رشد ۲۰۰ درصدی فعالیت تعاونیهای روستایی در اصفهان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، تشکیل تعاونیها راهکاری مناسب برای حمایت از بخش کشاورزی و جامعه روستایی است و از سوی دیگر به جهش تولید و رونق اقتصادی در مناطق روستایی منجر میشود، مشارکت مالی در طرحها و ایجاد بستر مناسب برای تولید و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، تشکیل تعاونیها راهکاری مناسب برای حمایت از بخش کشاورزی و جامعه روستایی است و از سوی دیگر به جهش تولید و رونق اقتصادی در مناطق روستایی منجر میشود، مشارکت مالی در طرحها و ایجاد بستر مناسب برای تولید و افزایش فروش نقش قابل توجهی در توسعه کشاورزی و درآمدزایی کشاورزان بر مبنای فعالیت بیشتر تعاونیها دارد.
به باور کارشناسان امر هر چه بتوان فعالیت تعاونیها را گسترده کرد برای اجرای طرحهای بیشتر و کاهش وابستگی به دولت مسیر قابل توجهی خواهیم پیمود که در کوتاه مدت و بلند مدت به سود این صنعت مهم و زیربنایی کشور است.
شبکه تعاونیهای روستایی کشورمان دارای ۲ هزار و ۹۴۱ شرکت تعاونی روستایی بوده و با حدود ۴.۵ میلیون نفر عضو در بیش از ۵۶ هزار روستا و با سرمایه۴۴۰ میلیارد ریال فعال است.
سازمان مرکزی تعاون روستایی که بر اساس قانون، عهده دار امر هدایت، نظارت و حسابرسی شبکه گسترده تعاونیهای روستایی و کشاورزی، دارای ۳۱ شعبه در استانها، ۲۳۴ نمایندگی در شهرستانها، ۱۲ مدیریت و ۲۵ اداره در تهران است.
اصفهان در صنعت کشاورزی از جمله استان های پیشتاز کشور است و در مقوله تعاونی روستایی فعالیتهای خوبی داشته و بویژه در هفت سال اخیر به اقدامات سازنده و گستردگی آن افزود.
نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث زیربخشهای مختلف کشاورزی حاکیست که این خطه با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
از تولیدات شاخص محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و ۴۴۳ تُن(رتبه اول کشور)، گوشت مرغ با تولید حدود ۲۰۰ هزار تُن و تخم مرغ ۱۰۵ هزار تُن در سال(رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید ۷۰ هزار تُن در سال(رتبه پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال(رتبه سوم)، گوشت بوقلمون ۱۰ هزار تُن(رتبه اول) و شترمرغ با تولید هزار تُن در سال(رتبه دوم) در سال اشاره کرد.
همچنین در بخش ماهیان زینتی با تولید ۶۷ میلیون و پانصد هزار قطعه در سال(رتبه اول)، محصولات گلخانهای با تولید سالانه ۳۰۲ هزار تُن(رتبه سوم)، پیاز با تولید سالیانه ۳۹۰ هزار تُن(رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه ۵۲۸ هزار تُن(رتبه سوم) و سیب درختی با تولید سالانه ۲۷۷ هزار تُن(رتبه چهارم کشور) و قارچ با تولید سالیانه ۱۳ هزار تُن(رتبه سوم) به این خطه اختصاص دارد.
خریداری افزون بر ۴ میلیون تن محصولات کشاورزی
بر اساس آمار و ارقام اخذ شده از سازمان تعاون روستایی اصفهان، چهار میلیون و ۶۸ هزار و ۱۵۲ تن محصولات کشاورزی در هفت سال اخیر از کشاورزان این استان خریداری شد.
بر این اساس ۷۲۹ هزار تن گندم به عنوان محصولی زیربنایی و حیاتی از تولیدکنندگان خرید و خرید حمایتی ۲۷۶ هزار تن شیر خام از دامداران در هفت سال گذشته انجام شد که به استحصال ۲۱ هزار و ۷۲۲ تن شیر خشک و ۲۳ هزار و ۵۸۵ تن خامه انجامید.
سال گذشته ۲۴ هزار و ۴۳۰ تن سیب زمینی در راستای حمایت از کشاورزان و تنظیم بازار استان خریداری و در همین مدت ۶ هزار و ۷۱۰ تن گوجه فرنگی از کشاورزان بصورت خرید حمایتی انجام شد که تولید ۸۲۴ تن رب گوجه فرنگی را در پی داشت.
توزیع میوه ایام نوروز یکی از عملیاتهای بسیار گسترده در استان است که در راستای تنظیم بازار انجام میشود و بر همین مبنا در سالهای گذشته ۲۲ هزار و ۸۸۳ تن میوه تنظیم بازار در ایام نوروز خرید و توزیع شده است.
احداث ۳۰ کارخانه لبنیات دستاورد دولت یازدهم
احداث ۳۰ واحد کارخانه لبنیات و فرآوردههای شیری با ظرفیت ۳۰ تن در روز در این استان از دیگر عملکردهای قابل توجه سازمان تعاون روستایی اصفهان به شمار می رود.
احداث انبارهای چند منظوره بعنوان زیرساختهای بخش کشاورزی استان از دیگر فعالیتهایی است که این نهاد انجام میدهد و بر همین اساس ساخت انبارهایی با ظرفیت ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن از جمله اقدامات آن در طی سال های اخیر بوده است.
چهار واحد کارخانه خوراک دام با ظرفیت ۴۰ هزار تن، احداث نیروگاه پنج مگاواتی برق گازی، احداث یک واحد نیروگاه یکصد کیلوواتی خورشیدی، احداث و نصب ۱۰ دستگاه باسکول ۶۰ تنی دیجیتال، تاسیس فروشگاههای مصرف در نقاط مختلف استان از دیگر اقدامات این نهاد در مدت یادشده محسوب میشود.
ساخت استخرهای آبیاری تحت فشار، تجهیز و توسعه سه واحد کارگاه بوجاری بذر، توزیع ۳۸۰ هزار تن کود شیمیایی و توزیع ۵۵ هزار و ۴۳۰ تن بذر و جذب و پرداخت ۲۲۴ میلیارد تومان تسهیلات از دیگر اقدامات به شمار میرود.
تجهیز ۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی به نوین آبیاری
در طول فعالیت دولت های یازدهم دوازدهم ۱۷ هزار و ۱۸۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان توسط شرکت تعاونی تولید روستایی و سهامی زراعی به سامانههای نوین آبیاری مجهز شد و اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در ۲۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از زمین ها به منظور توسعه کشاورزی پایدار و نظارت بر اجرای هشت هزار و ۲۴۹ هکتار از طرحهای آب و خاک در استان اصفهان انجام گرفت.
توسعه کشت گلخانهای به میزان ۱۷۴ هزار و ۸۰۰ متر مربع، تغییر الگوی کشت در یکهزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به منظور بهره برداری مناسب از منابع و افزایش درآمد خانوارهای عضو، تولید ۱۳ هزار و ۶۲۹ تن بذور گواهی شده و مادری، توسعه، تجهیز و تکمیل ۱۶ شرکت تعاونی تولید و سهامی زراعی، ایجاد ۱۰ واحد خدمات مشاوره، کلینیک گیاه پزشکی و شرکتهای خدمات کشاورزی غیر دولتی از مهمترین اقدامات این سازمان در هفت سال گذشته بوده است.
۱۶ طرح اشتغالزایی ویژه تعاونیهای زنان در حوزه های گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی برگزار شد و در این مدت برنامه ریزی برای آسیب شناسی و کارآمدسازی ۵۶ تعاونی زیانده و تعیین تکلیف ۴۱ تعاونی و اتحادیه غیر فعال نیز انجام گرفت.
حسابرسی و توسعه تشکلها به عنوان یکی از برنامهها و وظایف نظارتی سازمان تعاون روستایی در این دولت انجام شد که در این راستا ۲ هزار و ۱۰۰ مورد حسابرسی سالانه، یکهزار و ۳۵۸ موردحسابرسی عملیاتی و ۲ هزار و ۸۲ مورد اجرای سیستم یکپارچه مالی در حوزه تعاونیها انجام شده است.
بنا به اظهارات مدیر سازمان تعاون روستایی اصفهان، در سالهای گذشته و در طول فعالیتهای دولت یازدهم و دوازدهم شاهد افزایش فعالیت تعاونیها در استان اصفهان بودهایم و این نشان از اهمیت هرچه بیشتر به کارهای گروهی و داوطلبانه جمعی دارد.
محسن حاج عابدی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه سرمایه و آورده مردم میتواند در جهت بیشتر شدن تولید و بهبود رونق کسب و کار موثر واقع شود خاطرنشان کرد: این موضوع در تعاونیها به خوبی دیده میشود و تنوع فعالیت آنها در بخشهای مختلف سبب ارتقاء عملکردها در استان اصفهان شده است.
افزایش ۲۰۰ درصدی فعالیت تعاونیهای روستایی
وی با اشاره به اینکه فعالیت تعاونیهای روستایی در ۲۵ سال گذشته در استان اصفهان بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته است تصریح کرد: این بهبود سبب ارتقای راندمان فعالیت کشاورزی در استان اصفهان میشود و این خطه را جزو پیشتازان کشاورزی در مقایسه با سایر استانها قرار داده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی اصفهان با تاکید بر اینکه به دست آوردن سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد دولتی یکی از رویکردهای تعاونیهادر کشور به شمار میرود گفت: این دیدگاه از لحاظ اقتصادی بسیار سودمند و موثر خواهد بود و در آینده ثمراتی برای اقتصاد کل کشور خواهد داشت.
فعالیت ۳۵۰ هزار خانوار روستایی در تعاونیها
حاج عابدی با بیان اینکه اکنون ۴۶۰ شکل تعاونی روستایی کشاورزی در استان اصفهان فعالیت میکنند اظهارداشت: این تعداد ۳۵۰ هزار خانوار را زیر پوشش قرار داده و به اشتغالزایی و کسب درآمد تمام اعضای خانوادهها کمک کرده است.
وی با اشاره به اینکه ارتقای ظرفیت تولید در بخشهای مختلف کشاورزی با تکیه بر تعاونیها میسر میشود تصریح کرد: بررسی عملکردهای گذشته، تجربه و سابقه فعالیت این چنین مجموعههایی نشان میدهد که اعتماد هرچه بیشتر به آنان به سود کل صنعت خواهد بود و زمینهای مهم برای بهبود وضعیت اقتصادی و جهش تولید است.
مدیر سازمان تعاون روستایی اصفهان گفت: تجمیع سرمایههای خُرد سبب اجرای طرحهای بزرگ و انجام کارهای کلان میشود و بی تردید تفکر فعالیتهای تیمی و گروهی بر مبنای تعاونیها و استفاده هرچه بیشتر از تشکلهای مردم نهاد ارتقای اقتصادی را در پی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در طول سالهای فعالیت دولت فعلی و دولت یازدهم، خرید تضمینی محصولات کشاورزی در این استان بیش از ۷۰ درصد و خرید توافقی افزون بر ۱۵۰ درصد رشد داشته است.
تعاونی ها نیازمند حمایت هستند
در همین پیوند مدیرعامل یک اتحادیه شرکتهای تعاونی در اصفهان معتقد است که واگذاری فعالیتها به تعاونیها در سال های گذشته بخوبی جواب داده اما نیازمند حمایت است و تنوع و گسترش اقدامات آنها باید بیش از گذشته در دستور کار قرار گیرد.
عبدالمجید نیلفروشان در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تخصص و تجربه کافی یکی از ارکان اصلی اعضای تعاونیها محسوب می شود، تصریح کرد: اعضای تعاونیها به دلیل فعالیت در همان حرفه میتوانند تصمیمات و اقدامات مناسبی داشته باشند که به پیشبرد اهداف کمک میکند.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان کشاورزی و تعاونیها در کشور و در استان توانمند و قابل هستند، گفت: آنان قابلیت انجام کارهای نو و خلاقانه را دارند به شرطی که حمایتهای لازم مانند اعطای تسهیلات برای آنها افزایش یابد.
اشتغالزایی پایدار با افزایش تعاونی ها
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی زنبورداران اصفهان، تاکید کرد: از سوی دیگر اگر بخواهیم وضعیت تولید و صادرات را ارتقا دهیم یکی از بهترین کارها حمایت از تعاونیهاست و این نکته ضروری را نباید از یاد برد که اشتغالزایی پایدار با افزایش تعاونیها میسر خواهد شد.
بر پایه نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر متشکل از یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است که از این تعداد ۱۹۶ هزار خانوار روستایی هستند.
این استان ۲۴ شهرستان دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰