منطقه آزادچابهار ظرفیت مهم ملی و بینالمللی برای جهش تولید و اشتغال
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا چابهار با داشتن جاذبههای متعدد گردشگری و فراهم شدن برخی زیرساختهای لازم بهترین زمینه را برای جذب گردشگر بویژه از کشورهای همجوار از جمله پاکستان، افغانستان، هند و عمان دارد. چابهار به عنوان یکی از مراکز تجارت جهانی، ترانزیت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا چابهار با داشتن جاذبههای متعدد گردشگری و فراهم شدن برخی زیرساختهای لازم بهترین زمینه را برای جذب گردشگر بویژه از کشورهای همجوار از جمله پاکستان، افغانستان، هند و عمان دارد.
چابهار به عنوان یکی از مراکز تجارت جهانی، ترانزیت کالا و قطب گردشگری میتواند در توسعه اقتصادی داخلی و خارجی تاثیرگذار باشد و موقعیت مناسب منطقه آزاد چابهار و استقرار صنایع و کارخانههای بزرگی نظیر فولاد، پتروشیمی و دیگر کارگاههای بزرگ و کوچک پیشبینی شده این منطقه را به قطب مهم تجارت تبدیل میکند.
زمینه برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت در این منطقه آزاد فراهم است و نهایت همکاری با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران انجام میشود و هیچ مشکل و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
چابهار بزودی به قطب تجارت، ترانزیت کالا و گردشگری تبدیل خواهد شد، سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای گردشگری، اماکن اقامتی و تفریحی در حال انجام است و بزودی ظرفیتهای هتل و رستوران افزایش چشمگیری خواهد یافت.
به گفته یک کارشناس اقتصادی، علیرغم اینکه پیش از انقلاب و تا چند سال پیش همواره توسعه بندرچابهار مطرح میشد اما اقدام مهمی در این زمینه انجام نشده بود تا اینکه با عنایت رهبر معظم انقلاب و همت و تلاش دولت تدبیر و امید کارهای زیربنایی و اساسی آغاز شده و هماینک به یکی از بزرگترین بنادر تبدیل شده که مورد توجه جهان قرار گرفته است.
منطقه آزادچابهار در مسیر جهش تولید و توسعه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: چهار هزار شرکت در این منطقه ثبت و ۲۷۵ واحد تولیدی مستقر شده که از این تعداد ۱۱۵ واحد درحال تولید و ۱۶۰ واحد نیمه تعطیل و یا تعطیل است.
عبدالرحیم کردی با اشاره به اینکه با عنایت ویژه دولت و اجرای طرحهای عمرانی در سالجاری، منطقه آزاد چابهار به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است، افزود: در سال جهش تولید برنامهریزی لازم برای بازگشت واحدهای مشکل دار انجام شده بطوریکه برای رفع مشکل نقدینگی و منابع واحدهای نیمهتعطیل و تعطیل نیز شورای هماهنگی بانکهای منطقه آزاد چابهار تشکیل شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بانکهای منطقه در اینجا منافع دارند باید بخشی از گردش مالی خود را به واحدهای تولیدی اختصاص دهند و این موضوع در دستور کار جدی ما است.
مدیرعامل منطقه آزادچابهار گفت: مجموع قراردادهای سرمایهگذاری چهار سال اخیر منطقه آزاد با ۱۰ سال قبل از آن برابری میکند این نشان دهنده شکوفایی، شفافیت و جدیت در اجرای طرح های مختلف و نظارت بر سرمایه گذاریهاست.
وی بر ایجاد راه آهن، توسعه جادههای ارتباطی، اختصاص اعتبارات برای تکمیل طرحهای در دست اجرا و کاهش هزینههای حمل و نقل از چابهار به نقاط مختلف کشور و دنیا تاکید کرد.
کردی با بیان اینکه کاهش هزینههای حمل و نقل، نجات دهنده هر منطقه و چابهار اتصال دهنده بازارهای جهانی است و باید به زیرساختهای آن توجه شود، خاطرنشان کرد: چابهار به دلیل موقعیت راهبردی مکانی مناسب برای سرمایه گذاری است.
وی بیان کرد: سیاست گذاریهای انجام شده در منطقه آزاد و تمامی تصمیمات براساس شفافیت بنا شده و هیچ اشکال قانونی در این زمینه وجود ندارد و پاسخگوی جوامع محلی هستیم.
رییس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: سند مسوولیت اجتماعی این منطقه تدوین شده و در سه محور آموزش، بهداشت و توانمندسازی پیش میرود و هماینک یک مدرسه با برگزاری آزمون از روستاها دانش آموز جذب میکند.
وی تصریح کرد: از سال ۹۰ تا ۹۵ مجموع اعتبارات پروژههای عمرانی ۶۷ میلیارد تومان بوده و از سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه، طرح و کار عمرانی در منطقه آزاد در حال اجراست.
کردی گفت: بودجه منطقه آزاد چابهار در سال ۹۵ حدود ۱۲۰ میلیارد تومان و این بودجه در سال گذشته ۷۹۰ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: از سال ۷۵ تا ۸۵ حدود یکهزار و ۷۰۰ هکتار و از سال ۹۵ تا ۹۷ حدود ۹ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین آماده سازی و برای آغاز سرمایه گذاری اجرا شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: علاوهبر احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل، امسال ۷۳ پروژه تولیدی که پیشرفت بالای ۷۰ درصد دارند نیز به بهرهبرداری میرسند و برنامهریزی مفصلی برای رصد میزان پیشرفت فیزیکی این واحدها و رفع موانع آنها هم در نظر گرفته شده تا در زمان مقرر وارد فاز تولید شوند.
معافیت ۲۰ ساله مالیاتی برای سرمایه گذاران در منطقه آزادچابهار
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزادچابهار نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سرمایه گذاران در این منطقه از معافیتهای مالیاتی ۲۰ ساله در تمام زمینهها و از قابلیت تمدید آن برخوردار هستند تا بتوانند به موقع سودآوری و ایجاد اشتغال مورد نظر را داشته باشند.
فرزین حقدل افزود: منطقه آزاد چابهار برای سرمایه گذاران معافیت در عوارض ورود ماشین آلات و مواد اولیه را در نظر گرفته که این امر به افزایش سرمایه گذاری کمک میکند.
وی افزود: ورود بخشی از خدمات تولیدی کارگاههای مختلف به سرزمین اصلی(داخل کشور) میزان ارزش افزوده بدون پرداخت عوارض و نیاز نداشتن به ثبت سفارش از دیگر مزایای سرمایه گذاری در این منطقه است.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار بیان کرد: از مهمترین مزیتهای سرمایهگذاری در چابهار موقعیت جغرافیایی راهبردی این منطقه در کنار آب راههای بین المللی و نزدیکی به خطوط کشتیرانی است.
وی گفت: این شهرستان تنها بندر تجاری ایران در خارج از تنگه هرمز، نقطه اتصال کریدور شرق ایران به آبهای آزاد و نزدیک ترین بندر به بازارهای آسیای میانه و افغانستان است.
حقدل اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار بهترین موقعیت را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی ایجاد کرده به طوریکه در مدت ۲ روز شرکت سرمایه گذاری ثبت میشود.
وی تصریح کرد: قوانین و مقررات خاصی برای اشتغال در منطقه آزاد و امکان دسترسی به نیروی انسانی ماهر، بهره ور و ارزان وجود دارد که سرزمین اصلی از چنین شرایطی برخوردار نیست.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزادچابهار بیان کرد: صدور محصولات بدون پرداخت عوارض گمرکی، مقررات خاص برای بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد، امکان مشارکت با سرمایه گذاران خارجی بدون محدودیت در مشارکت و مالکیت ۱۰۰درصد سرمایه گذاران خارجی وجود دارد.
وی گفت: امکان داشتن ۱۰۰درصد سهام شرکتهای ثبت شده توسط سرمایه گذاران خارجی، آزادی انتقال ارز به خارج از کشور بدون هیچ محدودیت، آزادی کامل ورود و خروج اصل سرمایه و سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی، حمایت و ضمانت سرمایههای خارجی، تجویز تاسیس بانک و بیمههای خارجی نیز در منطقه آزاد وجود دارد.
حقدل برخورداری از مقررات خاص در صادرات، واردات و امور گمرکی و نیاز نبودن به روادید و سهولت در صدور مجوز ورود و اقامت خارجیان را از دیگر فرصتهای مناسب سرمایه گذاری در چابهار عنوان کرد.
وی ارتقای منطقه آزاد چابهار و تبدیل آن به کانون اصلی حمل و نقل ترانزیت در چهارچوب توسعه محور شرق کشور، اتصال به شبکه ریلی و گاز، امکان ساخت صنایع پایین دستی با شروع بکار صنایع سنگین از جمله پتروشیمی و فولاد و ساخت فرودگاه بین المللی را از جمله فرصتهای آینده در بندر و منطقه آزاد چابهار عنوان کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰