واکسنها در برابر کرونای انگلیسی کارایی دارند؟
فرادید| به اعتقاد پژوهشگران هر ویروسی جهش پیدا میکند، اما حالا نسخه جهش یافته ویروس کرونا جهان را با نگرانی از عدم کارایی واکسنها در برابر کرونای انگلیسی روبرو کرده است. نسخهای که به نظر متخصصان سرعت شیوع بیشتر و مرگ آوری بالاتری دارد. البته دلهره آن جا بیشتر میشود که سازمان جهانی بهداشت هم
فرادید| به اعتقاد پژوهشگران هر ویروسی جهش پیدا میکند، اما حالا نسخه جهش یافته ویروس کرونا جهان را با نگرانی از عدم کارایی واکسنها در برابر کرونای انگلیسی روبرو کرده است. نسخهای که به نظر متخصصان سرعت شیوع بیشتر و مرگ آوری بالاتری دارد. البته دلهره آن جا بیشتر میشود که سازمان جهانی بهداشت هم از عدم کارایی برخی واکسنها در برابر نسخه جهش یافته ابراز نگرانی میکند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از فرادید؛ حدود سه ماه قبل بود که مقامات بهداشتی انگلیس اعلام کردند نسخه جهش یافته کرونا در جنوب این کشور شناسایی شده است. اما چیزی نگذشت که نسخه جدید کرونا سر از کشورهای دور و نزدیک در آورد. ویروسی که تاکنون به بیشتر کشورهای جهان رسیده و میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونای انگلیسی را افزایش داده است.
در این میان برخی از دولتها، انگلیس را به پنهان کاری متهم میکنند و میگویند که ویروسی جهش یافته انگلیسی مدتها پیش شیوع یافته، اما مسئولان این کشور از اطلاع رسانی این موضوع سر باز زده اند.
البته مقامات بهداشتی بریتانیا ابتدا مدعی شدند که نسخه جهش یافته این کشور تفاوتی با نسخههای پیشین ندارد، اما در نهایت بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا هفتههای گذشته اعلام کرد که دادههای جمع آوری شده در این کشور از «مرگبارتر» بودن ویروس جهش یافته در این کشور حکایت دارد.
در نهایت سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که ظهور انواع جدید بیماری کووید-۱۹ پرسشهایی را در خصوص کارکرد واکسنهای موجود علیه ویروس کرونا ایجاد کرده و نگرانیهایی را در این رابطه پدید آورده است.
با این وجود هنوز آمار دقیقی از میزان مبتلایان به ویروس جهش یافته انگلیسی وجود ندارد، اما تاکنون ۱۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به کووید ۱۹ مبتلا و بیش از ۲ میلیون و ۴۴۲ هزار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
کارایی واکسنها در برابر ویروس جهش یافته از بین رفت؟ طبیعی است که بسیاری از شرکتهای داروسازی از واکسن خود دفاع کنند و کارایی آنها را در برابر جهشهای ویروسی جدید تایید کنند. اما رفته رفته نتایج واکسیناسیون در کشورهای مختلف نشان میدهد که برخی از واکسنها کارایی خود را در برابر نسخه جهش یافته انگلیسی و آفریقایی از دست داده اند.
در این رابطه تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گزارشهای دریافتی از آفریقای جنوبی را نگران کننده دانسته و گفته است که «آنچه در خصوص واکسن آسترازنیکا در آفریقای جنوبی رخ داد یک یادآوری برای ماست که بدانیم برای کنترل زنجیره شیوع ویروس کرونا بیش از همه باید به اقدامات بهداشتی اثبات شده اتکا کنیم.»
اشاره مدیر کل سازمان جهانی بهداشت به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از هایی است که نشان داده واکسن آسترازنیکا-آکسفورد بر روی گونه جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی اثر چندانی نداشته است. همچنین دولت آفریقای جنوبی هم اعلام کرده فعلا تزریق این واکسن تولید بریتانیا را متوقف میکند.
تدروس ادهانوم همچنین گفته است که طی روزهای آینده در خصوص وضعیت واکسن آسترازنیکا تصمیمگیری و توصیههایی در این رابطه منتشر میشود.
از طرفی نتایج یک مطالعه نشان میدهد که واکسن کرونای شرکت داروسازی «فایزر» و «بایون تک» واکنش آنتیبادی کاهش یافتهای در برابر گونه انگلیسی ویروس کرونا در میان افراد ۶۴ و ۸۵ ساله دارد. در این رابطه محققان دانشگاه کمبریج سه هفته بعد از تزریق اولین دوز واکسن شرکت فایزر-بایون تک به نام BNT ۱۶۲ b، به شواهدی دست یافته اند که نشان از کاهش واکنش آنتی بادی در برابر جهش B.۱.۱.۷ در افراد (۶۴ و ۸۵ ساله) دارد.
با این حال محققان اظهار میدارند که بروز این واکنشها انتظار میرفت و این واکسنها هنوز فعالیت خوبی دارند و واکسیناسیون هنوز یک اولویت است. این محققان افزودند برای اثبات اثر این مشاهدات بر کارایی واقعی این واکسن به مطالعات بیشتری نیاز است. بررسی ها نشان می دهد که این مطالعه در نشریه medRxiv منتشر شده است. دفاع تمام قد از کارایی واکسنها! اما در طرف مقابل برخی از متخصصان و شرکتهای داروسازی از کارایی واکسنها در برابر نسخههای جهش یافته انگلیسی و آفریقایی دفاع میکنند. در این رابطه دکتر سومیا سوامیناتان، یکی از پژوهشگران ارشد سازمان جهانی بهداشت میگوید: «مردم نباید از آنچه در آفریقای جنوبی اتفاق افتاده نتیجهگیری کنند که این واکسن برای ایمنی در مقابل ویروس کرونا موثر نیست. تمام شواهد موجود تا به امروز نشان میدهد واکسنهای تولید شده تاکنون میزان مرگ و بستری شدن در بیمارستان و بیماری شدید را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.»
در میان برخی از شرکتهای داروسازی هم از واکسنهای خود دفاع کرده و میگویند واکسن ساخته شده آنها در برابر جهش ویروسی، موثر واقع شده است.
در این باره شرکت داروسازی «مدرنا» اعلام کرده که واکسن تولیدی این شرکت در برابر انواعی از ویروس کرونا که در بریتانیا و آفریقای جنوبی شیوع یافته است کارایی داشته است. در همین راستا شرکت «مدرنا» در نظر دارد «محض احتیاط» آزمایشهایی را برای تزریق یک دوز اضافی از واکسن را که به طور خاص برای پیشگیری از ابتلا به نوع جهش یافته ویروس در آفریقای جنوبی تولید شده است آغاز کند.
از طرفی قرار است تاثیر تزریق دوز سوم از واکسن کنونی شرکت «مدرنا» نیز در افزایش میزان ایمنی بدن در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا سنجیده شود.
همچنین مرکز تحقیقات وکتور روسیه تایید کرد که واکسنهای کرونای روسی شامل «اسپوتنیک وی» و «اپیواک کرونا» در مقابل نوع جدید ویروس کرونای انگلیس موثر است. این مرکز که تحت نظر سازمان سلامت عمومی روسیه فعالیت میکند، اعلام کرد اثرگذاری این واکسنها علیه ویروس جدید انگلیسی را تایید میکند.
مرکز وکتور افزود: تاثیر محافظتی این واکسنها در واکنشهای خنثی سازی با استفاده از سرم بدست آمده از افراد واکسینه شده با اسپوتنیک وی و اپیواک کرونا و همچنین آنتی بادیهای ویروس سارس- کوو-۲، مشخص شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰