تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 دی 1399 - 8:38
کد خبر : 82931

رتبه نخست پیشرفت طرح‌های اقتصاد مقاومتی کشور ازآن استان مرکزی است

رتبه نخست پیشرفت طرح‌های اقتصاد مقاومتی کشور ازآن استان مرکزی است

سید«علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک، افزود: امید است در سایه تلاش مضاعف و پیگیری‌ها پیشرفت طرح های اقتصاد مقاومتی استان تا پایان سال جاری کامل شده و موفقیت ۱۰۰ درصدی در این حوزه حاصل شود. وی بیان کرد: ۲۰ واحد تولیدی در راستای اجرای

سید«علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک، افزود: امید است در سایه تلاش مضاعف و پیگیری‌ها پیشرفت طرح های اقتصاد مقاومتی استان تا پایان سال جاری کامل شده و موفقیت ۱۰۰ درصدی در این حوزه حاصل شود.

وی بیان کرد: ۲۰ واحد تولیدی در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی امسال استان مرکزی در این استان متولد می‌شود که در ایجاد اشتغال و بهبود فضای اقتصادی نقش موثری دارد.

استاندار مرکزی ادامه داد: با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و انتقال پول و ارز، طرح های اقتصاد مقاومتی استان مرکزی حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارزبری به همراه داشته و برای این طرح ها بیش از ۴۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته که با رسیدن به پیشرفت ۱۰۰ درصدی اعتبار هزینه شده در این حوزه به بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد.

آقازاده تصریح کرد: استان مرکزی در سال جاری یکی از کانون‌های موفق کشور در سرمایه گذاری، جهش تولید و رونق اقتصادی در کشور بوده و این مهم جای قدردانی از دستگاه های اجرایی، خدمات رسان، بانک ها، فرمانداری ها و همه افرادی که به نوعی در این مسیر همراه بوده‌اند، دارد.

وی اظهار داشت: کارآفرینان و سرمایه گذاران استان مرکزی در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی به ندای رهبر معظم انقلاب به خوبی لبیک گفتند و با تلاش آن‌ها دستاورد مطلوبی حاصل شده است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: بیش از ۶۲۰ میلیون دلار صادرات کالا در ۹ ماه امسال از این استان به ۹۰ کشور هدف صورت گرفته که شمار کشورهای هدف صادرات نسبت به مدت مشابه قبل رشد قابل ملاحظه دارد.

آقازاده عنوان کرد: امید می‌رود که تا پایان سال و فرصت باقی مانده از سال جاری، میزان صادرات استان مرکزی به بیش از ۹۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قطب صنعتی اراک با سابقه و فعالیت چهار دهه، یکی از مناطق موفق بخش خصوصی این استان است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: مهمترین مشکل در این بخش، انتقال اسناد با قیمت زمان واگذاری زمین است و گره‌گشایی از چالش‌های این شهرک صنعتی باید به صورت جدی در دستور کار  قرار گیرد و مسایل از سوی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی دنبال شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: طرح‌های اقتصاد مقاومتی از سوی دستگاه‌های اجرایی تعریف می‌شود و نقشی برای حوزه معاونت اقتصادی دیده نشده است.
« سعید فرخی» افزود: نیاز است کمیته‌ای قبل از ارسال طرح‌های اقتصاد مقاومتی به ستاد اقتصاد مقاومتی استان، تشکیل شود.
وی بیان کرد: انتخاب طرح‌های اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه برخوردار است و انتخاب کمیته ویژه در این راستا نقش موثری در تسریع امور و کیفیت طرح‌ها دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: برنامه‌هایی از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برعهده سازمان برنامه و بودجه است که برای تهیه طرح‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است و این طرح‌ها دارای ضوابطی است و باید با اسناد بالا دستی انطباق داشته باشد.
«رقیه یادگاری» بیان کرد: تعریف طرح‌های اقتصاد مقاومتی باید همسویی با لایحه بودجه ۱۴۰۰ و بیانیه گام دوم رهبری داشته باشد و تاکید ویژه بر تعریف طرح‌هایی است که امکان واگذاری به بخش خصوصی داشته باشد و بتواند از منابع تسهیلاتی و ظرفیت‌های قانونی استفاده کند.
وی تصریح کرد: تامین طرح‌های اقتصاد مقاومتی با دستگاه‌های اجرایی است و هر دستگاهی که طرحی را پیشنهاد و تعریف می‌کند باید از تامین منابع مالی آن اطمینان داشته باشد و  ۱۸ طرح اقتصاد مقاومتی در استان مرکزی وجود دارد که تمام الزامات و ضوابط مورد نظر در آن‌ها رعایت شده است و  ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی زیاد دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری ۱۸ طرح اقتصاد مقاومتی این استان ۴۷ هزار میلیارد ریال است و از نظر پیشرفت فیزیکی وضعیت خوبی دارند.
یادگاری گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها از ۶۵ درصد در ماه‌های ابتدایی سال به ۸۸ درصد رسیده و عملیات اجرایی هفت طرح به صورت کامل انجام شده است.
وی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی مربوطه اگر در روند اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی امسال مشکلاتی پیش رو دارند اعلام کنند تا موارد در اسرع وقت پیگیری شود و بتوان همه طرح‌ها را تا پایان سال به صورت ۱۰۰ درصدی عملیاتی کرد.
مدیرعامل شهرک صنعتی قطب اراک هم در این نشست گفت: قطب صنعتی اراک دارای ۶۲ هکتار است که ۱۴۴ واحد در آن مستقر است.
« معصومه گودرزی» افزود: ۱۲۲ واحد در این شهرک در حال بهره‌برداری است و ۱۲ واحد راکد است و تاکنون تاکنون پنج هزار شغل از طریق شهرک صنعتی اراک ایجاد شده است.
وی بیان کرد: ۱۴۸ واحد در شهرک صنعتی اراک تفکیک شده و ۱۰۴ واحد دارای سند است و ۴۴ واحد سند ندارد که ۲۸ واحد متقاضی صدور سند هستند که نیاز است تدابیر لازم برای تسریع در صدور این اسناد صورت گیرد.

در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در خصوص هدفگذاری طرح های جدید سال ۱۴۰۰ در حوزه اقتصاد مقاومتی، مشکلات قطب صنعتی اراک، طرح های تعهدات سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه به استان مرکزی بحث و تبادل نظر شد.

استان مرکزی با سه هزار واحد تولیدی و صنعتی بزرگ و کوچک قطب دوم صنایع مادر تخصصی و قطب چهارم صنعت کشور است که در حوزه تنوع محصولات تولیدی مقام نخست را بین استان‌های کشور دارد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد