رانت را معنا کنیم!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کریمی خرمی؛ در پی صحبت های وزیر آ. پ در بیست و نهم بهمن ماه ١٣٩٩، رانت و رانت خواری معنای جدیدی را به خود گرفت. بر آن شدیم تا معنای جدید را در مختصر کلامی تحلیل و تفسیر کنیم. در معنای جدید رانت خواران که همان دانشجو معلمان هستند،
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کریمی خرمی؛ در پی صحبت های وزیر آ. پ در بیست و نهم بهمن ماه ١٣٩٩، رانت و رانت خواری معنای جدیدی را به خود گرفت. بر آن شدیم تا معنای جدید را در مختصر کلامی تحلیل و تفسیر کنیم.
در معنای جدید رانت خواران که همان دانشجو معلمان هستند، افرادی مرفه و بی درد هستند که بی دردسر و بدون علاقه به استخدام آموزش و پرورش در می آیند نه آنها که اختلاس میکنند، یا آنهایی که احتکار میکنند و حتی نه آنها که زندگی را به مردم روز به روز دشوارتر میکنند.
طبق گفته های ایشان نداشتن سرانه غذایی، کسر از حقوق های ماهیانه، ساختمان های فرسوده پردیس ها و مراکز، پایین ترین حد امکانات رفاهی و علمی، کمبودهیئت علمی نسبت به دانشجویان و… رانت محسوب میشود و تلاش های دانشجو معلمان صبور برای حفظ بقای این دانشگاه و ارتقا کیفیت دانشگاه گام هایی جهت توسعه و گسترش رانت خواری است.
آقای وزیر!
الان متوجه میشویم که احتمالا اقدامات شما برای کاهش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان یا خبرهای به گوش رسیده حاکی از دعوت نشدن تعدادی از رتبه های خوب کنکور سراسری به مصاحبه ورودی دانشگاه فرهنگیان برای جلوگیری از رانت بوده است. همچنین جذب حق التدریسی ها و نهضتی ها بدون آزمون و مصاحبه و بدون گزینش خاصی، که در حال اجرا هم هست، جهت محدود کردن جولان رانت خواران و امثال ما هست. حال این نگاه اقتصادی و چرتکه انداختن در آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان کی قرار است پایان یابد؟
بیایید خارج از فضای محاسبات و حسابداری، نگاهی واقع بینانه به دانشگاه فرهنگیان و مشکلات متعددش بکنید! شما که از شرایط خوب دانشگاه فرهنگیان صحبت میکنید، چقدر پای صحبت های این رانت خواران نشسته اید؟ چرا دغدغه یک دولت بهبود کیفیت دانشگاه فرهنگیان و سرمایه گذاری روی آن نیست!؟ بلکه میخواهد با نسبت دادن کلماتی مانند رانت و رانت خواری ریشه این دانشگاه را بخشکاند و داغ دیگری بر دل دانشجو معلمان بگذارد؟
در این روزهای پایانی و آخرین نفس های دولت فعلی این نوع از نگاه به دانشگاه فرهنگیان را چگونه تعبیر کنیم تا بیش از این پی به مظلومیت طفل صغیر آ.پ نبریم؟ کدامین دولت قرار است اهمیت آموزش و پرورش و تربیت معلم را بشناسد و به دیگران بشناساند؟
توسعه تربیتی سالهاست که پیش مرگ توسعه اقتصادی شده است… باور کنید این کشور توسعه واقعی را به چشم نخواهد دید تا زمانی که ارزش و اهمیت والای تربیت معلم و تربیت نسل آینده ساز کشور تبیین نشود.
آقای وزیر موثرترین و تنها راه حذف رانت، به معنای واقعی آن، عدم تربیت رانت خواران واقعی است که فقط و فقط از طریق تربیت صحیح در نظام تربیتی صحیح صورت میگیرد آن هم از طریق معلمی که به خوبی پرورش یافته و برای پرورشش سرمایه گذاری و توجه شده است.
بیایید به جای دو دوتا چهارتا کردن فکری اساسی به حال نا خوش دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش بکنیم و تحول واقعی را رقم بزنیم. آقای وزیر موضع شما باید موضع تربیت باشد. در کدامین جبهه ایستادهاید؟
فاطمه کریمی خرمی – معاون مطالبه گری و گفتمان سازی بسیج دانشجویی فرهنگیان پایگاه زینب کبری کازرون
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰