تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 اسفند 1399 - 5:47
کد خبر : 97079

قاچاق خودرو چگونه اتفاق می افتد؟

قاچاق خودرو چگونه اتفاق می افتد؟

 سرهنگ جلال امینی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به شگرد‌های مختلف قاچاق خودرو افزود: قاچاق از طریق دریا و سواحل جنوبی، مناطق آزاد، ترانزیت و گذر موقت از جمله روش‌های قاچاق خودرو است. وی با اشاره به اینکه در مبادی رسمی، تشخیص کالای قاچاق از غیرقاچاق با گمرک

 سرهنگ جلال امینی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به شگرد‌های مختلف قاچاق خودرو افزود: قاچاق از طریق دریا و سواحل جنوبی، مناطق آزاد، ترانزیت و گذر موقت از جمله روش‌های قاچاق خودرو است.

وی با اشاره به اینکه در مبادی رسمی، تشخیص کالای قاچاق از غیرقاچاق با گمرک است، ادامه داد: در مبادی غیر رسمی از جمله در سواحل جنوبی که یکی از معبر‌های قاچاق است با توجه به طولانی بودن این سواحل، قاچاق اتفاق می‌افتد.   سرهنگ امینی اضافه کرد: فرماندهی دریابانی و مرزبانی در آن جا به صورت گشت‌های دریایی، ساحلی و استقرار ثابت حضور دارند.   وی افزود: در عمق دریا هم نیرو‌های مسلح از جمله سپاه و ارتش در جهت جلوگیری از ورود کالای قاچاق به ساحل کمک می‌کنند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ضابطان باید با قاچاقچیان اصلی و تأمین کنندگان مالی و سفارش دهندگان خودرو قاچاق، برخورد کنند و صرف برخورد با قاچاقچی خُرد کافی نیست.   حمیدرضا دهقانی نیا در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به این که قاچاق، موضوعی کاملاً تخصصی است، افزود: اگر بخواهیم این موضوع را تبیین کنیم به تفسیر نیاز داریم که در این صورت برخی‌ها از ما ایراد می‌گیرند که این تفسیر ممکن است به آموزش قاچاق منجر شود.   وی با اشاره به این که قاچاق خودرو با بقیه قاچاق‌ها تفاوت اساسی دارد، اضافه کرد: قاچاق خودرو، سفارش و مصرف کننده خاص دارد.

دهقانی نیا گفت: یکی از حفره ها؛ گذر موقت خودرو است که باید درباره آن چاره اندیشی شود و اطلاعات این خودرو‌ها باید علاوه بر گمرک با بقیه ضابطان از جمله پلیس راهور و پلیس مبارزه با قاچاق به اشتراک گذاشته شود.   سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برای ۱۰۸ خودرو در آذربایجان غربی در پلدشت پرونده تشکیل شد که محکومیت ۲۸۰ میلیارد تومانی گرفتند، همچنین ۱۷ دستگاه خودرو لوکس در کرج داریم که محکومیت ۷۳ میلیاردی گرفتند که خلأ و نقص آن هم ورود موقت بود.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران نیز با حضور در استودیوی دیگر این برنامه گفت: در دو سال گذشته، اطلاعات مربوط به خودرو‌های گذر موقت در بستر سامانه جامع تجارت؛ سیستمی شده است و اطلاعات افرادی که خودروی خود را تحت عنوان گذر موقت وارد کشور می‌کنند حتماً در سامانه ثبت می‌شود.   مهرداد جمال ارونقی افزود: گمرک به پلیس راهور در مورد خودرو‌های گذر موقت، نامه ارسال می‌کند و بر اساس آن از طریق سیستم برای این خودرو‌ها پلاک صادر می‌شود و این اطلاعات در اختیار آن سازمان‌ها قرار می‌گیرد.   وی اضافه کرد: گمرک در موعد مقرر این خودرو‌ها را بررسی می‌کند و اگر در زمان مقرر، خودرو تحویل گمرک نشود بلافاصله آن را به عنوان خودروی قاچاق به سازمان‌های مربوط گزارش می‌کند و پرونده‌های متعددی هم در این باره تشکیل شده است.   ارونقی گفت: پلیس ناجا می‌تواند به همه اطلاعاتی که در مبدأ برای خودرو‌های ترانزیتی وارد سیستم می‌شود، دسترسی داشته باشد.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران افزود: پلیس امنیت اقتصادی در کنار گمرک حضور دارد و همه دسترسی‌هایی که گمرک در خصوص سیستم دارد در اختیار پلیس امنیت اقتصادی است.   ارونقی اضافه کرد: در خصوص شناسه کالا هم تکالیف خود را به صورت کامل اجرا کردیم و مستندات آن موجود است.   رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا هم گفت: در فرآیند ورود کالا، حمل و نقل کالا، توزیع و انبار کالا نیاز داریم که به صورت سیستمی و برخط، کنترل داشته باشیم تا از زمان ورود و خروج خودرو‌های ترانزیتی آگاه شویم.   سرهنگ جلال امینی افزود: بیش از دو هزار دستگاه خودرو با ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد را کشف کردیم و ۳۲۶ فقره پرونده تشکیل دادیم.

معاون فنی و مهندسی پلیس راهور ناجا نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به فرایند شماره گذاری خودرو‌های وارداتی گفت: ابتدا باید مدارک و اسناد گمرکی خودرو‌ها ارائه پس از آن؛ اصالت خودرو و سپس هویت مالک، احراز و پس از آن، شماره گذاری شود.   سرهنگ محمدعلی زارع افزود: خودرو‌هایی که پلاک می‌شوند، مستندات قانونی دارند و مدارک آن‌ها در سامانه پلیس راهور وجود دارد.   وی اضافه کرد: فرایندی که خودرو‌ها برای شماره گذاری و پلاک طی کردند کاملاً محرز و مشخص است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد