استنباط وجود دارد، که نوعی سردرگمی در این حوزه ایجاد شده و عدم پایبندی به مصوبات به نوعی همه گیر شده و همه گیری بی توجهی به تصمیمات بازدارنده از شیوع کرونا، از همه گیری کرونا پیشی گرفته است.
از آنجاکه مردم به شیوه حاکمان شان زندگی می کنند، می توان مدعی شد که بخش عمده ای از بی توجهی به پروتکل های بهداشتی توسط مردم، به عدم پایبندی مسئولان به این پروتکل ها مربوط می شود. مصداق بارز این ادعا برنامه ریزی برای جلسات شلوغ، مراسم های پر از مدعو و امثال آن است که هر رهگذری را به این اندیشه می اندازند که نکند شرایط آنقدرها هم که می گویند بد نیست!
بسیاری از جلسات به سادگی با استفاده از امکانات فضای مجازی قابل برگزاری است، چنانکه در اوایل شیوع کرونا شاهد برگزاری جلسات به اینگونه بودیم، اما پس از مدتی که از شیوع کرونا گذشت، اینگونه جلسه برگزار کردن ها به فراموشی سپرده شد.
قطعا نمیتوان کشور را تعطیل کرد تا کرونا مهار شود، اما میتوان با محکم ایستادن حداقل بر سر برخی مصوبات کرونا را مهار کرد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰