جهاد دانشگاهی پرچمدار و پیشرو در مباحث علمی و پژوهشی کشور است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، سردار زهرایی در این نشست ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر گفت: فصل مشترکاتی بین دو سازمان بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ نخست اینکه هر دو سازمان مولود انقلاب اسلامی هستند. از عمر جهاد دانشگاهی ۴۰ سال و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، سردار زهرایی در این نشست ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر گفت: فصل مشترکاتی بین دو سازمان بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ نخست اینکه هر دو سازمان مولود انقلاب اسلامی هستند. از عمر جهاد دانشگاهی ۴۰ سال و سازمان بسیج سازندگی ۲۰ سال میگذرد. نکته حائز اهمیت دیگر این است که هر دو سازمان بر اساس یک تفکر شکل گرفتهاند و در این تفکر، واژه مشترک “جهاد” وجود دارد که در جهاد دانشگاهی، جهاد علمی و در سازمان بسیج سازندگی، جهاد انسانی است. یکی دیگر از وجوه مشترک این دو سازمان، خروجی کار هر دو است؛ خروجی کار جهاد دانشگاهی، فناوری علمی- پژوهشی و خروجی کار بسیج سازندگی، فناوری انسانی و فرهنگی است. این وجوه مشترک باعث میشود بتوانیم کارهای مشترک زیادی با هم انجام دهیم.
وی تأکید کرد: سابقه ۴۰ ساله جهاد دانشگاهی نشان داده است که پرچمدار و پیشرو در مباحث علمی و پژوهشی کشور است؛ هم در جایی که از علم تا عمل را ثابت کرده است و هم اینکه توانسته این فناوری علمی- پژوهشی را بومی کند. شاید این مسئله در دانشگاه صرف، قابل انجام نباشد، اما جهاد دانشگاهی، فناوری علمی- پژوهشی را با انقلاب اسلامی تطبیق داده است.
سردار زهرایی افزود: ما نیز در سازمان بسیج سازندگی برابر آنچه مقام معظم رهبری از ما مطالبه دارند، به نسل انقلابی جدید میپردازیم. ادعا نداریم که به تربیت نسل میپردازیم، بلکه بیشتر به شناسایی و تبدیل ظرفیتهای بالقوه به بالفعل و توانمندسازی این نسل میپردازیم؛ در ایجاد پیوند بین نسل جدیدی از انقلاب و نسلی که طلایهدار و پرچمدار هستند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: دفاع مقدس نوینی داریم. زمانی در دفاع مقدس، امیران و سردارانی بودند که خوش درخشیدند. امروز، دفاع مقدس نوین ما به آدمهای نوینی از جنس این نوع دفاع نیاز دارد. دو مؤلفه مشترک در هر دو دفاع مقدس میبینیم؛ یکی اینکه عمود این خیمه، ولایت است. هر عزیزی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارد و پیرو ولایت است، حتماً با آغوش باز از آنها استقبال میکنیم. دوم اینکه قاعده این خیمه، مردم کشور هستند. دفاع مقدس با این دو اصل، یعنی پیروی از ولایت و بسیجکنندگی آحاد ملت (مردم) به پیروزی رسید. این اتفاق در دفاع مقدس نوین باید به شکل اولیتر محقق شود، چراکه پیچیدگی استکبار بیشتر شده است و باید مسلحتر وارد این حوزه شویم.
سردار زهرایی خاطر نشان کرد: بسیج سازندگی در این کار مشترک (با جهاد دانشگاهی) سه موضوع را میتواند در دستور کار قرار دهد. اول موضوع جهادگران است. متولی هدایت، نظارت، سازماندهی و ساماندهی گروههای جهادی در کشور هستیم و ۴۲ هزار گروه جهادی در کشور در تخصص های مختلف درحال کار هستند. حوزه انسانی بسیج سازندگی هم خود احتیاج به آموزش دارد و هم میتواند از ایده تا عمل را دنبال کند، زیرا در این گروهها دانشجو، پزشک، معلم، دانش آموز، صنعتگر حضور دارند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: نقش دیگر بسیج سازندگی البته نه به عنوان متولی در اقتصاد، کمک به مردمپایه کردن اقتصاد یا همان اقتصاد مقاومتی است؛ نه در جنبه بسیجشوندگی، بلکه در جنبه بسیجکنندگی. به دنبال ایران قوی توسط مردم و از طریق با کسب و کارهای خرد، مشاغل کوچک، صنایع کوچک هستیم. البته با نگاه به اینکه به تمام حلقههای زنجیره ارزش توجه کنیم و کاری نکنیم که به تعطیلی (مشاغل) بیانجامد. برای این کار نیز به عقبه علمی – پژوهشی نیاز داریم.
سردار زهرایی تأکید کرد: اگر بگوئیم سازمان بسیج سازندگی این توان را دارد که تمام مباحث علمی- پژوهشی، چه جهادگران، چه صندوقهای قرض الحسنه و کارآفرینی را به سرانجام برسانیم، یک ادعای واهی است. نیاز داریم و یک ضرورت است که در کنار مجموعههایی مثل جهاد دانشگاهی قرار بگیریم تا عقبه علمی پیدا کنیم.
طرح جامع بسیج سازندگی برای محرومیتزدایی از روستاها
وی خاطر نشان کرد: سومین موضوع، نقطه عزیمت کار ماست. روستاها، مهاجرت معکوس و ماندن مردم در روستاها هدف است. به همین دلیل، اکثر مشاغلی که مدنظر داریم، در روستاها هستند. طرح جامع محرومیتزدایی برای روستاها تعریف شده است. زیرساخت های زیادی در روستاها وجود دارد، اما آنچه به روستاها نرفته است، فناوری انسانی است. شکلگیری گروههای جهادی، صندوقهای قرضالحسنه و کارآفرینی با این هدف است که پیوند و انسجام بین مردم اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: موضوع دیگر در زمینه اشتغال در روستاها و در زنجیره ارزش این است که در مشاغلی که خود مردم احساس نیاز میکنند و یا در آن تبحر دارند، کار ریشهای و پژوهشی انجام نشده است. در محلات حاشیه شهر نیز به محلات آسیبپذیر اجتماعی تمرکز داریم.
سردار زهرایی افزود: این سه موضوع، شبکه نیروی انسانی، هم در آموزش خودشان به عنوان جامعه هدف و هم در پرداختن به مسائلی که احصاء می کنند؛ برای مردمپایه کردن اقتصاد مقاومتی، چه کارآفرینانان، چه عرصههای جهادی در اقتصاد مقاومتی و چه صندوقهای قرضالحسنه؛ آمایش، نیازسنجی، مطالعات تطبیقی و و هر آنچه به پایدارسازی مردم در روستاها با رویکرد اشتغال پایدار کمک میکند، میتواند در دستور کار سازمان بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: شبکه جهاد دانشگاهی در کل کشور گسترده است و سازمان بسیج سازندگی نیز در کل کشور دارای این شبکه گستردهای است و پشتیبانی به نام سازمان بسیج و ۵۴ هزار پایگاه در سراسر کشور داریم و در عین حال، خود مردم که بسیج را از خود میدانند و بیمنت پای کار می آیند.
سردار زهرایی خاطر نشان کرد: در بسیج سازندگی و شبکه نیروی انسانی این سازمان، جسارت عمل، شجاعت، انقلابیگری را داریم و به دنبال این هستیم که عقبه علمی مطمئن برای نیروها فراهم کنیم، چون جامعه به خدمات تخصصی نیاز دارد. امیدواریم این تفاهمنامه همکاری مشترک، فتح بابی شود تا عقبه علمی و پژوهشی خوبی پیدا کرده و بتوانیم شبکه نیروی انسانی را دلگرم کنیم.
در حال تکمیل …..
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰